Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν ένα Σάββατο γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές! Η τύχη κινείται υπέρ τους!

Πα, 13 Μαρ 2026 23:05

Ελλάδα – Αυτός ο δρόμος ξεκινά από σήμερα τη χρέωση διοδίων με τα χιλιόμετρα – Πώς θα λειτουργεί;

Πα, 13 Μαρ 2026 23:02

Έκτακτο – Αδελφές νοσηλεύονται με μηνιγγίτιδα σε σοβαρή κατάσταση! Τα απλά συμπτώματα, που αποδείχθηκαν επικίνδυνα

Πα, 13 Μαρ 2026 22:55
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Τε, 1 Δεκ 2021 22:07 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ήταν αναμενόμενο και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα και να μην «υποδεχθεί» τα πρώτο κρούσμα με την μετάλλαξη Ομικρον.

 

Διασταυρωμένες πηγές του iEidiseis, σημειώνουν ότι είναι θέμα χρόνου να βγει η επίσημη ανακοίνωση για το πρώτο ύποπτο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον. Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό θα γίνει έως την Κυριακή καθώς αναμένουμε εργαστηριακά να δοθεί πλέον το «πράσινο φως».

 

Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επισημοποίηση του κρούσματος και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι ειδικοί ήδη μιλάνε για το πρώτο πιθανό κρούσμα. Ως προς το συγκεκριμένο κρούσμα θα τηρηθεί με την κάθε λεπτομέρεια η διαδικασία της απομόνωσης και της ιχνηλάτησης των επαφών. «Κανένας πανικός, ήταν αναμενόμενο» σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο iEidiseis.

 

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το πρώτο επίσημο κρούσμα το οποίο εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ η Όμικρον ή B.1.1.529 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 24 Νοεμβρίου από επιστήμονες της Νότιας Αφρικής. Το πρώτο γνωστό κρούσμα που επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά ήταν σε ένα δείγμα που είχε ληφθεί στις 9 Νοεμβρίου.

 

Την Παρασκευή ο ΠΟΥ χαρακτήρισε την Όμικρον «παραλλαγή ανησυχίας» επειδή περιλαμβάνει πολλές μεταλλάξεις και επομένως θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική ή πιο ανθεκτική στα εμβόλια. Είναι σε εξέλιξη μελέτες για να διαπιστωθεί αν ισχύει κάτι τέτοιο και σε ποιο βαθμό, όμως τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε μερικές εβδομάδες.

 

«Τουλάχιστον 23 χώρες στις πέντε από τις έξι περιοχές (στις οποίες χωρίζει τον κόσμο ο ΠΟΥ) έχουν αναφέρει κρούσματα της Όμικρον και αναμένουμε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί», πρόσθεσε ο ΠΟΥ.

Διάφορα Ελλάδα κρούσμα μετάλλαξης Όμικρον πρώτο στην
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν ένα Σάββατο γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές! Η τύχη κινείται υπέρ τους!
Πα, 13 Μαρ 2026 23:05
Ελλάδα – Αυτός ο δρόμος ξεκινά από σήμερα τη χρέωση διοδίων με τα χιλιόμετρα – Πώς θα λειτουργεί;
Πα, 13 Μαρ 2026 23:02
Έκτακτο – Αδελφές νοσηλεύονται με μηνιγγίτιδα σε σοβαρή κατάσταση! Τα απλά συμπτώματα, που αποδείχθηκαν επικίνδυνα
Πα, 13 Μαρ 2026 22:55
149 λεπτά απολύτως καθηλωτικά! Δες στο Netflix την ταινιάρα που δεν βγάζει μπροστά ο αλγόριθμος
Πα, 13 Μαρ 2026 21:18
Δημόσιοι υπάλληλοι: «Διπλή» αύξηση τον Απρίλιο – Ποιοι θα πάρουν “μπόνους”;
Πα, 13 Μαρ 2026 21:14
Πλαφόν: Τι θα ισχύει ανά περιοχή για τα καύσιμα; Πόσο θα πωλούνται;
Πα, 13 Μαρ 2026 21:11
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.