Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ελλάδα- Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Γνωστός γιατρός σκοτώθηκε σε τροχαίο

Τε, 10 Ιούν 2026 22:53

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Αυτό το ντοκουμέντο θα ξετυλίξει το κουβάρι – Το στοιχείο “κλειδί”…

Τε, 10 Ιούν 2026 22:48

Ίλιον: Σοκ και ντροπή! Ποιος είναι ο οδηγός που γ@@@@@ γυναίκα μπρόστα στο παιδί της; (Βίντεο)

Τε, 10 Ιούν 2026 20:40
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κορονοϊός: Οι κίνδυνοι μετά το εμβόλιο-Τι πρέπει να κάνουμε

Σα, 8 Μάι 2021 21:43 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ο θάνατος του Θεόδωρου Κατσανέβα, ο οποίος προσβλήθηκε από τον κορονοϊό πέντε μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού, επανέφεραν στην επικαιρότητα το μέγεθος της προστασίας, καθώς και τους κινδύνους, που αντιμετωπίζουν οι εμβολιασμένοι.

Το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να προσέχουμε μετά και τον εμβολιασμό, ιδίως μετά την πρώτη δόση.

Με δηλώσεις του  ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφέρει ότι «όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση προφανώς έχουν μια μερική προστασία όμως υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να νοσήσουν». Και προσθέτει ότι «υπάρχει κι ένας δεύτερος κίνδυνος ότι αν κολλήσω κορονοϊό ενώ έχω μερική ανοσία, τότε την ώρα που πολλαπλασιάζεται μέσα μου ο κορονοϊός υφίσταται την πίεση της παρουσίας των αντισωμάτων που δεν είναι πολλά, αλλά υπάρχουν, οπότε είναι πολύ πιθανό μέσα μου να δημιουργηθούν μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού».

Και το συμπέρασμα του συλλογισμού Θεόδωρου Βασιλακόπουλου είναι: «Άρα δεν είναι ότι δεν είμαι πλήρως προστατευμένος, είναι ότι δεν πρέπει να κολλήσω την ώρα που είμαι μερικώς εμβολιασμένος γιατί υπάρχει πιθανότητα να παράξω μέσα στον οργανισμό μου μεταλλαγμένα στελέχη κι αυτό δεν το θέλουμε».

Στη συνέχεια ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας υπογράμμισε ότι «επειδή την ώρα που πολλαπλασιάζεται ο ιός μέσα στον οργανισμό υπάρχουν αντισώματα, αλλά όχι τόσα ώστε να τον εξουδετερώσουν, οι όποιες τυχαίες αλλαγές που γίνονται στον ιό είναι αυτές που τον κάνουν να ξεφεύγει από τα λίγα αντισώματα».

Για να καταλήξει με την επισήμανση: «Άρα θα είναι ένα μεταλλαγμένο στέλεχος το οποίο θα ξεφεύγει από τα αντισώματά μας και θα είναι ανθεκτικό και στα εμβόλια. Αυτός είναι ένας κίνδυνος υπαρκτός και πρέπει αυτοί που είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση να συνεχίσουν να προσέχουν και για την υγεία τους καθώς δεν είναι 100% προστατευμένοι αλλά και για τον λόγο που σας λέω».

Πηγή eretikos.gr

Διάφορα εμβόλιο-Τι κάνουμε κίνδυνοι ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: μετά πρέπει
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα- Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Γνωστός γιατρός σκοτώθηκε σε τροχαίο
Τε, 10 Ιούν 2026 22:53
Διπλό φονικό στο Αίγιο: Αυτό το ντοκουμέντο θα ξετυλίξει το κουβάρι – Το στοιχείο “κλειδί”…
Τε, 10 Ιούν 2026 22:48
Ίλιον: Σοκ και ντροπή! Ποιος είναι ο οδηγός που γ@@@@@ γυναίκα μπρόστα στο παιδί της; (Βίντεο)
Τε, 10 Ιούν 2026 20:40
Ελλάδα: «Κοιτάξτε να δείτε πώς κ@@@@» – Ξυλοφόρτωνε τη σύζυγό του και…
Τε, 10 Ιούν 2026 20:26
Αν τρώτε αυτό το φρούτο προστατεύετε την καρδιά, μειώνετε τον κίνδυνο για καρκίνο και κρατάτε τον εγκέφαλο νεότερο
Τε, 10 Ιούν 2026 15:49
Αυτός είναι ο Ιταλός που σκότωσε τη Μαρία και τον 26χρονο Ολύμπιο
Τε, 10 Ιούν 2026 15:42
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.