Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μυτιλήνη: Μυστηριώδης υπόθεση στο νησί με 66χρονο – Μόλις έμαθε το μυστικό του η οικογένεια…

Κυ, 14 Σεπ 2025 08:24

Θεσσαλονίκη: Ο καυγάς έξω από γνωστό ξενοδοχείο, δεν του βγήκε σε καλό – Βρέθηκε…

Κυ, 14 Σεπ 2025 08:19

Χάζευε τις φωτογραφίες του γάμου της και είδε έναν άγνωστο: 4 χρόνια μετά βρήκε ποιος ήταν ο μυστηριώδης άντρας

Σα, 13 Σεπ 2025 22:06
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορωνοιός:Έρχεται νέο εμβόλιο για όλους.Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.Η αύξηση κρουσμάτων της Ευλογιάς των Πιθήκων που περιμένουν οι ειδικοί το Φθινόπωρο.

Κυ, 12 Ιούν 2022 11:58 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Στο πώς θα πορευτούμε με την πανδημία του κορωνοϊού από το φθινόπωρο, αλλά στα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (12.06.2022) στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, ο καθηγητής σημείωσε ότι το φθινόπωρο θα έχουμε επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό. «Για τον υπόλοιπο πληθυσμό θα υπάρξει σίγουρα από τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη νέο εμβόλιο που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του και τις μεταλλάξεις που έχουν επικρατήσει, θα είναι επικαιροποιημένο», ανέφερε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν τελειώσει οι κλινικές μελέτες για αυτό και δεν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις.

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, εξήγησε ότι «Αυτοί που πρέπει να κάνουν σίγουρα τέταρτη δόση, είναι αυτοί που έχουν ανοσοκαταστολές, ή αυτοί που είναι πάνω από 60. Ο εμβολιασμός με τέταρτη δόση έχει βαλτώσει στη χώρα μας ακόμα και για αυτές τις ηλικίες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να περιμένουν το νέο εμβόλιο από το φθινόπωρο, γιατί συνεχίζουμε να έχουμε 4-4,5 χιλιάδες κρούσματα τη μέρα».

Πρόσθεσε δε ότι «είμαστε σε φάση ύφεσης, η ύφεση φαίνεται να έχει κάνει ένα πλατό πλέον, έχουμε λίγο λιγότερο από 100 εισαγωγές τη μέρα στα νοσοκομεία, ενώ έχουν ουσιαστικά αρθεί όλα τα περιοριστικά μέτρα. Άρα οι μεγάλοι σε ηλικία πρέπει να προστατευθούν με την τέταρτη δόση».

«Υπάρχουν πλέον όπλα για τον κορωνοϊό»

Όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ο καθηγητής σημείωσε ότι «Πλέον η επιστημονική κοινότητα έχει και άλλα όπλα στα χέρια της, όπως ένα πολύ καλό αντιιικό σκεύασμα. Είναι ένα χάπι που το παίρνεις μόλις νοσήσεις για να αποφύγεις το νοσοκομείο. Υπάρχει και ένας συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων, που θα κρατάει έξι μήνες. Υπάρχουν όπλα, δε θα ξαναγίνει ο κορωνοϊός αυτό που ήταν για την κοινωνία».

Έρχονται περισσότερα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε και για την ευλογιά των πιθήκων, εκτιμώντας ότι θα καταγραφούν και άλλα κρούσματα το επόμενο διάστημα. «Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, είναι δεδομένο αυτό. Φαίνεται ότι είναι μια νόσος που αυτή τη φορά ξέφυγε λίγο από τη συνήθη μετάδοσή της».

»Δεν πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα, η νόσος δεν έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, είναι εύκολο σχετικά να περιοριστεί. Επίσης, δεν έχει ασυμπτωματική μετάδοση. Τα συμπτώματα κάνουν να εμφανιστούν 1-2 εβδομάδες, ενώ είναι εύκολο σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα να εντοπίσουμε τις επαφές τους», ανέφερε ο καθηγητής, καθησυχάζοντας αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων.

αύξηση Διάφορα ειδικοί εμβολιασμοί.Η εμβόλιο ευλογιάς Κορωνοιός:Έρχεται κρουσμάτων, ξεκινήσουν όλους.Πότε περιμένουν πιθήκων φθινόπωρο!
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυτιλήνη: Μυστηριώδης υπόθεση στο νησί με 66χρονο – Μόλις έμαθε το μυστικό του η οικογένεια…
Κυ, 14 Σεπ 2025 08:24
Θεσσαλονίκη: Ο καυγάς έξω από γνωστό ξενοδοχείο, δεν του βγήκε σε καλό – Βρέθηκε…
Κυ, 14 Σεπ 2025 08:19
Χάζευε τις φωτογραφίες του γάμου της και είδε έναν άγνωστο: 4 χρόνια μετά βρήκε ποιος ήταν ο μυστηριώδης άντρας
Σα, 13 Σεπ 2025 22:06
Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό! 16χρονη πείστηκε από φίλη της να κάνει σ@@ με…
Σα, 13 Σεπ 2025 22:01
Τραγικό! Αυτή είναι η αιτία του ξαφνικού θανάτου της 28χρονης κόρης της οικογένειας Λαιμού – Την τσίμπησε…
Σα, 13 Σεπ 2025 21:58
Οικονομική αφθονία -Τα τρία πιο ευνοημένα ζώδια της εβδομάδας
Σα, 13 Σεπ 2025 19:56
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.