Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τρίτη – 6/5: Αυτά τα 3 ζώδια θα πάρουν “εισιτήριο” για το μέλλον! Το 2ο θα παίρνει μια μεγάλη απόφαση για το σπίτι του!

Τε, 6 Μάι 2026 00:34

Δολοφονία στο Ηράκλειο: Ανατριχιάζει ο σπαραγμός της μάνας του 20χρονου, μόλις τον είδε νεκρό στον δρόμο – “Αφήστε μεεε…” (Βίντεο)

Τρ, 5 Μάι 2026 22:03

ΕΚΤΑΚΤΟ- Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Πέθανε ο γνωστός και μαχητικός Έλληνας ιερέας…

Τρ, 5 Μάι 2026 21:57
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πέθανε η Αιμιλία Καμβύση, η τελευταία από τις τρεις «γιαγιάδες της Συκαμνιάς»

Κυ, 12 Μαρ 2023 13:57 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου ,το 2015 ,και απεικόνιζε τις τρεις γιαγιάδες ,να περιποιούνται στην ακτή ένα βρέφος, παιδί μίας γυναίκας πρόσφυγα από τη Συρία ,που μόλις είχε αποβιβασθεί στην ακτή,μόνο εθνικά περήφανους μπορούσε να μας κάνει.

Η φωτογραφία αποτύπωνε ακριβώς αυτό , το ελληνικό φιλότιμο και την ελληνική δοτικότητα ,στοιχεία μοναδικά και ασύγκριτα του ελληνικού λαού.

Η φωτογραφία αποτέλεσε τότε και την αφορμή να προταθούν οι τρεις γιαγιάδες ,για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2016.

Από τις τρεις γιαγιάδες, πρώτη η Μαρίτσα Μαυραπίδου πέθανε το 2019 σε ηλικία 92 ετών και ακολούθησε το 2022 η Ευστρατία Μαυραπίδου σε ηλικία 96 ετών.Και οι τρεις παιδιά προσφύγων από το μικρασιατικό Μοσχονήσι, αποτέλεσαν σύμβολο της αλληλεγγύης του λαού της Λέσβου στους εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους – στη μεγάλη πλειοψηφία τους – πρόσφυγες, που πέρασαν τη διετία 2015-2016 από τις απέναντι ακτές στο νησί.

Τις «γιαγιάδες της Λέσβου» είχαν επισκεφθεί και τιμήσει τον Νοέμβριο του 2015, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και το Δεκαπενταύγουστο του 2020, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Γιατί λες μπράβο γιε μου; Τι κάναμε;» είχαν πει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά τους για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, τον Ιανουάριο του 2016.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί βοηθάνε τους πρόσφυγες, οι γιαγιάδες, η Αιμιλία Καμβύση είχε απαντήσει: «Καλά παιδιά είναι. Μερικές φορές κουρασμένα από το ταξίδι, με βοηθάνε να κουβαλήσουμε τα ξύλα για τη σόμπα μου».

Η κηδεία της Αιμιλίας Καμβύση θα γίνει τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 2:30 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο της Συκαμνιάς. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στην Παναγιά τη Γοργόνα, στο λιμανάκι της Σκάλας.



«γιαγιάδες Αιμιλία από Διάφορα Καμβύση, Πέθανε Συκαμνιάς» τελευταία της τρεις
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη – 6/5: Αυτά τα 3 ζώδια θα πάρουν “εισιτήριο” για το μέλλον! Το 2ο θα παίρνει μια μεγάλη απόφαση για το σπίτι του!
Τε, 6 Μάι 2026 00:34
Δολοφονία στο Ηράκλειο: Ανατριχιάζει ο σπαραγμός της μάνας του 20χρονου, μόλις τον είδε νεκρό στον δρόμο – “Αφήστε μεεε…” (Βίντεο)
Τρ, 5 Μάι 2026 22:03
ΕΚΤΑΚΤΟ- Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Πέθανε ο γνωστός και μαχητικός Έλληνας ιερέας…
Τρ, 5 Μάι 2026 21:57
Μεγάλο ελληνικό σούπερ μάρκετ καταργεί το δωρεάν delivery – Πόσο θα κοστίζει η παράδοση στο σπίτι;
Τρ, 5 Μάι 2026 21:54
Ελλάδα – Έκτακτο: Ανατριχιαστικό! Η στιγμή που δολοφονεί τον οδηγό που σκότωσε το μοναχοπαίδι του (Ντοκουμέντο)
Τρ, 5 Μάι 2026 21:40
Δύσκολες ώρες για τον Τόνυ Μαυρίδη – Ο πρώην σύζυγος της Έλενας Παπαρίζου…
Τρ, 5 Μάι 2026 21:35
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.