ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Πέτσας: Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα

Για τις εξελίξεις αναφορικά με τη διασπορά του κορωνοϊού, την αποτελεσματικότητα των μέτρων και για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Στέλιος Πέτσας.

Σε ερώτηση σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων τέλη Οκτωβρίου, για την οποία έκανε λόγο στην χθεσινή επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο κ. Μαγιορκίνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι για να αξιολογηθούν τα μέτρα πρέπει να περάσει ένα ικανό διάστημα από την λήψη τους.

«Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει ανησυχία για τις περιοχές που είχαν ένα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο το οποίο δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο γρήγορα, όπως τα Τρίκαλα, η Πιερία και το κέντρο της Αθήνας», επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

«Πριν δούμε πώς αποδίδουν τα μέτρα, δεν θα πάρουμε πρόσθετα», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας ότι «τα μέτρα που έχουμε πάρει ήδη είναι πολλά, σημασία όμως έχει η εφαρμογή τους. Αν συνεχίσουμε να τα εφαρμόζουμε σωστά δεν θα υπάρξει ανάγκη για νέα μέτρα».

Αναφορικά με το κλείσιμο καταστημάτων στις 10 το βράδυ, τόνισε πως μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα είναι εύκολο να εφαρμοστούν, ωστόσο πρέπει να αξιολογηθεί εάν ένα τέτοιο μέτρο θα δημιουργούσε πιο έντονο συγχρωτισμό. Ωστόσο προς το παρόν δεν είμαστε στη λήψη πρόσθετων μέτρων, επανέλαβε.

Σχετικά με το σενάριο ενός lockdown, σε περίπτωση που καταγραφεί διπλασιασμός των κρουσμάτων, ο ίδιος απάντησε: «Ένα τέτοιο σενάριο, θα ήταν δραματικό. Στο σημείο που είμαστε τώρα ωστόσο, φαίνεται πως δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους».