Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αυτό είναι το «σιωπηλό» σύμπτωμα τη νύχτα που αγνοούμε και δείχνει ότι…

Κυ, 8 Μαρ 2026 21:27

Αρχαίο δράμα στη Σητεία – Ο κήπος της στοίχισε τη ζωή…

Κυ, 8 Μαρ 2026 21:22

Τα τρία τυχερά ζώδια της εβδομάδας – Θα γίνουν καθοριστικά πράγματα για τη ζωή τους

Κυ, 8 Μαρ 2026 20:25
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Airbnb: Πώς κατάφερε Κινέζος να “φεσώσει” ιδιοκτήτη ακινήτου – Οι τηλεφωνικές κλήσεις στο…

Τρ, 9 Ιούλ 2024 14:21 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Καθόλου ευχάριστη δεν ήταν η άφιξη Κινέζου τουρίστα για τον ιδιοκτήτη ακινήτου, που το διέθετε προς ενοικίαση στην πλατφόρμα Airbnb. Φεύγοντας, μάλιστα, ο πρώτος άφησε στον ιδιοκτήτη χρέος 3.500 ευρώ στον τηλεφωνικό λογαριασμό.

Ο «παμπόνηρος» ενοικιαστής συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router και τηλεφωνούσε παρανόμως στην Κίνα επί μια εβδομάδα αφήνοντας στον ιδιοκτήτη έναν υπέρογκο λογαριασμό.

Τα φαινόμενα πληθαίνουν διαρκώς ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου με θύματα ιδιοκτήτες που τρέχουν να βγάλουν άκρη με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακίνητων και τους παρόχους τηλεφωνίας – internet!

Καταγγελίες σε ΠΟΜΙΔΑ και ΠΑΣΥΔΑ

Το περιστατικό δεν είναι μοναδικό, αφού οι καταγγελίες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και στον Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) από τους ιδιοκτήτες, που τρέχουν μετά να βγάλουν άκρη, πέφτουν βροχή!

Το κόλπο γίνεται ως εξής: Οι τουρίστες φτάνουν με σταθερά τηλέφωνα στις βαλίτσες τους και πηγαίνουν στο Airbnb που έχουν ενοικιάσει, συνδέουν την τηλεφωνική συσκευή, είτε μέσω splitter είτε απευθείας στο router, και αρχίζουν τα τηλέφωνα στο εξωτερικό μέσω της σταθερής τηλεφωνίας.

Τι συστήνουν στους ιδιοκτήτες
Οι δυο φορείς συστήνουν στους ιδιοκτήτες προσοχή στις παροχές Internet και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. H ΠΟΜΙΔΑ παραπέμπει σε πακέτα internet μέσω κινητής τηλεφωνίας (5G και 4G). Έχει δε προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιώτη πάροχο για να προσφέρει ασφαλές ίντερνετ, σε αυτην την λογική, όχι μόνον για τα μέλη των σωματείων της, αλλά και για τα μέλη των άλλων οργανώσεων ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρονίων μισθώσεων.

Η ΠΑΣΥΔΑ από την πλευρά της συστήνει τους ιδιοκτήτες ακίνητων να απενεργοποιήσουν από το router την χρήση σταθερής τηλεφωνίας ή να ενεργοποιήσουν την φραγή των εξερχομένων κλήσεων.

– “φεσώσει” airbnb: ακινήτου Διάφορα ιδιοκτήτη κατάφερε Κινέζος κλήσεις. να οι Πώς στο… τηλεφωνικές
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το «σιωπηλό» σύμπτωμα τη νύχτα που αγνοούμε και δείχνει ότι…
Κυ, 8 Μαρ 2026 21:27
Αρχαίο δράμα στη Σητεία – Ο κήπος της στοίχισε τη ζωή…
Κυ, 8 Μαρ 2026 21:22
Τα τρία τυχερά ζώδια της εβδομάδας – Θα γίνουν καθοριστικά πράγματα για τη ζωή τους
Κυ, 8 Μαρ 2026 20:25
Αντίο στη βαφή μαλλιών! Μετά τα 50, οι κομμωτές προτείνουν αυτή τη μέθοδο – Κάνει αόρατα τα λευκά
Κυ, 8 Μαρ 2026 14:27
Αυτό είναι το κραγιόν που θα κυριαρχήσει την άνοιξη – Δεν φαίνονται οι ρυτίδες στο στόμα και τα δόντια δείχνουν λευκά
Κυ, 8 Μαρ 2026 14:23
Άφαντος εδώ και 40 ημέρες ο Σωτήρης Τσιπιλής – Κραυγή αγωνίας, από τη μητέρα του
Κυ, 8 Μαρ 2026 14:19
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.