Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Σάββατο 18 Απριλίου: Τρία ζώδια θα βρούν αυτό που ψάχνουν! Η τυχαία συνάντηση και το τηλεφώνημα

Σα, 18 Απρ 2026 01:03

Έκτακτο – Κεφαλονιά: Ραγδαίες εξελίξεις τώρα με τους 3 κατηγορούμενους για τη νεκρή Μυρτώ!

Πα, 17 Απρ 2026 23:25

Μετά τα 40, αυτή η σκιά ματιών κάνει φυσικό λίφτινγκ! Θα φαίνεται ξεκούραστο και φρέσκο το βλέμμα

Πα, 17 Απρ 2026 23:15
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

AstraZeneca: Ο πραγματικός λόγος που το «έκοψε» η Ευρώπη

Κυ, 9 Μάι 2021 23:21 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Είναι, με τεράστια διαφορά, το πιο πολυσυζητημένο εμβόλιο από την στιγμή της «έκρηξης» της πανδημίας και μετά. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα 4-5 εξίσου αποτελεσματικά με αυτό σκευάσματα, όμως έχει καταφέρει να ασχολούνται οι πάντες μαζί του.

Ωστόσο, το γεγονός πως υπάρχει ένας πρωτοφανής «ντόρος» γύρω από το AstraZeneca δεν είναι απαραιτήτως καλό για την εταιρία- το αντίθετο: έχοντας χάσει εντελώς το επικοινωνιακό παιχνίδι, το ΑΖ λογίζεται ως το πλέον «επικίνδυνο» εμβόλιο, κι ας είναι απολύτως ασφαλές, κι ας είναι οι περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων απειροελάχιστες και χωρίς καμία απολύτως διαφορά από τ’ αντίστοιχα της Pfizer ή της Moderna, φερ’ ειπείν.

Αυτός ο- εν πολλοίς ανεξήγητος, μα και δικαιολογημένος λόγω της παραπληροφόρησης που υπάρχει εκεί έξω…- φόβος που σχετίζεται με το AstraZeneca έγινε αντιληπτός σε μεγάλο βαθμό και στη χώρα μας, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τις νεότερες ηλικίες και άρχισαν να εμβολιάζονται οι 30-39 και 40-44 αποκλειστικά με το ΑΖ.

Σήμερα τα πράγματα έγιναν απείρως χειρότερα, καθώς γνωστοποιήθηκε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανανέωσε την παραγγελία των εμβολίων της Astrazeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Κατά την προσφιλή συνήθεια των μαζών (που αρνούνται πεισματικά να διαβάσουν έστω και μισό άρθρο πέραν του τίτλου…) άρχισαν οι θεωρίες πως η ΕΕ δεν ανανέωσε το συγκεκριμένο εμβόλιο γιατί είναι και «επισήμως» επικίνδυνο για την υγεία των πάντων.

Καμία σχέση! Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πήρε περισσότερες δόσεις από την ΑΖ για μετά τον Ιούνιο επειδή η τελευταία δεν τήρησε το συμβόλαιό της αναφορικά με την έγκαιρη παράδοση των εμβολίων κατά της Covid-19. 

Άλλωστε, η μη ανανέωση του συμβολαίου ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήδη από τον προηγούμενο μήνα η ΕΕ είχε κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της εταιρίας, λόγω της αργοπορίας στην παράδοση των δόσεων.

Ουδεμία σχέση με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του AstraZeneca, δηλαδή. Να ξέρουμε τι λέμε…

astrazeneca Διάφορα έκοψε Ευρώπη λόγος πραγματικός
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σάββατο 18 Απριλίου: Τρία ζώδια θα βρούν αυτό που ψάχνουν! Η τυχαία συνάντηση και το τηλεφώνημα
Σα, 18 Απρ 2026 01:03
Έκτακτο – Κεφαλονιά: Ραγδαίες εξελίξεις τώρα με τους 3 κατηγορούμενους για τη νεκρή Μυρτώ!
Πα, 17 Απρ 2026 23:25
Μετά τα 40, αυτή η σκιά ματιών κάνει φυσικό λίφτινγκ! Θα φαίνεται ξεκούραστο και φρέσκο το βλέμμα
Πα, 17 Απρ 2026 23:15
Ελλάδα: Θρίλερ με τον θάνατο του 49χρονου προέδρου κοινότητας! Τροχαίο ή δολοφονία; Ποιο είναι το κρυμμένο μυστικό;
Πα, 17 Απρ 2026 23:15
Αυτή η ταινία κατάπιε ολόκληρο το Netflix – “Σπάει” ταμεία από την πρώτη στιγμή!
Πα, 17 Απρ 2026 23:09
Voucher 750 ευρώ: Η «δεύτερη ευκαιρία» για χιλιάδες εργαζόμενους
Πα, 17 Απρ 2026 23:06
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.