Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Φρίκη και ανατριχίλα στην Εύβοια – Τα ουρλιαχτά του παιδιού έβγαλαν τους γέιτονες στον δρόμο – Πίσω από το…

Πε, 15 Ιαν 2026 09:35

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Ανατροπή με τις πληρωμές! – Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Πε, 15 Ιαν 2026 08:48

“Το άγγιγμα του Μίδα” – Τα 4 ζώδια που μετατρέπουν τις ευκαιρίες σε “χρυσό”

Πε, 15 Ιαν 2026 08:45
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Τέλος εποχής μετά 55 χρόνια για ελληνική εταιρεία κυρίαρχο – Η μεγάλη αλλαγή

Κυ, 19 Ιαν 2025 09:38 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Αλλάζει χέρια η εταιρεία κυρίαρχος στα κατεψυγμένα στην Ελλάδα – Ποια εταιρεία την αγοράζει

Η συμφωνία για την πώληση της Μπαρμπα Στάθης, μιας από τις εμβληματικότερες ελληνικές εταιρείες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εδώ και 55 χρόνια πρέπει να θεωρείται γεγονός. Η Vivartia υπό τις ευλογίες του βασικού μετόχου, του αμερικανικού fund CVC Capital Partners, συμφώνησε με την Ideal Holdings που παίρνει στα χέρια της τον έλεγχο την εταιρεία leader στην αγορά κατεψυγμένων ειδών.

Το μεγάλο deal κυοφορείται εδώ και μήνες με τις επίσημες ανακοινώσεις, όπως αναφέρει το insider.gr, να αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες, πιθανότατα και την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ολοκλήρωση της συναλλαγήςγια την Μπαρμπα Στάθης που ελέγχει πάνω από 50% της αγοράς, δεν αναμένεται πριν τον Μάρτιο

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στον έλεγχο της Ideal θα περάσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της Μπάρμπα Στάθης, συμπεριλαμβανομένης και της εταιρείας Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ. Ήταν Δεκέμβριος του 2023 όταν έγινε γνωστό ότι η Μπάρμπα Στάθης απέκτησε το 80% της Χαλβατζής Μακεδονική ΑΒΕΕ, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 1972 από τον Βλάση Χαλβατζή, με σκοπό να παράγει και να διαθέτει στην αγορά λαχανικά στον ατμό, έτοιμες σαλάτες λαχανικών και οσπρίων, φρουτοσαλάτες χωρίς ζάχαρη, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού κ.α.

Από το 2025 και σε ορίζοντα πενταετίας, η Μπάρμπα Στάθης έχει στα σκαριά νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 20-30 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αφορά στην αύξηση της δυναμικότητας της εταιρείας, την ενίσχυση της παραγωγικότητάς της, καθώς και στη βελτίωση του εργασιακού της περιβάλλοντος προς όφελος των εργαζομένων της. Το νέο επενδυτικό πλάνο έρχεται σε συνέχεια του υφιστάμενου πενταετούς επενδυτικού σχεδίου, ύψους 30 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώνεται την επόμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο δε των μελλοντικών της σχεδίων, η εταιρεία που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει ήδη δυο παραγωγικές μονάδες, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημιουργίας και μιας ακόμη παραγωγικής μονάδας εντός ελληνικών συνόρων.

Το 2023 ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 108,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές αντιστοιχούν πλέον στο 10% του κύκλου εργασιών, από μόλις 2% πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Μπάρμπα Στάθης απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με περισσότερους από 1.400 προμηθευτές και εξάγει ετησίως περισσότερους από 4.000 τόνους προϊόντων σε 22 χώρες σε όλον τον κόσμο. Τα λαχανικά της εταιρείας καλλιεργούνται από εκατοντάδες Έλληνες παραγωγούς σε 30.000 στρέμματα εύφορης ελληνικής γης.

Πηγή: insider

– αλλαγή για Διάφορα Ελληνική εποχής εταιρεία κυρίαρχο μεγάλη μετά τέλος χρονιά
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φρίκη και ανατριχίλα στην Εύβοια – Τα ουρλιαχτά του παιδιού έβγαλαν τους γέιτονες στον δρόμο – Πίσω από το…
Πε, 15 Ιαν 2026 09:35
Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Ανατροπή με τις πληρωμές! – Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Πε, 15 Ιαν 2026 08:48
“Το άγγιγμα του Μίδα” – Τα 4 ζώδια που μετατρέπουν τις ευκαιρίες σε “χρυσό”
Πε, 15 Ιαν 2026 08:45
Παλαιό Φάληρο: Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας – Έχει τα…
Τε, 14 Ιαν 2026 21:45
Σοκαριστικές οι εικόνες στα δύο κινητά του – Φρίκη όσα είδαν οι Αρχές! – 27χρονος πήγαινε σε σπίτια και…
Τε, 14 Ιαν 2026 20:05
Έκτακτο – Πανικός στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστοί οι δρόμοι – Στον δρόμο “ρούφηξε”…
Τε, 14 Ιαν 2026 14:26
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.