«Επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύει να είναι συμπτώσεις», ανέφερε ο Θ. Κατερινόπουλος
Παραμένουν τα ερωτήματα για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα μετά και τη συνέντευξη που παραχώρησαν οι γονείς των κοριτσιών πριν μερικές ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Star, με τους επιστήμονες να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για την υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη και αποτελεί το θέμα των ημερών.
Στο πλατό της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα” βρέθηκε και ο ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛΑΣ, Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος έθεσε μια σειρά ερωτημάτων, με πρώτο το πώς εξηγείται ότι ο θάνατος των τριών παιδιών συνέβη αντίστροφα, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο κορίτσι δηλαδή, καθώς εάν πρόκειται για γονιδιακό πρόβλημα, θα περίμενε κανείς ότι πρώτα το μεγαλύτερο κορίτσι θα έπρεπε να εκδηλώσει μία σειρά συμπτωμάτων και στη συνέχεια να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα δυο.
Παράλληλα, ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε κατά τη διάρκεια της εκπομπής πως ο θάνατος και των τριών παιδιών συνέβη Σαββατοκύριακο, κάτι που όπως είπε επιστημονικά δεν εξηγείται και προκαλεί όπως είναι φυσικό, ερωτήματα.
“Εδώ έχουμε τρεις θανάτους και η ιστορία ‘άνοιξε’ στο τρίτο παιδί. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, θα ήμουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσα τους γονείς, αλλά είναι πολλά τα ερωτηματικά και δεν ξεκινάνε μόνο από το αν η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε ή έδωσε ευρήματα […] Και τα τρία παιδιά πέθαναν σε συγκεκριμένες μέρες και επιμένω σε αυτό γιατί είναι Σαββατοκύριακα όλα. Αυτό λέει ότι σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία, κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν βιάζομαι, αλλά είμαι πεπεισμένος σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ότι εδώ ‘μπήκε’ ανθρώπινο χέρι. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, είναι θέμα των αρχών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος, ενώ αναφορικά με το ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σαββατοκύριακο, εξήγησε πως “αν ήταν στο νοσοκομείο δεν είχαμε κόσμο, δεν είχαμε γιατρούς, είχαμε τις εφημερίες, θα καθυστερούσαν να πάνε… Μπορεί να υπήρχαν και κάποιες επισκέψεις κάποιων ανθρώπων να αλλάξουν αυτή την άμοιρη μάνα που ήταν εκεί τόσες ώρες. Δεν ξέρουμε αυτοί οι επισκέπτες ποια ήταν η σχέση τους, υπάρχει και η ζήλια και ο φθόνος και όλα”.
Στη συνέχεια, ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε πως δεν έχει σκοπό να ενοχοποιήσει κανέναν, ωστόσο υπογράμμισε πως “επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύει να είναι συμπτώσεις”.
«Υπάρχουν ουσίες που δεν ανιχνεύονται»
Η Άννα Ράζου, ιατροδικαστής στο Ασκληπιείο Βούλας, επιβεβαίωσε μάλιστα πως υπάρχουν ουσίες οι οποίες δεν ανιχνεύονται από τις τυπικές τοξικολογικές εξετάσεις, που γίνονται συνήθως, και χρειάζονται ειδικές εξετάσεις για να ανιχνευθούν.
Σε ερώτηση μάλιστα του κ. Κατερινόπουλου, αν ο υδράργυρος είναι μία από αυτές τις ουσίες, απάντησε πως όντως μπορεί να ανιχνευθεί μόνο μετά από ειδικές εξετάσεις, οι οποίες στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έγιναν.
Πάτρα: Εννέα κρίσιμα ερωτήματα για τους θανάτους των κοριτσιών
Ειδικά αν ο υδράργυρος χορηγηθεί από το αυτί, τότε, όπως είπε ο κ. Κατερινόπουλος είναι δύσκολο να ανιχνευθεί. Μία ακόμα ουσία που μπορεί να αποβεί μοιραία και ανιχνεύεται κατόπιν ειδικών εξετάσεων και μετά από παραγγελία είναι το νάτριο και το κάλλιο.
Τέλος, ο κ. Κατερινόπουλος τόνισε, ότι η εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς.
Κατερινόπουλος: «Δείχνει δύναμη που οι γονείς μιλάνε στα μέσα»
Ο ταξίαρχος αναφέρθηκε και στο προσωπικό του δράμα, της απώλειας του γιου του το 2017, τονίζοντας πως όταν έχασε το παιδί του εκείνος δεν ήθελε να μιλήσει με κανέναν.
Πάτρα: «Ξέρουμε τι δεν έχει συμβεί, όχι τι έχει συμβεί»
«Εγώ δεν ήθελα να μιλήσω ούτε στον αδελφό μου που είχα χάσει ένα παιδί, όχι τρία. Το ότι αυτά τα νέα παιδιά βγαίνουν και μιλάνε δείχνει την απίστευτη δύναμη που έχουν και τη θέλησή τους να φτάσουν στην αλήθεια. Μακάρι να γίνει αυτό σύντομα», κατέληξε.