Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τα ζώδια που δεν φοβούνται να πουν αυτό που σκέφτονται – “Σπάνε κόκκαλα” με την ειλικρίνειά τους

Πε, 18 Σεπ 2025 08:42

Γλυφάδα: Φρίκη και ανατριχίλα! Μέσα στα ρούχα ανακύκλωσης αντίκρισαν…

Πε, 18 Σεπ 2025 08:40

Βουλιαγμένη: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για 64χρονη, που δεν έφταιγε σε τίποτα – Ακούστηκε ένα “μπαμ” και…

Πε, 18 Σεπ 2025 08:33
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σήμερα μαγειρεύουμε: Πέννες με κολοκυθάκια, πέστο άνηθου και φέτα

Πα, 19 Μαρ 2021 09:40 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε!
Η «σάλτσα» αυτού του πιάτου θυμίζει κολοκυθοκεφτέδες, γι’ αυτό της ταιριάζουν τα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός κ.ά.) και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε ό,τι έχετε και σας αρέσει

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο πέννες

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 μέτρια κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια (στο ίδιο μέγεθος με τις πένες)

200γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πέστο:

1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι λευκή αμυγδαλόψιχα, χοντροκομμένη

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση

1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις στραγγίζετε και τις διατηρείτε ζεστές.

Αλατοπιπερώνετε καλά τα κολοκύθια. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Βάζετε τις πέννες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τη φέτα και το πέστο άνηθου. Ανακατεύετε ελαφρά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ζώδια που δεν φοβούνται να πουν αυτό που σκέφτονται – “Σπάνε κόκκαλα” με την ειλικρίνειά τους
Πε, 18 Σεπ 2025 08:42
Γλυφάδα: Φρίκη και ανατριχίλα! Μέσα στα ρούχα ανακύκλωσης αντίκρισαν…
Πε, 18 Σεπ 2025 08:40
Βουλιαγμένη: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για 64χρονη, που δεν έφταιγε σε τίποτα – Ακούστηκε ένα “μπαμ” και…
Πε, 18 Σεπ 2025 08:33
Ιωάννινα: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη φοιτήτρια που πέθανε, μετά από ένα απλό σύμπτωμα – “Ήταν μέσα στα α@@@@…”
Τε, 17 Σεπ 2025 21:33
Βόλος: Σε σοκ 19χρονη μέσα σε λεωφορείο – Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι τη στάση – Ξαφνικά, 54χρονος…
Τε, 17 Σεπ 2025 21:24
Η τύχη θα χτυπήσει την πόρτα 3 ζωδίων τις επόμενες μέρες
Τε, 17 Σεπ 2025 21:14
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.