Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Βορίζια: Ανατροπή! Αυτός ήταν ο δολοφόνος της 57χρονης, τη μέρα του μακελειού – Ποιος άλλος ήταν μαζί του;

Πε, 6 Νοέ 2025 00:26

Κίλι Σφακιανάκη: Ανατριχιάζει το σημείωμα που είχε αφήσει, πριν το φινάλε της ζωής της στα γενέθλια του Νότη

Τε, 5 Νοέ 2025 21:54

Έρχονται 4 μέτρα – ανάσα για τους συνταξιούχους – Ποιοι και πότε θα δουν αυξήσεις

Τε, 5 Νοέ 2025 21:43
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ανακοινώθηκε το μέτρο που σίγουρα επιστρέφει το φθινόπωρο για όλους.Τι θα ισχύσει από σήμερα 1η Ιουνίου.

Τρ, 31 Μάι 2022 09:00 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Μέτρα τέλος, αλλά όχι οριστικά και όχι όλα. Από 1η Ιουνίου η μάσκα καταργείται και στους κλειστούς χώρους πια, επιστρέφοντας για πρώτη φορά μετά από πάνω από δύο χρόνια, σε προ-πανδημική κανονικότητα. Τα μέτρα καταργούνται, καθώς οι επιστήμονες δεν «βλέπουν» να επιστρέφει δυναμικά η πανδημία τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όμως, όπως έχει ξεκαθαριστεί πολλές φορές από ειδικούς και κυβέρνηση, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αφού όλοι έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν κάποια μέτρα. Στις πιο πρόσφατες δηλώσεις, μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε και στο ένα μέτρο που θα ισχύσει ξανά από τον Σεπτέμβριο. Αυτό, δεν είναι άλλο, από τη μάσκα, το μέτρο που από αύριο σταματά. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος:

«Κάποια μέτρα μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δεν βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα».

Τέταρτη δόση εμβολίου για όλους
Στο τραπέζι με τον πλέον επίσημο τρόπο έβαλε χθες ο κ. Πλεύρης το θέμα της 4ης και τελευταίας -τουλάχιστον για το 2022- δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι τον Σεπτέμβριο, αφού δηλαδή η τουριστική σεζόν θα έχει μπει προς το τέλος της, θα χρειαστεί νέα αναμνηστική δόση στον γενικό πληθυσμό. Όπως είπε:

«Θα θέλαμε και στον κορονοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «θεωρώ δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό».

Τι θα γίνει με τη μάσκα στο πλοίο
Το καλοκαίρι έχει ήδη μπει για τα καλά από τον Μάιο κιόλας, και οι μάσκες θα είναι παρελθόν για τους περισσότερους χώρους. Όμως, το ταξίδι με πλοίο συνεχίζει να αποτελεί ένα ερώτημα που θα απαντήσουν άμεσα οι ειδικοί Λοιμωξιολόγοι. Αν δηλαδή όσοι ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να φοράνε μάσκα ή όχι.

Σύμφωνα πάντως με πηγές του iEidiseis, όλα δείχνουν ότι και στα πλοία θα πούμε «αντίο» στις μάσκες, ενώ θα υπάρχει ισχυρή σύσταση στους επιβάτες να την φοράνε όταν θα βρίσκονται μέσα στο πλοίο. Στον αντίποδα όταν θα βρίσκονται στο κατάστρωμα δεν θα προβλέπεται η χρήση της.

Επιστρέφει η μάσκα στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν χαλαρώσει αρκετά μέτρα κατά του κορονοϊού όπως και πολλές χώρες της Ευρώπης, η αύξηση όμως των νέων κρουσμάτων αλλα, κυρίως, η αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων, αναγκάζει το αμερικανικό CDC να συστήσει την επαναφορά χρήσης μάσκας σε περίπου το 1/3 των Αμερικανών πολιτών.

Συγκεκριμένα, συστάθηκε η χρήση μάσκας ξανά σε άτομα που βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή σε ανθρώπους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από COVID- 19 γενικότερα.

ανακοινώθηκε Διάφορα επιστρέφει Ιουνίου ισχύσει μετρό όλους.Τι σήμερα σίγουρα φθινόπωρο!
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βορίζια: Ανατροπή! Αυτός ήταν ο δολοφόνος της 57χρονης, τη μέρα του μακελειού – Ποιος άλλος ήταν μαζί του;
Πε, 6 Νοέ 2025 00:26
Κίλι Σφακιανάκη: Ανατριχιάζει το σημείωμα που είχε αφήσει, πριν το φινάλε της ζωής της στα γενέθλια του Νότη
Τε, 5 Νοέ 2025 21:54
Έρχονται 4 μέτρα – ανάσα για τους συνταξιούχους – Ποιοι και πότε θα δουν αυξήσεις
Τε, 5 Νοέ 2025 21:43
Ο ξεχασμένος μυς που καίει λίπος με μια απλή άσκηση ακόμα κι όταν καθόμαστε – Δεν πάει το μυαλό σας
Τε, 5 Νοέ 2025 20:43
Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η ποινή του 47χρονου συζυγοκτόνου που νόμιζε ότι μάνα και γιος… – Τον είδα να α@@@@@ μπροστά της γ@@@@
Τε, 5 Νοέ 2025 17:46
Βαρύ πένθος για τον Έλληνα Ευρωβουλευτή…
Τε, 5 Νοέ 2025 14:12
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.