Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τραγωδία στη Σίφνο: Το αποκάλυψε ο γιατρός που έφτασε πρώτος και είδε τον πιλότο – Είναι σοκαριστικό να το ακούς

Τε, 19 Αυγ 2026 22:19

20 Αυγούστου: Αυτό το ζώδιο παίρνει το πάνω χέρι και το Σύμπαν του δίνει πλεονέκτημα – Ένα άλλο όμως…

Τε, 19 Αυγ 2026 22:12

Ιός Δυτικού Νείλου: Νέα κρούσματα σε 3 περιοχές της Αθήνας – Στους 13 οι θάνατοι

Τε, 19 Αυγ 2026 22:07
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Αρχίζει καύσωνας με 40άρια στην Ελλάδα.Οι 3 δύσκολες μέρες και ποιες περιοχές θα επηρεάσει.

Τε, 20 Ιούλ 2022 12:06 Καιρός
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Έως και την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι θυελλώδεις βοριάδες που πνέουν και αμέσως μετά η χώρα μπαίνει σε τροχιά καύσωνα. Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, όταν θα αρχίσουν να εξασθενούν, θα ξεκινήσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Πιο αναλυτικά, από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα αγγίξει στα ηπειρωτικά και θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν τουλάχιστον για τρεις ημέρες. Δηλαδή από Παρασκευή μέχρι και μετά το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές, αλλά όχι ακραίες, όπως λέει.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, «δεν θα πρόκειται για έναν ακραίο καύσωνα, αλλά για έναν τυπικό καύσωνα για το ελληνικό καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες πιο υψηλές στα δυτικά ηπειρωτικά εκεί το θερμόμετρο λίγο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου».

Γιάννης Καλλιάνος
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη χώρα μας από την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Όπως έγραψε από τις προηγούμενες ημέρες στο Facebook:

«Φαίνεται ότι τουλάχιστον για 3-5 ημέρες θα μας επισκεφτούν αυτές οι θερμές αέριες μάζες. Ο υδράργυρος στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα, θα αγγίξει τους 40-41 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Μπορεί να έρχεται καύσωνας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σημειωθούν στην Αττική θερμοκρασίες ακραίες. Για παράδειγμα, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, δεν θα δούμε πιθανότατα στην Αθήνα θερμοκρασίες που θα υπερβαίνουν τους 40-41 βαθμούς Κελσίου».

Κλέαρχος Μαρουσάκης
Από την πλευρά του πάντως, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, δεν κάνει λόγο για «καύσωνα», ωστόσο, εκτιμά ότι ο καύσωνας της Ευρώπης δεν θα έρθει στην Ελλάδα ούτε τις επόμενες μέρες, εξηγώντας τον λόγο. «Ναι μεν μετατοπίζεται στα ανατολικά, αλλά συνεχώς αυτές οι θερμές μάζες εξασθενούν γιατί βρίσκουν αντίσταση από τις ψυχρότερες που κατεβαίνουν από τη βορειοανατολική Ευρώπη», ανέφερε σχετικά. Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, ο υδράργυρος ανεβαίνει, με το θερμόμετρο να δείχνει 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες κλειστές περιοχές θα «χτυπήσουν» 40άρια.

40αρια αρχίζει Δύσκολες Ελλάδα.Οι επηρεάσει Καιρός Καύσωνας μέρες περιοχές Ποιες στην

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγωδία στη Σίφνο: Το αποκάλυψε ο γιατρός που έφτασε πρώτος και είδε τον πιλότο – Είναι σοκαριστικό να το ακούς
Τε, 19 Αυγ 2026 22:19
20 Αυγούστου: Αυτό το ζώδιο παίρνει το πάνω χέρι και το Σύμπαν του δίνει πλεονέκτημα – Ένα άλλο όμως…
Τε, 19 Αυγ 2026 22:12
Ιός Δυτικού Νείλου: Νέα κρούσματα σε 3 περιοχές της Αθήνας – Στους 13 οι θάνατοι
Τε, 19 Αυγ 2026 22:07
Λάρισα: Χρωστούσε ενοίκια και κοινόχρηστα αλλά αυτό που αποκαλύφθηκε προκαλεί ανατριχίλα
Τε, 19 Αυγ 2026 18:44
Έξαρση γαστρεντερίτιδας σε ελληνικό νησί – Δεκάδες ασθενείς καθημερινά στα επείγοντα
Τε, 19 Αυγ 2026 18:04
Ανείπωτη τραγωδία – Πώς μία φέτα μπέικον στέρησε τη ζωή σε 28χρονη
Τε, 19 Αυγ 2026 17:43
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.