Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Φθινόπωρο 2025: Τα 4 ζώδια που θα ευνοηθούν σε έρωτα και χρήμα – Ποιοι θα δουν ριζικές αλλαγές

Πα, 15 Αυγ 2025 22:46

Ηράκλειο: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για 42χρονο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου – Κρατούσε την…

Πα, 15 Αυγ 2025 20:46

Ημέρα χαράς για 3 ζώδια από σήμερα -“Έρχονται” ευχάριστες εκπλήξεις και ευτυχία που είχαν καιρό να νιώσουν

Πα, 15 Αυγ 2025 12:14
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Μητέρα θετική στον κορωνοϊό γέννησε πρόωρα ενώ ήταν διασωληνωμένη

Τε, 7 Απρ 2021 11:10 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Μητέρα, η οποία ήταν θετική στον κορωνοϊό και ενώ ήταν διασωληνωμένη για 20 ολόκληρες ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γέννησε πρόωρα ένα υγιέστατο μωράκι.

Η έγκυος, στο πρώτο μωρό της, είχε σακχαρώδη διαβήτη κύησης και στις 28 εβδομάδες κύησης παρουσίασε βαριά δύσπνοια και πυρετό, οπότε και διαγνώστηκε με λοίμωξη COVID-19. Λόγω της επιδεινούμενης πνευμονίας, στις 13 Μαρτίου, και ενώ είχε φτάσει τις 29 εβδομάδες κύησης, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός της εγκύου.

Μετά από ιατρικό συμβούλιο των ιατρών της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, της Β’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, της Β’ Αναισθησιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ και της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, αποφασίστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δεύτερη φορά διεθνώς, η συνέχιση της εγκυμοσύνης λόγω της προωρότητας.

Άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Γ’ Πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής στο «Αττικόν», Σοφία Καλανταρίδου, ένα αντίστοιχο περιστατικό έχει αναφερθεί στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Τρεις μέρες αργότερα, η έγκυος εμφάνισε σημεία έναρξης τοκετού, οπότε έγινε επείγουσα καισαρική τομή και γεννήθηκε ένα αγοράκι, βάρους 1.300 γραμμαρίων.

Όπως σημειώνει η κ. Καλανταρίδου, είναι αξιοσημείωτο ότι η μητέρα βελτιώθηκε θεαματικά όταν είδε την εικόνα του μωρού της σε facetime! Η νικήτρια της ζωής εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την 1η Απριλίου, μετά από είκοσι ημέρες νοσηλείας, και συνεχίζει τη νοσηλεία της σε πτέρυγα COVID άλλου νοσοκομείου.

Το μωρό, το οποίο δεν έχει προσβληθεί από τον ιό SARS-CoV-2, συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας των Νεογνών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ σε καλή κατάσταση. Η μητέρα, πριν τη διακομιδή της σε πτέρυγα COVID άλλου νοσοκομείου, ζήτησε να δει τους γιατρούς της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ για να τους ευχαριστήσει και να τους δείξει την ευγνωμοσύνη της.

«Η συγκίνηση ήταν μεγάλη για όλους. Τέτοιες στιγμές αποζημιώνουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για όλη την κούραση και την αγωνία που αντιμετωπίζουν καθημερινά στον καιρό της πανδημίας COVID-19», αναφέρει η κ. Καλανταρίδου.

“Ήταν «Αττικόν»: γέννησε διασωληνωμένη Διάφορα θετική κορoνοϊό μητέρα Νοσοκομείο πρόωρα στον
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθινόπωρο 2025: Τα 4 ζώδια που θα ευνοηθούν σε έρωτα και χρήμα – Ποιοι θα δουν ριζικές αλλαγές
Πα, 15 Αυγ 2025 22:46
Ηράκλειο: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για 42χρονο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου – Κρατούσε την…
Πα, 15 Αυγ 2025 20:46
Ημέρα χαράς για 3 ζώδια από σήμερα -“Έρχονται” ευχάριστες εκπλήξεις και ευτυχία που είχαν καιρό να νιώσουν
Πα, 15 Αυγ 2025 12:14
Yπόθεση που προκαλεί φρίκη και ανατριχίλα! Μητέρα είχε βάλει τον 10χρονο γιο της σε…
Πα, 15 Αυγ 2025 12:11
Ηράκλειο: Tο γλέντι για το φανταρικό βγήκε «ξινό» – 20χρονος παραμονή Δεκαπενταύγουστου…
Πα, 15 Αυγ 2025 12:05
Ηράκλειο: Σοκαριστικό περιστατικό! Ο γιος του μέσα στο σπίτι…
Πα, 15 Αυγ 2025 09:00
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.