Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Οι αεροπορικές εταιρίες κάνουν περικοπές στα ταξίδια στην Ευρώπη!.- Φόβοι για «δελτίο» στις πτήσεις

Πε, 16 Απρ 2026 23:29

Ένα φαγητό που δεν πρέπει να τρώμε στα εστιατόρια – Διάσημος σεφ αποκαλύπτει πώς σερβίρουν τα υπολείμματα και δεν παίρνουμε χαμπάρι

Πε, 16 Απρ 2026 18:40

Κεφαλονιά – Υπόθεση Μυρτούς: Νέα δεδομένα φωτιά! Η βιντεοκλήση στην Πρέβεζα το μοιραίο βράδυ και όσα άκουσε 66χρονος…

Πε, 16 Απρ 2026 18:34
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Απεβίωσε ο Κάρολος Παπούλιας

Κυ, 26 Δεκ 2021 11:26 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Απεβίωσε σήμερα το πρωί, 26 Δεκεμβρίου 2021, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Γεννήθηκε στο χωριό Μολυβδοσκέπαστος Ιωαννίνων και ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις) και στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο). Η διδακτορική διατριβή του είχε τίτλο: “Erwerb und Verlust des unmittelbaren Besitzes im griechishen und deutschen Recht” («Η κτήση και η απώλεια της Νομής κατά το ελληνικό και γερμανικό δίκαιο»).

 

Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Ιωαννίνων για 26 χρόνια (1977-2004). Στην πρώτη κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου διορίστηκε Υφυπουργός Εξωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1984, για να αναβαθμιστεί στη συνέχεια σε Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών. Την περίοδο 1985-1989 διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών, ενώ στην οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα 1989-1990 διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών επανήλθε το 1993, για να παραμείνει μέχρι το 1996 και την παραίτηση της Κυβέρνησης Παπανδρέου, ενόψει της εκλογής του Κώστα Σημίτη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού. Τέλος, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

Στις 12 Δεκεμβρίου 2004 προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπέρ της πρότασης εκφράστηκε και το ΠΑΣΟΚ. Στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 ο Κάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο με 279 ψήφους. Στις 3 Φεβρουαρίου 2010 ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη στο ύπατο αξίωμα της χώρας με 266 ψήφους στο σύνολο των 298 ψηφισάντων.

 

Υπερψηφίστηκε από σύσσωμες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Με το αποτέλεσμα αυτό έγινε ο τρίτος Πρόεδρος που επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία. Είναι νυμφευμένος με τη Μαρία Πάνου και έχει τρεις κόρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απεβίωσε Διάφορα Κάρολος Παπούλιας
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αεροπορικές εταιρίες κάνουν περικοπές στα ταξίδια στην Ευρώπη!.- Φόβοι για «δελτίο» στις πτήσεις
Πε, 16 Απρ 2026 23:29
Ένα φαγητό που δεν πρέπει να τρώμε στα εστιατόρια – Διάσημος σεφ αποκαλύπτει πώς σερβίρουν τα υπολείμματα και δεν παίρνουμε χαμπάρι
Πε, 16 Απρ 2026 18:40
Κεφαλονιά – Υπόθεση Μυρτούς: Νέα δεδομένα φωτιά! Η βιντεοκλήση στην Πρέβεζα το μοιραίο βράδυ και όσα άκουσε 66χρονος…
Πε, 16 Απρ 2026 18:34
Ανακαλούνται air fryers – Προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές αγορές
Πε, 16 Απρ 2026 18:15
Αυτά τα 3 ζώδια έχουν κάτι κοινό! Είναι γεννημένοι αρχηγοί! Δεν φοβούνται αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι…
Πε, 16 Απρ 2026 14:28
Φρίκη και αηδία στη Θεσσαλονίκη! Ο θείος, η 5χρονη και το εξοχικό, προκαλούν νέο σοκ!
Πε, 16 Απρ 2026 12:27
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.