Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Άνοιξαν τα τέλη κυκλοφορίας 2027 – Πόσα θα πληρώσετε – Τι να προσέξετε

Δε, 2 Νοέ 2026 15:32

Νοέμβριος: Σε αυτά τα 4 ζώδια το Σύμπαν φέρνει τύχη

Δε, 2 Νοέ 2026 10:32

Ελλάδα: Σοκαριστικό περιστατικό με νύφη, πεθερό και σύζυγο

Δε, 2 Νοέ 2026 10:29
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ιαπωνία: Σχεδιάζουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού για εφ’ όρου ζωής

Σα, 1 Ιαν 2022 19:55 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Ένα εμβόλιο όπου θα προστατεύει για πάντα από τον κορονοϊό ετοιμάζουν Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με το JapanTimes. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μελετούν ένα εμβόλιο το οποίο θα προστατεύει για πάντα κατά της νόσου και θα απαντύξει αρκετά αντισώματα ώστε να μην χρειάζεται ενισχυτική δόση.

 

Παρόμοιο εμβόλιο με της ευλογιάς
Ο επίτημος ερευνητής στο Μητροπολιτικό Ινστιτούτο του Τόκυο, Michinori Kohara, αναρωτιόταν αν μπορεί να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του ιού στα πρότυπα εκείνου κατά της ευλογιάς, με το οποίο ασχολείται τις τελευταίες τρείς δεκαετίες. Από τον Απρίλιο του ΄20 ο Κοχάρα, μαζί με τον εθνικό οργανισμό λοιμωδών ασθενειών, ξεκίνησαν τις έρευνες.

 

Επέλεξαν το μη παθογόνο στέλεχος της παραλλαγής του ιού της δαμαλίτιδας που ονομάζεται DIs, το οποίο μεταφέρει το γονίδιο της ακίδας της SARS-COV-2. Μέσα σε μια εβδομάδα το εμβόλιο αυτό, μπορεί να αναπτύξει στο σώμα ικανά αντισώματα ώστε να είναι ισυχρή η ανόσια. Μάλιστα, τα πειράματα σε ποντίκια έδωσαν πολύ καλά αποτελέσματα.

“Έχω εργαστεί σε διάφορες τεχνολογίες εμβολίων, όπως ο αδενοϊός και το αγγελιοφόρο RNA, αλλά το εμβόλιο που χρησιμοποιεί τον φορέα του ιού της δαμαλίτιδας είναι το πιο ισχυρό από όλα με λίγες παρενέργειες”, είπε η Kohara στους The Japan Times σε συνέντευξή του. “Τα χαρακτηριστικά αυτού του εμβολίου είναι ότι μπορεί να προκαλέσει αντισώματα και δια βίου ανοσία”.

 

Εντός του 2023 οι κλινικές δοκιμές

Σύμφωνα με το JapanTimes, η Ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία Nobelpharma Co. πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη και την δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών του εμβολίου Kohara στην Ιαπωνία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 σε 150 έως 200 εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υποστεί λοιμώξεις και πλήρως εμβολιασμένων ατόμων. Εάν επιβεβαιωθούν η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια, η κλινική δοκιμή τελικής φάσης πρόκειται να ξεκινήσει αμέσως μετά, με στόχο την εμπορευματοποίηση το νωρίτερο το 2024.

Διάφορα εμβόλιο εφ’ ζωής Ιαπωνία: κατά κορονοϊού όρου Σχεδιάζουν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοιξαν τα τέλη κυκλοφορίας 2027 – Πόσα θα πληρώσετε – Τι να προσέξετε
Δε, 2 Νοέ 2026 15:32
Νοέμβριος: Σε αυτά τα 4 ζώδια το Σύμπαν φέρνει τύχη
Δε, 2 Νοέ 2026 10:32
Ελλάδα: Σοκαριστικό περιστατικό με νύφη, πεθερό και σύζυγο
Δε, 2 Νοέ 2026 10:29
Νοέμβριος: Απρόσμενες εξελίξεις για 3 ζώδια – Ποιο θα ζήσει την ανατροπή του μήνα
Κυ, 1 Νοέ 2026 23:32
Έκτακτο – Ελλάδα: Φρικιαστικό περιστατικό με πατέρα και γιο
Κυ, 1 Νοέ 2026 20:36
Λίγοι κατάλαβαν αυτό που είπε ο Μπομπ για τον Γιώργο – “Γιατί τον βρώμιζε;”
Κυ, 1 Νοέ 2026 09:36
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.