Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αποθεώθηκε ο Γκάλης – Τα είπε όλα για τα στημένα με 2 λέξεις

Κυ, 25 Οκτ 2026 15:34

Έκτακτο – Ελλάδα: “Έσκασε” νέα υπόθεση απάτης! Συνέλαβαν ιδοκτήτη πασίγνωστης ελληνικής αλυσίδας

Κυ, 25 Οκτ 2026 14:34

“Έρχονται” αυξήσεις στις τιμές των κομμωτηρίων – Τι θα πληρώνουμε για ρίζα, μπαλαγιάζ, κούρεμα…

Κυ, 25 Οκτ 2026 10:39
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Έκτακτο – Ελλάδα: “Έσκασε” νέα υπόθεση απάτης! Συνέλαβαν ιδοκτήτη πασίγνωστης ελληνικής αλυσίδας

Κυ, 25 Οκτ 2026 14:34 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί της Κυριακής (25.10.2026), με στελέχη ελληνικού FBI να έχουν συλλάβει τον Άγγελο Γιαννακόπουλο, ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων «Χωριάτικο».

Η γνωστή αλυσίδα φούρνων Χωριάτικο διαθέτει δεκάδες καταστήματα στην Αττική. Την έρευνα πραγματοποιούν στελέχη του ελληνικού FBI.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για υπόθεση που σχετίζεται με τη διερεύνηση οικονομικών αδικημάτων εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ αυτών που έχουν συλληφθεί είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Αγγελος Γιαννακόπουλος, ο λογιστής της εταιρίας, καθώς και εργαζόμενοι και στελέχη που φέρονται να συνδέονται με τη λειτουργία της αλυσίδας των φούρνων και έχουν σχέση με την απάτη.

Με παρελθόν

Ο Γιαννακόπουλος είχε συλληφθεί το 2008 ως εγκέφαλος μεγάλου κυκλώματος τράφικιγκ και το 2015 είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη δέκα ετών. Tο ροζ κύκλωμα για το οποίο δικάστηκε και καταδικάστηκε ο Αγγελος Γιαννακόπουλος είχε αποκαλυφθεί το 2010. Τότε, Ιντερπολ, Ασφάλεια, αλλά και ΕΥΠ είχαν εξαρθώσει την εγκληματική οργάνωση που έφερνε γυναίκες κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία). Επίκεντρο ήταν γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας με τα οποία συνδεόταν ο Αγγελος Γιαννακόπουλος. Οι γυναίκες έφταναν σε τουριστική βίζα στην Ελλάδα, το κύκλωμα είτε δια της βίας είτε με την απειλή ότι χρωστούσαν υπέρογκα ποσά για τη διαδρομή τους προς την Ελλάδα, τις εξανάγκαζε να εργάζονται ως χορεύτριες και να εκδίδονται.

Το 2015 ο Άγγελος Γιαννακόπουλος καταδικάστηκε σε 10,5 χρόνια κάθειρξη για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας κατ’ επάγγελμα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος). Μαζί του καταδικάστηκαν ακόμη 15 άτομα (μάνατζερ, λογιστές και συνεργάτες).Στο σκεπτικό της καταδίκης περιλαμβανόταν η διαπίστωση ότι τα τεράστια οικονομικά οφέλη από τα strip clubs «ξεπλένονταν» συστηματικά μέσω επενδύσεων στην τότε αναπτυσσόμενη αλυσίδα αρτοποιείων, προκειμένου να νομιμοποιηθούν τα κέρδη.

Παρά την καταδίκη του, ο επιχειρηματίας άσκησε έφεση η οποία είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή μιας πολύ υψηλής χρηματικής εγγύησης (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) και περιοριστικούς όρους, περιμένοντας τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Εκεί, αρκετοί από τους κατηγορούμενους είδαν τις ποινές τους να μειώνονται ή κάποιες κατηγορίες να παραγράφονται λόγω αλλαγών στο νομικό πλαίσιο, επιτρέποντάς τους να διατηρήσουν την ελευθερία τους, αν και το επιχειρηματικό και δικαστικό τους παρελθόν παρέμεινε υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές.

Πληροφορίες protothema.gr

αλυσίδας απάτης αστυνομικά Έκτακτο Ελλάδα Ελληνικής έσκασε ιδοκτήτη Νέα πασίγνωστης συνέλαβαν υπόθεση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποθεώθηκε ο Γκάλης – Τα είπε όλα για τα στημένα με 2 λέξεις
Κυ, 25 Οκτ 2026 15:34
Έκτακτο – Ελλάδα: “Έσκασε” νέα υπόθεση απάτης! Συνέλαβαν ιδοκτήτη πασίγνωστης ελληνικής αλυσίδας
Κυ, 25 Οκτ 2026 14:34
“Έρχονται” αυξήσεις στις τιμές των κομμωτηρίων – Τι θα πληρώνουμε για ρίζα, μπαλαγιάζ, κούρεμα…
Κυ, 25 Οκτ 2026 10:39
“Έρχεται” μεγαλύτερη αύξηση στις συντάξεις – Ποιοι θα τη δουν και πόσα θα πάρουν
Κυ, 25 Οκτ 2026 08:47
Κλείνει γνωστό μπαρ της Αθήνας, μετά από 30 χρόνια
Σα, 24 Οκτ 2026 21:38
Μαζωνάκης: Αυτό ήταν το όνειρο και το μεγάλο απωθημένο του Γιώργου, που έμεινε ανεκπλήρωτο
Σα, 24 Οκτ 2026 21:28
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.