Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες! – Θερμικές καταιγίδες θα χτυπήσουν τη χώρα – Ποιες περιοχές θα…

Δε, 12 Μάι 2025 16:17

Ραγδαίες εξελίξεις για τους θανάτους στο Ελληνικό: Ποιος είναι ο «φουσκωτός» που μπαινόβγαινε στο σπίτι; Οι 13 μέρες μυστηρίου

Δε, 12 Μάι 2025 15:42

Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά – Το άτυχο κορίτσι είχε…

Δε, 12 Μάι 2025 15:33
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Δερμιτζάκης: Μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε κάτω από 1.000 κρούσματα – Να ανοίξουν όλα

Τε, 9 Δεκ 2020 14:10 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ξεκάθαρος ήταν ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Τάχθηκε υπέρ του οριζόντιου ανοίγματος ακόμα και της εστίασης αλλά ζήτησε να παραμείνουν τα sms.
[AdSense-A]

Στο ερώτημα αν μπορούν να ανοίξουν λειτουργίες της αγοράς ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3: «Είναι λίγο επικίνδυνο το άνοιγμα. Έχει ένα ρίσκο. Δεν βοηθάει και η στρατηγική των τεστ στην Ελλάδα. Μέσα στην εβδομάδα θα πέσουμε σε τριψήφιους αριθμούς. Κάτω από τα χίλια κρούσματα. Από την στιγμή που θα το δούμε αυτό σε μια εβδομάδα μπορούμε να ανοίξουμε».
[AdSense-B]

Και συνέχισε: «Να ανοίξουμε λιανική και εμπορικά κέντρα με έλεγχο εισερχομένων. Και η εστίαση να ανοίξει γιατί έτσι θα μειωθεί ο συνωστισμός. Π.χ. πάει μια οικογένεια για ψώνια. Ο ένας μπαίνει μέσα και οι άλλοι πρέπει να περιμένουν. Αντί να περιμένουν έξω ας πάνε να πιουν έναν καφέ».
[AdSense-C]

Ο καθηγητής Γενετικής είπε ακόμα: «Το sms πρέπει να μείνει. Να μην κάθεται κάποιος για 10 ώρες εκτός σπιτιού. Είναι δύσκολο όμως. Είναι μια δύσκολη εξίσωση και δεν ξέρουμε πόσο θα κρατηθεί έτσι ο ρυθμός της μείωσης των κρουσμάτων. Εγώ θα άνοιγα με sms την αγορά κοντά στα Χριστούγεννα με τα πάντα ανοικτά. Είμαι ωστσόσο υπέρ της νυχτερινής απαγόρευσης για να μην κυκλοφορεί κανένας».

Και εξήγησε: «Αν ανοίξει η κυβέρνηση σε μια εβδομάδα υπάρχει ρίσκο να ζήσουμε μεγαλύτερο κύμα. Εκεί, υπάρχει ένας φόβος».
Με πιο αργούς ρυθμούς η βελτίωση

Ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι «είναι μικρότερη απ’ ότι περίμενε η βελτίωση που βλέπουμε και γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ότι περιμέναμε».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είχαμε μια ετερογένεια στις εκτιμήσεις νωρίς κυρίως στις αρχές με τέλη Οκτωβρίου. Υπήρχαν κάποιοι από εμάς που λέγαμε ότι υπήρχε εκθετική αύξηση αλλά δεν μας έκανε εντύπωση γιατί ήταν χαμηλοί οι αριθμοί. Το να πάμε από τα 100 στα 200 κρούσματα δεν εντυπωσιάζει. Αλλά το να πάμε από τα 200 στα χίλια εντυπωσιάζει. Δεν ήταν έκπληξη για μένα. Είχα πει για 3.000 και 4.000 κρούσματα τα οποία ήρθαν. Αυτά τα βλέπαμε από το Σεπτέμβριο. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι επιστήμονες και μέλη της επιτροπής, εξέφραζαν μια πιο αισιόδοξη άποψη καθώς δεν είχαν γεμίσει ακόμα οι εντατικές. Μπορεί όμως αυτό να έχει και σχέση με την ειδικότητα των επιστημόνων. Η στατιστική ανάλυση δεν είναι ειδικότητα όλων των επιστημόνων. Εκεί έγινε μια αστοχία. Δεν υπήρχε η ξεκάθαρη ανησυχία που θα έπρεπε να υπάρχει».
Το εμβόλιο είναι ασφαλές

Για το εμβόλιο, είπε ότι αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι πρέπει να μας αφορούν σοβαρές καταστάσεις παρενέργειας και να μην γίνεται συζήτηση για αστείες περιπτώσεις.

«Είναι λάθος να λένε ότι το εμβόλιο βρέθηκε πιο γρήγορα από άλλα. Η καθυστέρηση που υπήρχε στα άλλα ήταν θέμα γραφειοκρατίας. Ποιος μπορεί να πει σε έναν ασθενή ότι είναι πιο καλό να μην εμβολιαστεί και να μολυνθεί παρά να μην εμβολιαστεί».

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καιρός: Προσοχή τις επόμενες ώρες! – Θερμικές καταιγίδες θα χτυπήσουν τη χώρα – Ποιες περιοχές θα…
Δε, 12 Μάι 2025 16:17
Ραγδαίες εξελίξεις για τους θανάτους στο Ελληνικό: Ποιος είναι ο «φουσκωτός» που μπαινόβγαινε στο σπίτι; Οι 13 μέρες μυστηρίου
Δε, 12 Μάι 2025 15:42
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά – Το άτυχο κορίτσι είχε…
Δε, 12 Μάι 2025 15:33
Πάτρα: Πρωτοφανές περιστατικό! Για γέλια και για κλάματα! 72χρονη διαγνώστηκε με καρκίνο αλλά…
Δε, 12 Μάι 2025 14:17
Ηράκλειο: Φρικιαστικό περιστατικό! Mάλωσε με τη σύζυγό του και σαν βρικόλακας…
Δε, 12 Μάι 2025 11:26
Τα οικονομικά αυτών των ζωδίων βελτιώνονται τις επόμενες ημέρες
Δε, 12 Μάι 2025 09:40
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.