Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ελλάδα: Κλείνει κατάστημα πασίγνωστης αλυσίδας προϊόντων και ξεπουλάει

Δε, 17 Αυγ 2026 22:57

Μαύρη μέρα για τη Σίφνο – Νεκρό νιόπαντρο ζευγάρι που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο – Συγκλονιστική μαρτυρία

Δε, 17 Αυγ 2026 20:12

Έκτακτο – Έπεσε ελικόπτερο στο κέντρο ελληνικού νησιού

Δε, 17 Αυγ 2026 18:34
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Αποκάλυψη «βόμβα»: Πρόταση για αυστηρό lockdown έως τις 25 Απριλίου για να… σωθεί το Πάσχα

Τε, 24 Μαρ 2021 19:32 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, οι αριθμοί της πανδημίας στην Ελλάδα με την δραματική αύξηση τόσο των κρουσμάτων, όσο και των διασωληνωμένων, έχουν βάλει «φρένο» στο άνοιγμα της οικονομίας.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, το restart της οικονομίας, που σχεδιαζόταν να ξεκινήσει με το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 29 Μαρτίου δεν πάει μόνο μια εβδομάδα πίσω, αλλά… ίσως και ένα μήνα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα είναι πως σήμερα, μια μέρα μετά το αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.062 κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν μια «ανάσα» από τους 700. Την ίδια στιγμή οι 67 θάνατοι σε μόλις μια μέρα αποτελούν το δεύτερο χειρότερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα για το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μία εισήγηση η οποία βρίσκεται στο τραπέζι και μελετάται από την κυβέρνηση προβλέπει αυστηρό «λουκέτο» στη χώρα, όπως αυτό που βιώνουμε αυτές τις μέρες, μέχρι και τις 25 Απριλίου.

Η εν λόγω πρόταση βασίζεται στην πρόβλεψη πως τόσο τα κρούσματα, όσο και οι διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται για τις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι στις 26 Απριλίου ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα. Ενδεικτικό του πόσο πίσω θα πάει όλος ο σχεδιασμός, εφόσον προχωρήσει το εν λόγω σχέδιο, είναι το γεγονός ότι προ λίγων εβδομάδων το σχέδιο ήταν ήταν να έχει ανοίξει το λιανεμπόριο και να ακολουθούσε η εστίαση στις 12 ή 19 Απριλίου…

Ωστόσο, πλέον στόχος είναι, η καραντίνα αυτή, να μας κρατήσει «μέσα», ώστε να μας οδηγήσει σε πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς περιορισμούς, από τις 26 Απριλίου. Μάλιστα, οι επιστήμονες έχουν τονίσει ξανά και ξανά ότι θέλουν εφόσον ανοίξει η χώρα να μην ξανακλείσει… ποτέ λόγω κοροναϊού.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με το το MEGA, τα σχολεία ίσως ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή περίπου στις 10 Μαΐου.

Εφόσον όλα πάνε καλά και το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα, είναι πιθανή ακόμα και η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, με την εστίαση ωστόσο να παραμένει κλειστή και το άνοιγμά της να μετατίθεται για τα μέσα Μαΐου.
Εφιαλτικές προβλέψεις

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών τώρα, δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και 3.900 κρούσματα, με τους διασωληνωμένους να σκαρφαλώνουν στους 750.

Την ίδια ώρα με τις ΜΕΘ γεμάτες. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα μόνο 60 ασθενείς με κοροναϊό είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική.

Με αυτά τα δεδομένα στο τραπέζι, η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλα δύο νοσοκομεία, το «Γεννηματάς» και το «Θριάσιο», για αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με τον φονικό ιό.

Με το τρίτο κύμα να σφυροκοπά τη χώρα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι και όλα θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα: Κλείνει κατάστημα πασίγνωστης αλυσίδας προϊόντων και ξεπουλάει
Δε, 17 Αυγ 2026 22:57
Μαύρη μέρα για τη Σίφνο – Νεκρό νιόπαντρο ζευγάρι που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο – Συγκλονιστική μαρτυρία
Δε, 17 Αυγ 2026 20:12
Έκτακτο – Έπεσε ελικόπτερο στο κέντρο ελληνικού νησιού
Δε, 17 Αυγ 2026 18:34
Ιός του Δυτικού Νείλου: Πότε αναμένονται τα βαριά κρούσματα – Τα συμπτώματα και οι “κοκκινες” περιοχές
Δε, 17 Αυγ 2026 18:32
Σαλαμίνα: Αυτό είναι το άτυχο ζευγάρι που απανθρακώθηκε – Ο Έκτορας και η Δήμητρα εκλιπαρούσαν για βοήθεια…
Δε, 17 Αυγ 2026 18:29
Σοκαριστικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη που σήκωσε τη γειτονιά στο πόδι – “Δεν θυμάμαι τίποτα” – Είναι δυνατόν;
Δε, 17 Αυγ 2026 16:15
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.