Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τρίτη 23 Ιουνίου: Δικαίωση και άλμα επιτυχίας για 3 ζώδια

Τρ, 23 Ιούν 2026 00:05

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιουλίου – Οι δύο ημερομηνίες

Δε, 22 Ιούν 2026 23:29

Φωτια στην Κερατέα – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικης

Δε, 22 Ιούν 2026 23:17
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ευλογιά των πιθήκων: Δεύτερο κρούσμα της νόσου στη χώρα μας.Ξεκινά εβδομαδιαία ενημέρωση για την νόσο.

Σα, 11 Ιούν 2022 23:33 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Το δεύτερο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων μετράει η Ελλάδα. Πρόκειται για έναν 47χρονο που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ισπανία.

Ο 47χρονος στον αρχικό έλεγχο που του έγινε για ευλογιά των πιθήκων βγήκε θετικός. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ θα γίνει και νέος έλεγχος στο ΑΠΘ για να ταυτοποιηθεί το είδος, ενώ ο ασθενής βρίσκεται σε απομόνωση σε καλή κατάσταση και ακολουθείται το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό κάθε Πέμπτη ο ΕΟΔΥ θα ενημερώνει σχετικά με τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην χώρα μας

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα 11/06 πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ, έλεγχος δείγματος ασθενούς με κλινική εικόνα συμβατή με ευλογιά των πιθήκων, για είδη non-variola orthopox ιών, στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων και ήταν θετικός.

Πρόκειται για το δεύτερο εισαγόμενο περιστατικό της νόσου στη χώρα μας και αφορά σε ασθενή 47 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία.

Γενετικό υλικό θα σταλεί στο εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για την ταυτοποίηση του είδους non Variola ORTHOPOX και την περαιτέρω φυλογενετικη ανάλυση.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε απομόνωση, σε σταθερή κατάσταση. Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός, καθώς η νόσηση είναι συνήθως ήπια και αυτοπεριοριζόμενη και το νόσημα χαρακτηρίζεται από μικρή σχετικά μεταδοτικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας περιστατικό της νόσου με εγχώρια μετάδοση.

Εφεξής η ενημέρωση σχετικά με τα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα, θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Πέμπτη.

δεύτερο Διάφορα εβδομαδιαία ενημέρωση Ευλογιά: κρούσμα μας.Ξεκινά νόσο. νόσου πιθήκων χώρα
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Ιουνίου: Δικαίωση και άλμα επιτυχίας για 3 ζώδια
Τρ, 23 Ιούν 2026 00:05
Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιουλίου – Οι δύο ημερομηνίες
Δε, 22 Ιούν 2026 23:29
Φωτια στην Κερατέα – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικης
Δε, 22 Ιούν 2026 23:17
Θλίψη! Πέθανε ο ιδιοκτήτης πασίγνωστης αλυσίδας που αγαπήθηκε από τους Έλληνες καταναλωτές
Δε, 22 Ιούν 2026 20:05
Πρόβλημα υγείας βγάζει την Καίτη Γαρμπή εκτός σκηνής
Δε, 22 Ιούν 2026 19:46
Έκλεισε η Αθηνών-Λαμίας λόγω της φωτιάς – Διπλό το μέτωπο – Εκτροπή της κυκλοφορίας
Δε, 22 Ιούν 2026 19:23
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.