Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Απρόσμενο «Δώρο Πάσχα 2026» σε χιλιάδες…

Τε, 25 Φεβ 2026 17:00

Αυτά τα 3 ζώδια θα βρεθούν μπροστά σε καθοριστικές οικονομικές εξελίξεις! “Παράθυρο” μεγάλων ευκαιριών!

Τε, 25 Φεβ 2026 13:55

Τραγωδία στη Σκύρο! Το σύμπτωμα του 46χρονου που δεν κατάλαβε η γιατρός και του στοίχισε τη ζωή! “Τέτοια ώρα ήρθες;”

Τε, 25 Φεβ 2026 11:22
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Αλόννησος: Τουρίστρια νοσηλεύεται στον Βόλο από δάγκωμα φώκιας

Τε, 19 Μάι 2021 12:57 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Αλόννησος : Δυσάρεστη εξέλιξη είχε η ιδέα κολυμβήτριας να χαϊδέψει μία φώκια στο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου, αφού η γυναίκα κατέληξε να μεταφερθεί τραυματισμένη στο Νοσοκομείο του Βόλου από τα δαγκώματα του θαλάσσιου θηλαστικού.

Το πρωτόγνωρο, όσο και σπάνιο, περιστατικό συνέβη κοντά στο νησάκι της Κυρά Παναγιάς, βόρεια της Αλοννήσου, όταν η 50χρονη γυναίκα, από τη Βουλγαρία που έκανε τις διακοπές της με ιστιοφόρο, είδε μία φώκια στη θάλασσα. Η γυναίκα πλησίασε τη φώκια με πρόθεση να την χαϊδέψει και να τη θαυμάσει από πολύ κοντά, με αποτέλεσμα εκείνη να τρομάξει και να της επιτεθεί με δαγκώματα στα πόδια.

Έντρομη η τουρίστρια από την επίθεση και τα σοβαρά τραύματα στα πόδια της μεταφέρθηκε από μέλη της παρέας της στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου για την παροχή βοήθειας και από τους γιατρούς κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στον Βόλο, όπου νοσηλεύεται στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε πολύ κοντά στην Α’ Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου και θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο, αφού οι φώκιες που ζουν εκεί βρίσκονται σε προστατευμένη περιοχή, είναι εξοικειωμένες με τους ανθρώπους και παράλληλα πολύ φιλικές.

Αλόννησος: Το κολύμπι με της φώκιες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τουρίστες που κολυμπούν στα κρυστάλλινα νερά του νησιού μαζί με μια άκρως φιλική και χαριτωμένη φώκια:

H Αλόννησος φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό πληθυσμού της Μεσογειακής Φώκιας Monachus monachus.Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου: «Σήμερα η μεσογειακή φώκια θεωρείται το πιο απειλούμενο είδος στην Ευρώπη. Τα παλιά χρόνια είχε ευρεία εξάπλωση σε όλες τις ακτές της Μεσογείου, από τη Μαύρη Θάλασσα έως και τις ακτές του Ατλαντικού, του Μαρόκου και της Μαυριτανίας. Με το πέρασμα του χρόνου εξαιτίας διαφόρων παραγόντων που επέδρασαν αρνητικά στα ζώα και τα καταφύγιά τους, το είδος εξαφανίστηκε σε περισσότερες από 10 χώρες τα τελευταία 20 χρόνια».

Αλόννησος: Βόλο δάγκωμα Διάφορα νοσηλεύεται στον Τουρίστρια φώκιας
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Απρόσμενο «Δώρο Πάσχα 2026» σε χιλιάδες…
Τε, 25 Φεβ 2026 17:00
Αυτά τα 3 ζώδια θα βρεθούν μπροστά σε καθοριστικές οικονομικές εξελίξεις! “Παράθυρο” μεγάλων ευκαιριών!
Τε, 25 Φεβ 2026 13:55
Τραγωδία στη Σκύρο! Το σύμπτωμα του 46χρονου που δεν κατάλαβε η γιατρός και του στοίχισε τη ζωή! “Τέτοια ώρα ήρθες;”
Τε, 25 Φεβ 2026 11:22
Ανάδρομος Ερμής: Αυτό το ζώδιο θα βγει μόνο κερδισμένο! Είναι η στιγμή για το “θαύμα” που περιμένατε!
Τε, 25 Φεβ 2026 10:23
Βίκυ Παγιατάκη: Αυτό έφαγε την Καθαρά Δευτέρα και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο
Τε, 25 Φεβ 2026 09:06
Σοκ στο Χόλιγουντ! Τραγικό τέλος για την κόρη πασίγνωστου πρωταγωνιστή – Η “κατάρα” της οικογένειας…
Τε, 25 Φεβ 2026 08:59
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.