Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Στο νοσοκομείο η Ορθούλα Παπαδάκου – Το σοβαρό πρόβλημα…

Κυ, 16 Νοέ 2025 16:58

Λέσβος: Σε σοκ το νησί! Μεγάλη αδικία! Ο 44χρονος, που σκοτώθηκε, είχε πριν από 2 χρόνια…(Βίντεο)

Κυ, 16 Νοέ 2025 15:33

Ηθοποιός πασίγνωστης τηλεοπτικής σειράς πάσχει από καρκίνο του…

Κυ, 16 Νοέ 2025 14:15
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση:Τι θα γίνει με όσους νόσησαν ή εμβολιάστηκαν με J&J.

Πα, 3 Δεκ 2021 23:54 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Άνοιξε περίπου στις δέκα το βράδυ η πλατφόρμα για όσους επιθυμούν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Όλοι οι ενήλικοι από 18 ετών και πάνω μπορούν πλέον να κλείσουν το ραντεβού τους για την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

 

Όπως δήλωσε το απόγευμα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά από απόψε, ενώ υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Τόνισε πάντως ότι η πρώτη δόση θα έχει πάντα προτεραιότητα σε σχέση με την τρίτη δόση και αυτό “θα γίνεται με το να κρατάμε ραντεβού όπως θα γίνει αυτή την Κυριακή”.

 

Εκτίμησε δε, σε 2 εκατομμύρια τους πολίτες που μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα καταλήγει στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού αντί για έξι που ίσχυε έως τώρα.

 

Η απόφαση της επιτροπής -όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους- βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία.

 

“Ο στόχος είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε” εξήγησε.

 

Τι ισχύει για νοσήσαντες και όσους έκαναν το J&J

Όσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί τρεις μήνες κι όχι έξι μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson’s and Johnson’s η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους δύο μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Ποιες μέρες δεν θα γίνονται εμβολιασμοί

Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, έγινε γνωστό, πως τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά την περίοδο των εορτών, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές. Αργία για τους εμβολιασμούς θα είναι η 25η και η 26η Δεκεμβρίου, αλλά και η Πρωτοχρονιά.

j&j. άνοιξε γίνει Διάφορα δόση:Τι Εμβολιάστηκαν Νόσησαν όσους πλατφόρμα τρίτη
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο νοσοκομείο η Ορθούλα Παπαδάκου – Το σοβαρό πρόβλημα…
Κυ, 16 Νοέ 2025 16:58
Λέσβος: Σε σοκ το νησί! Μεγάλη αδικία! Ο 44χρονος, που σκοτώθηκε, είχε πριν από 2 χρόνια…(Βίντεο)
Κυ, 16 Νοέ 2025 15:33
Ηθοποιός πασίγνωστης τηλεοπτικής σειράς πάσχει από καρκίνο του…
Κυ, 16 Νοέ 2025 14:15
Θλίψη στον πολιτικό κόσμο! Πέθανε ο βουλευτής της Ν.Δ…
Κυ, 16 Νοέ 2025 14:08
Ο Κώστας Λεφάκης προειδοποιεί: Αυτή την εβδομάδα οι μάσκες θα πέσουν – Έρχονται οι απόλυτες ανατροπές…
Κυ, 16 Νοέ 2025 14:03
Νέα Σελήνη στις 20 Νοεμβρίου-Τα τρία ζώδια που θα εκπληρώσουν όλες τους τις επιθυμίες
Κυ, 16 Νοέ 2025 13:15
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.