Όταν ένα ζευγάρι δεν έχει σπίτι, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ν’ αποκτήσει ένα. Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση μιας γυναίκας 29 ετών και ενός 31χρονου άνδρα, οι οποίοι για πρώτη φορά, απέκτησαν το δικό τους σπίτι.
Τα πεθερικά της, τους είχαν δώσει κάποια χρήματα για να πληρώσουν την προκαταβολή – το ζευγάρι, ένιωθε ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια. Δεν ήταν όμως πραγματικό δώρο, μιας και, ο πεθερός της, αναφέρει με κάθε ευκαιρία πως, τους έχουν δώσει χρήματα για το σπίτι.
Πρόσφατα, η γυναίκα, είχε τα γενέθλιά της και έκανε το τραπέζι στην οικογένειά της, σε ένα καλό εστιατόριο.
Εκεί, βρήκε την ευκαιρία να πει στους δικούς τους πως, είναι ενθουσιασμένη που βρήκε επιτέλους τα χρήματα να διακοσμήσει το σαλόνι της όπως ήθελε.
«Ήρθε ο λογαριασμός και μ’ έκανε ρεζίλι»
«Ο πεθερός μου γέλασε δυνατά και είπε: Αυτά τα λεφτά μας έχουν απομείνει, φίλοι μου! Και θα τα δώσουμε σε μαξιλάρια του καναπέ! Κάποιοι, γέλασαν αμήχανα. Εγώ, προσπάθησα να τον αγνοήσω», εξηγεί η γυναίκα.
«Μετά, όταν ήρθε ο λογαριασμός, είπε κοιτάζοντας εμένα: Πρέπει να πληρώσουμε. Δεν γίνεται να ζητήσω να πληρώσει κάποιος που χρωστάει 68.000 ευρώ σε φοιτητικά δάνεια».
«Με κατηγορούν όλοι»
«Εκεί, τελείωσαν όλα. Ένιωσα το πρόσωπό μου να καίει. Μάζεψα ήσυχα τα πράγματά μου, γύρισα στον άνδρα μου και του ψιθύρισα πως, θα τον περιμένω στο αυτοκίνητο και, βγήκα έξω. Εκείνος, έμεινε για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αλλά εγώ δεν άντεχα να είμαι άλλο ο στόχος της οικογένειας».
Ο άνδρας της, την κατηγορεί πως ταπείνωσε τον πατέρα του στο τραπέζι, ενώ είναι ξεκάθαρο πως δεν σηκώνει ένα αστείο. Η πεθερά της, της έγραψε μήνυμα, για να υπερασπιστεί τον άνδρα της, λέγοντας ότι είναι παραδοσιακός άνθρωπος, και την μάλωσε επειδή προκάλεσε αναστάτωση.