Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Δυσάρεστη είδηση – Πέθανε ο γιος πασίγνωστης Ελληνίδας ηθοποιού

Τρ, 21 Ιούλ 2026 10:17

Ακρόπολη: Σοκαριστικό περιστατικό, πριν από λίγο – Θρίλερ έξω από το ταμείο

Τρ, 21 Ιούλ 2026 08:54

Ιούλιος, 21/7: 6 ζώδια ευνοούνται από το Σύμπαν – Μια πρόταση, ένα μήνυμα, μία γνωριμία αλλάζει τα δεδομένα

Τρ, 21 Ιούλ 2026 08:46
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Αθηνά Λινού:Η ανησυχία της για τα κρούσματα με συμπτώματα,τι είπε για τα χάπια ιωδίου και την 4η δόση του εμβολίου.

Σα, 26 Μαρ 2022 08:39 TV
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για τον κορονοϊό αλλά και για τα χάπια ιωδίου που αγοράζουν οι πολίτες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Αρχικά η κ. Λινού αναφέρθηκε στα χάπια ιωδίου, που σπεύδουν οι πολίτες των ευρωπαϊκών κρατών να προμηθευτούν και εξήγησε πως αυτά συσσωρεύονται στον θυροειδή αδένα, ο οποίος χρειάζεται ιώδιο για να λειτουργήσει και δεν επιτρέπουν σε ραδιενεργό ιώδιο να «καθίσει» στον αδένα και να προκαλέσει καρκίνο, και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουν οι πολίτες χάπια ιωδίου στην παρούσα φάση, καθώς είναι σημαντικό να υπάρχει επάρκεια στη χώρα.

Αναφορικά με την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, δήλωσε πως γίνεται επειδή έχει καταργηθεί η λειτουργικότητα του, καθώς νοσούν και οι εμβολιασμένοι.

Είναι ένα μέτρο που δεν αποδίδει λόγω της φύσης της νόσεως, παρ’ όλα αυτά ο εμβολιασμός παράμενει σημαντικός, τόνισε η ίδια.

Στην ερώτηση γιατί θα καταργηθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τα μέσα Απριλίου, η καθηγήτρια απάντησε πως αποτελεί πολιτική απόφαση γιατί φάνηκε πως δεν πείστηκε με το μέτρο αυτό η εν λόγω ηλικιακή ομάδα, και πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος πειθούς.

«Εμένα αυτό που με ανησυχεί ως προς τον κορωνοϊό είναι πως επιμένουν πολύ τα κρούσματα και πολλά από αυτά πλέον είναι συμπτωματικά, ενώ δεν ίσχυε αυτό στην αρχή» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

Για την 4η δόση του εμβολίου, η καθηγήτρια είπε πως πιθανότατα η 4η δόση θα βοηθήσει περισσότερο, ωστόσο επειδή ακόμη δεν γνωρίζουμε πολλά στοιχεία για τη νέα μορφή του ιού, «καλό θα ήταν για την ώρα να φοράμε μάσκα παντού και να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους».

Επισήμανε πως εξακολουθεί η 3η δόση του εμβολίου να μας βοηθά να μη νοσηλευτούμε και στην περίπτωση που δούμε πως η δυνατότητα προστασίας αυτή μειώνεται, τότε θα προχωρήσουμε και στην 4η δόση.

Αθηνά Ανησυχία δόση είπε εμβολίου ιωδίου. κρούσματα Λινού:Η συμπτώματα,τι χάπια
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυσάρεστη είδηση – Πέθανε ο γιος πασίγνωστης Ελληνίδας ηθοποιού
Τρ, 21 Ιούλ 2026 10:17
Ακρόπολη: Σοκαριστικό περιστατικό, πριν από λίγο – Θρίλερ έξω από το ταμείο
Τρ, 21 Ιούλ 2026 08:54
Ιούλιος, 21/7: 6 ζώδια ευνοούνται από το Σύμπαν – Μια πρόταση, ένα μήνυμα, μία γνωριμία αλλάζει τα δεδομένα
Τρ, 21 Ιούλ 2026 08:46
Τα ζώδια, σήμερα, 21/7: Έχετε μια σημαντική στήριξη αυτό τον καιρό από το περιβάλλον σας που σας ανοίγει δρόμους
Τρ, 21 Ιούλ 2026 00:30
Ιούλιος: Οι επόμενες ημέρες δεν θα είναι εύκολες, αλλά αυτά τα 4 ζώδια θα τα καταφέρουν – Η ζωή τους θα βελτιωθεί
Δε, 20 Ιούλ 2026 22:06
Αθήνα: Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα – Πυκνοί καπνοί έχουν «τυλίξει» ολόκληρη γειτονιά – Όλες οι πληροφορίες
Δε, 20 Ιούλ 2026 20:40
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.