Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Κεφαλονιά: Σοκάρει ποιος είναι ο 66χρονος που μιλήσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ – Αποκαλύφθηκε…

Δε, 20 Απρ 2026 18:46

20-26 Απριλίου: Αυτά τα 4 ζώδια θα ζήσουν κάτι “σπάνιο”! “Έρχονται” απρόσμενες καταστάσεις και απίθανα πράγματα

Δε, 20 Απρ 2026 15:02

Πότε πέφτει φέτος η Γιορτή της Μητέρας – Τι αλλάζει

Δε, 20 Απρ 2026 14:04
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ακης Σκέρτσος: Έως το τέλος Αυγούστου θα έχει εμβολιαστεί το 70- 80%

Σα, 13 Μαρ 2021 16:24 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Την ανάγκη νέας κοινωνικής συμφωνίας υπογραμμίζει μέσω συνέντευξής του στην «Καθημερινή», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ‘Ακης Σκέρτσος, ενώ στέλνει αισιόδοξο μήνυμα σε ό,τι αφορά το μέτωπο κατά του κοροναϊού.

«Θεωρούμε πως είναι αναγκαία μια νέα κοινωνική συμφωνία για το πλαίσιο διαχείρισης του τέλους της πανδημίας που θα εξειδικευθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Κατ’ αρχάς απαιτείται ορατότητα με σαφή χρονικά ορόσημα που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού που έχει περιβληθεί με την εμπιστοσύνη των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ενώ για το από εδώ και πέρα επισημαίνει, «από τον Σεπτέμβριο μπορούμε να πούμε ότι η ζωή μας θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, έχοντας εντάξει βέβαια τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μόνιμα πλέον στο πρόγραμμά μας ως ασπίδα προστασίας από τις όποιες μεταλλάξεις του. Το σίγουρο είναι ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο ελεύθερο και αισιόδοξο από το περυσινό».

Παραλλήλως ο κ. Σκέρτσος κάνει ειδική μνεία στους νέους ανθρώπους: «…υπάρχει ευρύτερο ζήτημα διαγενεακής δικαιοσύνης στη χώρα μας με τους νέους να είναι συστηματικά χαμένοι από τις επιλογές που έχουν γίνει διαχρονικά τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό επιτείνεται από την πανδημία».

Και αφού τους καλεί να μην βρουν καταφύγιο στη βία, το φανατισμό, την πόλωση και το μίσος, προτείνει, «ένα νέο πλαίσιο πολιτικής και ένα νέο λεξιλόγιο ως κοινωνία για να συνομιλήσουμε με τη νέα γενιά που διεκδικεί καλύτερες δουλειές, περισσότερες ευκαιρίες και αξιοκρατία, καλύτερο δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, διαφάνεια, σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και κυρίως Δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μέγιστο διακύβευμα», τονίζει εν κατακλείδι.

Ταυτόχρονα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σημειώνει ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα συγκριτικά έως τώρα από τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. παραθέτοντας σειρά στοιχείων: Οι ΜΕΘ από 556 που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, έχουν αυξηθεί σε 1.404, προσελήφθησαν 7.000 υγειονομικοί, 1.400 μόνιμοι γιατροί, 4.000 νοσηλευτές μονιμοποιούνται. Επιπλέον ενισχύθηκαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (στη Θεσσαλονίκη διπλασιάστηκαν τα οχήματα, ενώ στην Αττική έχουν αυξηθεί από 850 σε 1.300, και κατά 3.000 τα δρομολόγια).

Και για το πρόγραμμα εμβολιασμού ειδικότερα, «έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου εκτιμάμε, με τα σημερινά δεδομένα παραλαβών εμβολίων που έχουμε στα χέρια μας, ότι το 50% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί και έως το τέλος Αυγούστου το 70-80%. Εκεί κάπου μπαίνει και η τελεία. Συνεπώς, τον Μάιο θα δούμε μόνιμη άρση των περιοριστικών μέτρων στην οικονομία», διαβεβαιώνει εξάλλου.

Ενώ στην κριτική του προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σκέρτσος αναφέρει ότι «από τις 9/2, οπότε ο κ. Τσίπρας είπε ότι δέχεται το ρίσκο της μετάδοσης στις πορείες, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 90 διαδηλώσεις με αυξημένη συμμετοχή διαδηλωτών. Όμως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μετατρέψει τους δρόμους των πόλεων σε πεδία μάχης, όπως ίσως εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η αντιπολίτευση δεν πρέπει να καλλιεργεί και να παρέχει πολιτική κάλυψη στην ανομία».

Ακης Αυγούστου Διάφορα εμβολιαστεί έχει Σκέρτσος: τέλος
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεφαλονιά: Σοκάρει ποιος είναι ο 66χρονος που μιλήσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ – Αποκαλύφθηκε…
Δε, 20 Απρ 2026 18:46
20-26 Απριλίου: Αυτά τα 4 ζώδια θα ζήσουν κάτι “σπάνιο”! “Έρχονται” απρόσμενες καταστάσεις και απίθανα πράγματα
Δε, 20 Απρ 2026 15:02
Πότε πέφτει φέτος η Γιορτή της Μητέρας – Τι αλλάζει
Δε, 20 Απρ 2026 14:04
Έκτακτο – Οι πρώτες πληροφορίες! – Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,5 Ρίχτερ στη…
Δε, 20 Απρ 2026 12:46
Ρίξατε πολύ αλάτι στο φαγητό και το κάνατε λύσσα; Το κόλπο που δεν θα σας έχουν πει για να το σώσετε!
Δε, 20 Απρ 2026 12:15
Αυτό είναι το viral κόλπο που ενισχύει την κρέμα ματιών και μειώνει τους μαύρους κύκλους σε 30 λεπτά – Ποιος να το φανταστεί!
Δε, 20 Απρ 2026 11:40
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.