Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Καλαμάτα: Φρίκη! Τον κ@@@@@@ για μία ώρα – Ικέτευε για βοήθεια… (Βίντεο περιστατικού)

Σα, 1 Νοέ 2025 11:03

Σαλαμίνα: Μπήκαν την έκλεψαν και τη σκότωσαν με φρικτό τρόπο! Τι δείχνει το βίντεο που “καίει” τους δράστες;

Σα, 1 Νοέ 2025 10:54

Ανάδρομος Ερμής από τις 9 Νοεμβρίου -Τα τρία ζώδια που θα δουν κάποιον από το παρελθόν να επιστρέφει στη ζωή τους

Σα, 1 Νοέ 2025 10:49
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Θλίψη! Πέθανε ο σπουδαίος χορογράφος…

Δε, 19 Μάι 2025 14:39 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 98 ετών, ο σπουδαίος χορογράφος Γιούρι Γκριγκορόβιτς, ο θρύλος των Μπολσόι.

Γεννημένος στο Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη) το 1927, ο Γιούρι Γκριγκόροβιτς ήταν χορευτής, καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος, τα μπαλέτα του οποίου καθόρισαν για πολλά χρόνια την εξέλιξη του μπαλέτου στη Ρωσία.

Σπούδασε στη Χορογραφική Σχολή του Λένινγκραντ πριν ενταχθεί στο Μπαλέτο Κιρόφ ως σολίστ το 1946. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κιρόφ, δημιούργησε το πρώτο του σημαντικό μπαλέτο, Το Πέτρινο Λουλούδι (1957), και το 1962 έγινε μαέστρος μπαλέτου της ομάδας. Ήταν επίσης σολίστ στο Θέατρο Μαριίνσκι και για σύντομο χρονικό διάστημα διηύθυνε το μπαλέτο του.

Το 1964 ο Γκριγκόροβιτς διορίστηκε αρχιχορογράφος του Θεάτρου Μπολσόι και παρέμεινε στην περίφημη ομάδα της Μόσχας για πάνω από 30 χρόνια. Τα μπαλέτα που δημιούργησε εκεί περιλαμβάνουν «Ο Καρυοθραύστης» (1966), «Σπάρτακος» (1968), «Ιβάν ο Τρομερός» (1975), «Ανγκαρά» (1976), «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και «Η Χρυσή Εποχή». Χορογράφησε επίσης νέες εκδοχές αριστουργημάτων του παρελθόντος, όπως Η Ωραία Κοιμωμένη (1963, 1973) και Το Λίμνη των Κύκνων, Ραϊμόντα (1984), Η Μπαγιαντέρα (1991) και Δον Κιχώτης, Ζιζέλ (1987) και Ο Κουρσάρος (1994).

Εκτός από τη σκηνοθεσία μπαλέτων, ο Γκριγκόροβιτς διετέλεσε μέλος κριτικών επιτροπών διεθνών διαγωνισμών. Ήταν μέλος της Μουσικής Εταιρείας της Βιέννης, επίτιμος πρόεδρος του Διεθνούς Θεατρικού Ινστιτούτου, πρόεδρος της Διεθνούς Χορογραφικής Ένωσης και επίτιμος πρόεδρος της Ουκρανικής Ακαδημίας Χορού.

Διάφορα Θλίψη! Πέθανε σπουδαίος χορογράφος… χορογράφος…
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλαμάτα: Φρίκη! Τον κ@@@@@@ για μία ώρα – Ικέτευε για βοήθεια… (Βίντεο περιστατικού)
Σα, 1 Νοέ 2025 11:03
Σαλαμίνα: Μπήκαν την έκλεψαν και τη σκότωσαν με φρικτό τρόπο! Τι δείχνει το βίντεο που “καίει” τους δράστες;
Σα, 1 Νοέ 2025 10:54
Ανάδρομος Ερμής από τις 9 Νοεμβρίου -Τα τρία ζώδια που θα δουν κάποιον από το παρελθόν να επιστρέφει στη ζωή τους
Σα, 1 Νοέ 2025 10:49
Σοκαριστικές εξελίξεις στην ανατριχιαστική υπόθεση του Ηρακλείου! Ο γιος είναι ο δολοφόνος; Τους ε@@@@…
Πα, 31 Οκτ 2025 23:47
Ηράκλειο Κρήτης: Φρίκη και ανατριχίλα πίσω από την κλειστή πόρτα για μητέρα και γιο! Τι ρόλο έπαιξε ο δεύτερος γιος;
Πα, 31 Οκτ 2025 22:22
Καλαμάτα: Σας παρακαλώ σ@@@@@ το! – Το βίντεο τα δείχνει όλα! – Η στιγμή που άνδρας κ@@@@@ από…(Βίντεο)
Πα, 31 Οκτ 2025 18:59
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.