Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

«Καμπανάκι» στα ελληνικά σχολεία για επικίνδυνο τοξικό φυτό στα προαύλια – Ποιο είναι και τι μπορεί να προκαλέσει

Πε, 5 Μαρ 2026 22:03

Έρχονται πρόστιμα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ – Με SMS και mail οι «καμπάνες» – Πού μπορουν οι οδηγοί να δουν…

Πε, 5 Μαρ 2026 21:59

Θλίψη! Πέθανε ο Άλκης Ρήγος

Πε, 5 Μαρ 2026 21:53
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Η ταχύτητα στην εκταμίευση πόρων είναι το κλειδί για την επιτυχία του Ταμείου Ανάκαμψης (video)

Πα, 12 Μαρ 2021 10:07 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

«Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη» ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης για το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κα. Ασημακοπούλου ζήτησε να μην αγκυλωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε δυσθεώρητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια αλλά να δώσει έγκαιρα μια γενναία οικονομική ενίσχυση στην πραγματική οικονομία για να αναχαιτίσει κύματα λουκέτων σε επιχειρήσεις και νέων ανέργων.

Προέτρεψε δε τα Κράτη Μέλη να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας, η οποία έχει ήδη καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δικό της Εθνικό Σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές.

«Η ταχύτητα στην εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι το κλειδί, για να πετύχει τους στόχους για τους οποίους σχεδιάστηκε» είπε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής, κλείνοντας την τοποθέτησή της.

Ακολουθεί το κείμενο της τοποθέτησης:

Κυρίες και κύριοι,

Όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, «η απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν ιστορική».

Το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί ένα συλλογικό τείχος προστασίας και αλληλεγγύης, για τις χώρες τις Ευρώπης που χρειάζονται επανεκκίνηση στην οικονομία τους, και μια ανάσα για τους εθνικούς προϋπολογισμούς, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Μένει πλέον να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

Αυτό που θα μετρήσει καταλυτικά στη διαδικασία αναστροφής της ύφεσης σε ανάπτυξη, θα είναι ο παράγοντας του χρόνου.

Η επίσπευση, δηλαδή, της εκταμίευσης, ώστε τα χρήματα άμεσα να διατεθούν στην πραγματική οικονομία, αναχαιτίζοντας κύματα λουκέτων σε επιχειρήσεις και νέων ανέργων.

H Ελλάδα έχει ήδη καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δικό της Εθνικό Σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές.

Δεν συμφέρει κανένα Κράτος Μέλος να καθυστερεί.

Η Κομισιόν από την πλευρά της δεν πρέπει να αγκυλωθεί σε δυσθεώρητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια.

Η κινητήρια δύναμη της οικονομίας είναι η ψυχολογία της αγοράς.

Για να αναστραφεί το κακό κλίμα, θα πρέπει να δοθεί, έγκαιρα μια γενναία οικονομική ενίσχυση.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής.

Εξερχόμαστε σταδιακά από την πανδημική κρίση, αλλά ρισκάρουμε να εισέλθουμε σε ένα οικονομικό αδιέξοδο, την επόμενη κιόλας ημέρα, αν δεν κινηθούμε αποφασιστικά και κυρίως, με ταχύτητα.

Η ταχύτητα στην εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι το κλειδί, για να πετύχει τους στόχους για τους οποίους σχεδιάστηκε.

BINTEO

 

«Είναι Ανάκαμψης Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Διάφορα εκταμίευση επιτυχία κλειδί πόρων στην Ταμείου ταχύτητα
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Καμπανάκι» στα ελληνικά σχολεία για επικίνδυνο τοξικό φυτό στα προαύλια – Ποιο είναι και τι μπορεί να προκαλέσει
Πε, 5 Μαρ 2026 22:03
Έρχονται πρόστιμα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ – Με SMS και mail οι «καμπάνες» – Πού μπορουν οι οδηγοί να δουν…
Πε, 5 Μαρ 2026 21:59
Θλίψη! Πέθανε ο Άλκης Ρήγος
Πε, 5 Μαρ 2026 21:53
Άστραψε και βρόντηξε – Ο Λαζόπουλος είπε με 5 λέξεις ότι δεν τόλμησε κανείς για τον Άδωνι
Πε, 5 Μαρ 2026 21:50
Τα 3 ζώδια που «κερδίζουν», μέχρι τις 20 Μαρτίου, παρά τις αναποδιές του ανάδρομου Ερμή – Η ζωή καλυτερεύει!
Πε, 5 Μαρ 2026 18:18
Έτσι θα βοηθήσετε τα ταλαιπωρημένα σας νύχια να ξεπεράσουν τις φθορές από το ημιμόνιμο μανικιούρ – Τα 3 λάθη που κάνουμε όλες
Πε, 5 Μαρ 2026 18:11
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.