Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αθήνα: Τρομακτικό σκηνικό σε περίπτερο! – Έδωσε εντολή στον σκύλο του να…

Κυ, 11 Ιαν 2026 09:35

Σοκ! Νεκρός γνωστός τραγουδιστής, σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Είναι ο…

Κυ, 11 Ιαν 2026 09:29

Έκτακτο – Ελλάδα: Σοβαρό ατύχημα! Κατέρρευσε η οροφή σε πασίγνωστο εμπορικό κέντρο, γεμάτο κόσμο – Σκηνές πανικού…(Βίντεο)

Σα, 10 Ιαν 2026 21:40
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Αλόννησος: Τουρίστρια νοσηλεύεται στον Βόλο από δάγκωμα φώκιας

Τε, 19 Μάι 2021 12:57 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Αλόννησος : Δυσάρεστη εξέλιξη είχε η ιδέα κολυμβήτριας να χαϊδέψει μία φώκια στο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου, αφού η γυναίκα κατέληξε να μεταφερθεί τραυματισμένη στο Νοσοκομείο του Βόλου από τα δαγκώματα του θαλάσσιου θηλαστικού.

Το πρωτόγνωρο, όσο και σπάνιο, περιστατικό συνέβη κοντά στο νησάκι της Κυρά Παναγιάς, βόρεια της Αλοννήσου, όταν η 50χρονη γυναίκα, από τη Βουλγαρία που έκανε τις διακοπές της με ιστιοφόρο, είδε μία φώκια στη θάλασσα. Η γυναίκα πλησίασε τη φώκια με πρόθεση να την χαϊδέψει και να τη θαυμάσει από πολύ κοντά, με αποτέλεσμα εκείνη να τρομάξει και να της επιτεθεί με δαγκώματα στα πόδια.

Έντρομη η τουρίστρια από την επίθεση και τα σοβαρά τραύματα στα πόδια της μεταφέρθηκε από μέλη της παρέας της στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για την παροχή βοήθειας και από τους γιατρούς κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στον Βόλο, όπου νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε πολύ κοντά στην Α’ Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου και θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο, αφού οι φώκιες που ζουν εκεί βρίσκονται σε προστατευμένη περιοχή, είναι εξοικειωμένες με τους ανθρώπους και παράλληλα πολύ φιλικές.

Αλόννησος: Το κολύμπι με της φώκιες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τουρίστες που κολυμπούν στα κρυστάλλινα νερά του νησιού μαζί με μια άκρως φιλική και χαριτωμένη φώκια:

H Αλόννησος φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό πληθυσμού της Μεσογειακής Φώκιας Monachus monachus.Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου: «Σήμερα η μεσογειακή φώκια θεωρείται το πιο απειλούμενο είδος στην Ευρώπη. Τα παλιά χρόνια είχε ευρεία εξάπλωση σε όλες τις ακτές της Μεσογείου, από τη Μαύρη Θάλασσα έως και τις ακτές του Ατλαντικού, του Μαρόκου και της Μαυριτανίας. Με το πέρασμα του χρόνου εξαιτίας διαφόρων παραγόντων που επέδρασαν αρνητικά στα ζώα και τα καταφύγιά τους, το είδος εξαφανίστηκε σε περισσότερες από 10 χώρες τα τελευταία 20 χρόνια».

Αλόννησος: Βόλο δάγκωμα Διάφορα νοσηλεύεται στον Τουρίστρια φώκιας
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα: Τρομακτικό σκηνικό σε περίπτερο! – Έδωσε εντολή στον σκύλο του να…
Κυ, 11 Ιαν 2026 09:35
Σοκ! Νεκρός γνωστός τραγουδιστής, σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Είναι ο…
Κυ, 11 Ιαν 2026 09:29
Έκτακτο – Ελλάδα: Σοβαρό ατύχημα! Κατέρρευσε η οροφή σε πασίγνωστο εμπορικό κέντρο, γεμάτο κόσμο – Σκηνές πανικού…(Βίντεο)
Σα, 10 Ιαν 2026 21:40
Αρχαία τραγωδία! Σε σοκ ο πατέρας και ο αδελφός του Στέλιου! – «Τον είδα κι έλεγα ότι όλα ήταν ψέματα…»
Σα, 10 Ιαν 2026 19:31
Καιρός: Τι θα γίνει με το σενάριο των χιονοπτώσεων σε όλη την Ελλάδα – Τα τελευταία προγνωστικά – Θα χιονίσει σε…
Σα, 10 Ιαν 2026 14:21
Ψυχοσάββατα 2026: Πότε «πέφτουν» και τι συμβολίζουν, οι ημερομηνίες
Σα, 10 Ιαν 2026 14:16
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.