Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Σάλος στην Ελλάδα! Αυτά τα εκπαιδευτήρια έδιναν “μαιμού” πτυχία

Τρ, 24 Μαρ 2026 15:31

“Έρχεται” μεγάλη αλλαγή από το Σύμπαν και θα τα αλλάξει όλα! 4 ζώδια σελίδα, μετά τις 24 Μαρτίου

Τρ, 24 Μαρ 2026 14:17

Mεγάλη ανατροπή! Αυτά τα 4 ζώδια τα βοηθάει το κάρμα και αποκτούν αφθονία

Τρ, 24 Μαρ 2026 12:25
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Αλόννησος: Τουρίστρια νοσηλεύεται στον Βόλο από δάγκωμα φώκιας

Τε, 19 Μάι 2021 12:57 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Αλόννησος : Δυσάρεστη εξέλιξη είχε η ιδέα κολυμβήτριας να χαϊδέψει μία φώκια στο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου, αφού η γυναίκα κατέληξε να μεταφερθεί τραυματισμένη στο Νοσοκομείο του Βόλου από τα δαγκώματα του θαλάσσιου θηλαστικού.

Το πρωτόγνωρο, όσο και σπάνιο, περιστατικό συνέβη κοντά στο νησάκι της Κυρά Παναγιάς, βόρεια της Αλοννήσου, όταν η 50χρονη γυναίκα, από τη Βουλγαρία που έκανε τις διακοπές της με ιστιοφόρο, είδε μία φώκια στη θάλασσα. Η γυναίκα πλησίασε τη φώκια με πρόθεση να την χαϊδέψει και να τη θαυμάσει από πολύ κοντά, με αποτέλεσμα εκείνη να τρομάξει και να της επιτεθεί με δαγκώματα στα πόδια.

Έντρομη η τουρίστρια από την επίθεση και τα σοβαρά τραύματα στα πόδια της μεταφέρθηκε από μέλη της παρέας της στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για την παροχή βοήθειας και από τους γιατρούς κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στον Βόλο, όπου νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε πολύ κοντά στην Α’ Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου και θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο, αφού οι φώκιες που ζουν εκεί βρίσκονται σε προστατευμένη περιοχή, είναι εξοικειωμένες με τους ανθρώπους και παράλληλα πολύ φιλικές.

Αλόννησος: Το κολύμπι με της φώκιες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τουρίστες που κολυμπούν στα κρυστάλλινα νερά του νησιού μαζί με μια άκρως φιλική και χαριτωμένη φώκια:

H Αλόννησος φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό πληθυσμού της Μεσογειακής Φώκιας Monachus monachus.Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου: «Σήμερα η μεσογειακή φώκια θεωρείται το πιο απειλούμενο είδος στην Ευρώπη. Τα παλιά χρόνια είχε ευρεία εξάπλωση σε όλες τις ακτές της Μεσογείου, από τη Μαύρη Θάλασσα έως και τις ακτές του Ατλαντικού, του Μαρόκου και της Μαυριτανίας. Με το πέρασμα του χρόνου εξαιτίας διαφόρων παραγόντων που επέδρασαν αρνητικά στα ζώα και τα καταφύγιά τους, το είδος εξαφανίστηκε σε περισσότερες από 10 χώρες τα τελευταία 20 χρόνια».

Αλόννησος: Βόλο δάγκωμα Διάφορα νοσηλεύεται στον Τουρίστρια φώκιας
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάλος στην Ελλάδα! Αυτά τα εκπαιδευτήρια έδιναν “μαιμού” πτυχία
Τρ, 24 Μαρ 2026 15:31
“Έρχεται” μεγάλη αλλαγή από το Σύμπαν και θα τα αλλάξει όλα! 4 ζώδια σελίδα, μετά τις 24 Μαρτίου
Τρ, 24 Μαρ 2026 14:17
Mεγάλη ανατροπή! Αυτά τα 4 ζώδια τα βοηθάει το κάρμα και αποκτούν αφθονία
Τρ, 24 Μαρ 2026 12:25
Σε αυτά τα σπίτια δεν υπάρχει σκόνη και δεν καθαρίζουν κάθε εβδομάδα! – Η μέθοδος που τα κρατάει καθαρά
Τρ, 24 Μαρ 2026 09:40
Fuel Pass 2026: Αυτοί θα πάρουν διπλά χρήματα, πριν το Πάσχα – Πώς θα μοιραστεί σε οικογένειες με 2…
Τρ, 24 Μαρ 2026 09:30
Νίκος Πλακιάς: Ξεχείλισε το ποτήρι, όταν τον είδε μπροστά του – Τον κρατούσαν με νύχια και με δόντια – “Να, εδώ είναι ο η@@@@”
Τρ, 24 Μαρ 2026 09:23
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.