Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Βορίζια: Θρήνος και σπαραγμός στο σπίτι του 39χρονου – Συγκλονίζει το μοιρολόι της μητέρας του, μόλις είδε τη σορό του

Κυ, 2 Νοέ 2025 21:19

Αγγελική Νικολούλη: Σπαρακτικό το “αντίο” στη μητέρα της – “Μανούλα…”

Κυ, 2 Νοέ 2025 21:11

Τα 5 καλύτερα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50, που “κόβουν” χρόνια και φρεσκάρουν το πρόσωπο

Κυ, 2 Νοέ 2025 20:05
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σήμερα μαγειρεύουμε: Πέννες με κολοκυθάκια, πέστο άνηθου και φέτα

Πα, 19 Μαρ 2021 09:40 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε!
Η «σάλτσα» αυτού του πιάτου θυμίζει κολοκυθοκεφτέδες, γι’ αυτό της ταιριάζουν τα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός κ.ά.) και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε ό,τι έχετε και σας αρέσει

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο πέννες

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 μέτρια κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια (στο ίδιο μέγεθος με τις πένες)

200γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πέστο:

1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι λευκή αμυγδαλόψιχα, χοντροκομμένη

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση

1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις στραγγίζετε και τις διατηρείτε ζεστές.

Αλατοπιπερώνετε καλά τα κολοκύθια. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Βάζετε τις πέννες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τη φέτα και το πέστο άνηθου. Ανακατεύετε ελαφρά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βορίζια: Θρήνος και σπαραγμός στο σπίτι του 39χρονου – Συγκλονίζει το μοιρολόι της μητέρας του, μόλις είδε τη σορό του
Κυ, 2 Νοέ 2025 21:19
Αγγελική Νικολούλη: Σπαρακτικό το “αντίο” στη μητέρα της – “Μανούλα…”
Κυ, 2 Νοέ 2025 21:11
Τα 5 καλύτερα κουρέματα για γυναίκες άνω των 50, που “κόβουν” χρόνια και φρεσκάρουν το πρόσωπο
Κυ, 2 Νοέ 2025 20:05
Η ανατριχιαστική κραυγή της αδερφής του 39χρονου που έπεσε νεκρός στα Βορίζια – “Αδερφέ μου…” (Βίντεο)
Κυ, 2 Νοέ 2025 18:12
Λάρισα: Σοκαριστικό περιστατικό σε πολυκατοικία! – Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός – Πήγε να επισκεφθεί φίλη της και ξαφνικά…
Κυ, 2 Νοέ 2025 15:21
Τα δύο πιο άτυχα ζώδια της εβδομάδας -Ο Νοέμβριος ξεκινά με συγκρούσεις και οικονομικές δυσκολίες
Κυ, 2 Νοέ 2025 13:55
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.