Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ιούλιος: Αυτά τα ζώδια πρέπει να προσέξουν – Μία αλήθεια βγαίνει στο φως

Δε, 27 Ιούλ 2026 11:15

Σύρος: Αυτά είναι τα 3 “κλειδιά” που λύνουν τον γρίφο της τραγικής υπόθεσης

Δε, 27 Ιούλ 2026 11:12

Ελλάδα: Το δράμα πίσω από τη μητέρα που κρατούσε αγκαλιά το ν@@@ παιδί της για ένα 24ωρο – Το τηλεφώνημα που αποκάλυψε την τραγωδία

Δε, 27 Ιούλ 2026 11:09
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Airbnb: Πώς κατάφερε Κινέζος να “φεσώσει” ιδιοκτήτη ακινήτου – Οι τηλεφωνικές κλήσεις στο…

Τρ, 9 Ιούλ 2024 14:21 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Καθόλου ευχάριστη δεν ήταν η άφιξη Κινέζου τουρίστα για τον ιδιοκτήτη ακινήτου, που το διέθετε προς ενοικίαση στην πλατφόρμα Airbnb. Φεύγοντας, μάλιστα, ο πρώτος άφησε στον ιδιοκτήτη χρέος 3.500 ευρώ στον τηλεφωνικό λογαριασμό.

Ο «παμπόνηρος» ενοικιαστής συνέδεσε ένα σταθερό τηλέφωνο στο router και τηλεφωνούσε παρανόμως στην Κίνα επί μια εβδομάδα αφήνοντας στον ιδιοκτήτη έναν υπέρογκο λογαριασμό.

Τα φαινόμενα πληθαίνουν διαρκώς ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου με θύματα ιδιοκτήτες που τρέχουν να βγάλουν άκρη με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακίνητων και τους παρόχους τηλεφωνίας – internet!

Καταγγελίες σε ΠΟΜΙΔΑ και ΠΑΣΥΔΑ

Το περιστατικό δεν είναι μοναδικό, αφού οι καταγγελίες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και στον Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) από τους ιδιοκτήτες, που τρέχουν μετά να βγάλουν άκρη, πέφτουν βροχή!

Το κόλπο γίνεται ως εξής: Οι τουρίστες φτάνουν με σταθερά τηλέφωνα στις βαλίτσες τους και πηγαίνουν στο Airbnb που έχουν ενοικιάσει, συνδέουν την τηλεφωνική συσκευή, είτε μέσω splitter είτε απευθείας στο router, και αρχίζουν τα τηλέφωνα στο εξωτερικό μέσω της σταθερής τηλεφωνίας.

Τι συστήνουν στους ιδιοκτήτες
Οι δυο φορείς συστήνουν στους ιδιοκτήτες προσοχή στις παροχές Internet και προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. H ΠΟΜΙΔΑ παραπέμπει σε πακέτα internet μέσω κινητής τηλεφωνίας (5G και 4G). Έχει δε προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιώτη πάροχο για να προσφέρει ασφαλές ίντερνετ, σε αυτην την λογική, όχι μόνον για τα μέλη των σωματείων της, αλλά και για τα μέλη των άλλων οργανώσεων ιδιοκτητών και διαχειριστών βραχυχρονίων μισθώσεων.

Η ΠΑΣΥΔΑ από την πλευρά της συστήνει τους ιδιοκτήτες ακίνητων να απενεργοποιήσουν από το router την χρήση σταθερής τηλεφωνίας ή να ενεργοποιήσουν την φραγή των εξερχομένων κλήσεων.

– “φεσώσει” airbnb: ακινήτου Διάφορα ιδιοκτήτη κατάφερε Κινέζος κλήσεις. να οι Πώς στο… τηλεφωνικές
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιούλιος: Αυτά τα ζώδια πρέπει να προσέξουν – Μία αλήθεια βγαίνει στο φως
Δε, 27 Ιούλ 2026 11:15
Σύρος: Αυτά είναι τα 3 “κλειδιά” που λύνουν τον γρίφο της τραγικής υπόθεσης
Δε, 27 Ιούλ 2026 11:12
Ελλάδα: Το δράμα πίσω από τη μητέρα που κρατούσε αγκαλιά το ν@@@ παιδί της για ένα 24ωρο – Το τηλεφώνημα που αποκάλυψε την τραγωδία
Δε, 27 Ιούλ 2026 11:09
Μέθυσε ο Φέρρης και πάνω στη σκηνή δεν μπορούσε να τραγουδήσει – “Είμαι γ@@@@ε τα…” (Βίντεο)
Δε, 27 Ιούλ 2026 09:48
Άνοια στον έναν σύζυγο, αυξημένος κίνδυνος και για τον άλλο – Πώς εξηγείται το φαινόμενο
Δε, 27 Ιούλ 2026 00:02
Η καλή τύχη χαμογελά σε 3 ζώδια, μέχρι τις 2 Αυγούστου – Το Σύμπαν τους “χαρίζει” πολλές ευκαιρίες
Κυ, 26 Ιούλ 2026 20:50
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.