Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Συγκλονίζει οικογενειακό δράμα στη Λευκάδα – Βρέφος που την προηγούμενη ημέρα έπαιζε με τα αδέρφια του…

Τε, 6 Αυγ 2025 15:02

Αυτό ήταν το απλό σύμπτωμα της 33χρονης πασίγνωστης ηθοποιού, που την οδήγησε στο τραγικό τέλος

Τε, 6 Αυγ 2025 13:49

Θρίλερ σε εξέλιξη με επιχειρηματία που ξεκίνησε με το σκάφος του για τη Μύκονο – Αυτός είναι ο 43χρονος που ψάχνουν

Τε, 6 Αυγ 2025 10:55
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορωνοιός:Η Γαλλία κλείνει τα νυχτερινά κέντρα και παίρνει μέτρα στα σχολεία.

Δε, 6 Δεκ 2021 22:43 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα νυχτερινά κέντρα για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού που προκαλεί την Covid-19, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες νάιτκλαμπ και ντισκοτέκ, καθώς και οι εταιρείες που οργανώνουν εκδηλώσεις, θα αποζημιωθούν.

 

Ο Καστέξ κάλεσε επίσης τους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους, τα επαγγελματικά και ιδιωτικά πάρτι, διευκρινίζοντας όμως ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί λοκντάουν ή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

 

Το πέμπτο κύμα της πανδημίας «απαιτεί νέα μέτρα», εξήγησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και πάλι υψηλός, ωστόσο η κατάσταση είναι καλύτερη σε σύγκριση με πέρσι, γιατί 52 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν εμβολιαστεί.

 

Σήμερα ανακοινώθηκαν 11.308 νέα κρούσματα και 192 θάνατοι. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 2.191 ασθενείς.

Ο Καστέξ είπε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα στα δημοτικά σχολεία, κυρίως σε ό,τι αφορά την τήρηση των αποστάσεων. Τα υπέρβαρα παιδιά ή όσα έχουν άλλα υποκείμενα νοσήματα, ηλικίας 5-12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν από τις 15 Δεκεμβρίου.

 

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι ενδέχεται να ξεκινήσει ο εθελοντικός εμβολιασμός όλων των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών από τις 20 Δεκεμβρίου, εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι υγειονομικές αρχές.

 

Όσον αφορά την τηλεργασία, ο Καστέξ είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι, για όσους εργαζόμενους είναι εφικτό, να δουλεύουν από το σπίτι τους για δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα.

 

Για την παραλλαγή Όμικρον ο Βεράν είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στη χώρα 25 θετικά κρούσματα, από τα οποία 21 ήταν «εισαγόμενα» από τη Νότια Αφρική και τα άλλα τέσσερα οφείλονται σε τοπική μετάδοση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Γαλλία Διεθνή Κέντρα κλείνει Κορωνοϊός:Η μέτρα νυχτερινά παίρνει σχολεία
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκλονίζει οικογενειακό δράμα στη Λευκάδα – Βρέφος που την προηγούμενη ημέρα έπαιζε με τα αδέρφια του…
Τε, 6 Αυγ 2025 15:02
Αυτό ήταν το απλό σύμπτωμα της 33χρονης πασίγνωστης ηθοποιού, που την οδήγησε στο τραγικό τέλος
Τε, 6 Αυγ 2025 13:49
Θρίλερ σε εξέλιξη με επιχειρηματία που ξεκίνησε με το σκάφος του για τη Μύκονο – Αυτός είναι ο 43χρονος που ψάχνουν
Τε, 6 Αυγ 2025 10:55
Πασίγνωστη ελληνική εταιρεία ρούχων βγαίνει στο σφυρί – Τέλος εποχής μετά από 35 χρόνια
Τε, 6 Αυγ 2025 09:41
Πλούτος και αφθονία περιμένει από σήμερα, 5 Αυγούστου, αυτά τα τρία ζώδια
Τε, 6 Αυγ 2025 09:33
Ρόδος: Σοκαριστική καταγγελία! Διασκέδαζε με φίλη της σε νυχτερινό κέντρο, πήγε στις τουαλέτες και τη β@@@@ με…
Τε, 6 Αυγ 2025 09:31
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.