Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

3 ζώδια που η τύχη θα αργήσει να τα βρει στη ζωή τους, αλλά θα έρθουν όλα τούμπα

Τε, 20 Αυγ 2025 20:48

Σοκαριστική τραγωδία λίγο πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ – Νεκρός ο μικρός γιος του…

Τε, 20 Αυγ 2025 20:41

Αθήνα: Σοκαριστικό περιστατικό στις τουαλέτες πασίγνωστου κέντρου διασκέδασης με 19χρονη – “Θα σου γ@@@@ το κ@@@@…”

Τε, 20 Αυγ 2025 20:05
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Εμβόλιο ή απόλυση το νέο μέσο πίεσης της κυβέρνησης

Τε, 9 Ιούν 2021 16:55 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Παρά τις μεγάλες κορόνες για το πρόγραμμα «Ελευθερία» (σ.σ. Γαλάζια και μη) το τείχος ανοσίας στη χώρα καθυστερεί χαρακτηριστικά (ενδεικτικά οι χθεσινές δηλώσεις του Μάριου Θεμιστοκλέους), με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να εξαπολύσει ακόμη μια επίθεση προς τους πολίτες, βάζοντας μπρος τις μηχανές της «ατομικής ευθύνης» και απειλώντας με απολύσεις.

Τη βρόμικη δουλειά ανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος, μέσω της ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να απολύσουν εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τη στιγμή που η χώρα και ο κόσμος της εργασίας «βράζει» για το κατάπτυστο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

Πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης εξ ολοκλήρου στους πολίτες και συνδέοντας εμμέσως όσους αποφασίσουν να μην κάνουν το εμβόλιο με συνωμοσιολόγους και αρνητές ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε «χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δεν θέλει να εμβολιαστεί. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

Περισσότερα: efsyn

απόλυση Διάφορα εμβόλιο κυβέρνησης μέσω πίεσης
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3 ζώδια που η τύχη θα αργήσει να τα βρει στη ζωή τους, αλλά θα έρθουν όλα τούμπα
Τε, 20 Αυγ 2025 20:48
Σοκαριστική τραγωδία λίγο πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ – Νεκρός ο μικρός γιος του…
Τε, 20 Αυγ 2025 20:41
Αθήνα: Σοκαριστικό περιστατικό στις τουαλέτες πασίγνωστου κέντρου διασκέδασης με 19χρονη – “Θα σου γ@@@@ το κ@@@@…”
Τε, 20 Αυγ 2025 20:05
Τα 4 τυχερά ζώδια του Σεπτεμβρίου -Νέες γνωριμίες και οικονομικές ευκαιρίες
Τε, 20 Αυγ 2025 13:57
Χίος: Άγριο περιστατικό μεταξύ συντρόφων – Τα ουρλιαχτά της τα άκουσαν περαστικοί – Πήρε ένα…
Τε, 20 Αυγ 2025 08:58
Μαύρο Φεγγάρι στις 23 Αυγούστου: Τα 3 ζώδια που θα νιώσουν πιο έντονα την επιρροή του
Τρ, 19 Αυγ 2025 22:05
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.