Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ελλάδα: Κλείνει κατάστημα πασίγνωστης αλυσίδας προϊόντων και ξεπουλάει

Δε, 17 Αυγ 2026 22:57

Μαύρη μέρα για τη Σίφνο – Νεκρό νιόπαντρο ζευγάρι που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο – Συγκλονιστική μαρτυρία

Δε, 17 Αυγ 2026 20:12

Έκτακτο – Έπεσε ελικόπτερο στο κέντρο ελληνικού νησιού

Δε, 17 Αυγ 2026 18:34
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Airbnb: Πώς κατάφερε Κινέζος να “φεσώσει” ιδιοκτήτη ακινήτου – Οι τηλεφωνικές κλήσεις στο…

Τρ, 9 Ιούλ 2024 14:21 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Καθόλου ευχάριστη δεν ήταν η άφιξη Κινέζου τουρίστα για τον ιδιοκτήτη ακινήτου, που το διέθετε προς ενοικίαση στην πλατφόρμα Airbnb. Φεύγοντας, μάλιστα, ο πρώτος άφησε στον ιδιοκτήτη χρέος 3.500 ευρώ στον τηλεφωνικό λογαριασμό.

Ο «παμπόνηρος» ενοικιαστής συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router και τηλεφωνούσε παρανόμως στην Κίνα επί μια εβδομάδα αφήνοντας στον ιδιοκτήτη έναν υπέρογκο λογαριασμό.

Τα φαινόμενα πληθαίνουν διαρκώς ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου με θύματα ιδιοκτήτες που τρέχουν να βγάλουν άκρη με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακίνητων και τους παρόχους τηλεφωνίας – internet!

Καταγγελίες σε ΠΟΜΙΔΑ και ΠΑΣΥΔΑ

Το περιστατικό δεν είναι μοναδικό, αφού οι καταγγελίες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και στον Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) από τους ιδιοκτήτες, που τρέχουν μετά να βγάλουν άκρη, πέφτουν βροχή!

Το κόλπο γίνεται ως εξής: Οι τουρίστες φτάνουν με σταθερά τηλέφωνα στις βαλίτσες τους και πηγαίνουν στο Airbnb που έχουν ενοικιάσει, συνδέουν την τηλεφωνική συσκευή, είτε μέσω splitter είτε απευθείας στο router, και αρχίζουν τα τηλέφωνα στο εξωτερικό μέσω της σταθερής τηλεφωνίας.

Τι συστήνουν στους ιδιοκτήτες
Οι δυο φορείς συστήνουν στους ιδιοκτήτες προσοχή στις παροχές Internet και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. H ΠΟΜΙΔΑ παραπέμπει σε πακέτα internet μέσω κινητής τηλεφωνίας (5G και 4G). Έχει δε προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιώτη πάροχο για να προσφέρει ασφαλές ίντερνετ, σε αυτην την λογική, όχι μόνον για τα μέλη των σωματείων της, αλλά και για τα μέλη των άλλων οργανώσεων ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρονίων μισθώσεων.

Η ΠΑΣΥΔΑ από την πλευρά της συστήνει τους ιδιοκτήτες ακίνητων να απενεργοποιήσουν από το router την χρήση σταθερής τηλεφωνίας ή να ενεργοποιήσουν την φραγή των εξερχομένων κλήσεων.

– “φεσώσει” airbnb: ακινήτου Διάφορα ιδιοκτήτη κατάφερε Κινέζος κλήσεις. να οι Πώς στο… τηλεφωνικές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα: Κλείνει κατάστημα πασίγνωστης αλυσίδας προϊόντων και ξεπουλάει
Δε, 17 Αυγ 2026 22:57
Μαύρη μέρα για τη Σίφνο – Νεκρό νιόπαντρο ζευγάρι που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο – Συγκλονιστική μαρτυρία
Δε, 17 Αυγ 2026 20:12
Έκτακτο – Έπεσε ελικόπτερο στο κέντρο ελληνικού νησιού
Δε, 17 Αυγ 2026 18:34
Ιός του Δυτικού Νείλου: Πότε αναμένονται τα βαριά κρούσματα – Τα συμπτώματα και οι “κοκκινες” περιοχές
Δε, 17 Αυγ 2026 18:32
Σαλαμίνα: Αυτό είναι το άτυχο ζευγάρι που απανθρακώθηκε – Ο Έκτορας και η Δήμητρα εκλιπαρούσαν για βοήθεια…
Δε, 17 Αυγ 2026 18:29
Σοκαριστικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη που σήκωσε τη γειτονιά στο πόδι – “Δεν θυμάμαι τίποτα” – Είναι δυνατόν;
Δε, 17 Αυγ 2026 16:15
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.