Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

12/9: Αυτά τα ζώδια θα λάβουν μια ξαφνική πληροφορία που θα είναι καθοριστική για τη ζωή τους

Πα, 11 Σεπ 2026 21:49

Σοκ! Νεκρός ο αδελφός γνωστής Ελληνίδας – Βγήκε να παραλάβει φαγητό από delivery και κατέρρευσε

Πα, 11 Σεπ 2026 21:45

Μαζωνάκης: Ανατροπή! Οι 2 φωτογραφίες που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του γιατρού στο Κολωνάκι

Πα, 11 Σεπ 2026 21:36
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Αθηνά Λινού: «Κεραυνοί» για τα 150 ευρώ στους νέους – «Είναι επικίνδυνο ιατρικά»

Δε, 28 Ιούν 2021 17:09 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News
Την έντονη ανησυχία της για το Freedom Pass 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών που κάνουν το εμβόλιο εκφράζει η Αθηνά Λινού. «Είναι επικίνδυνο» τονίζει και εξηγεί τις σοβαρές ενστάσεις της.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, οι νέοι 18-25 ετών θα μπορούν να παίρνουν το Freedom Pass, ή τη δωροκάρτα 150 ευρώ για να πάνε διακοπές, σε συναυλίες ή να τα ξοδέψουν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή, εκτός από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που ξεσήκωσε, βρίσκει απέναντί της και ορισμένους ειδικούς.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, εξέφρασε μιλώντας στον Alpha 9,89 τις έντονες αντιρρήσεις της, καθώς, όπως εξήγησε, «είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν πράγματα μετά την πρώτη δόση και μάλιστα σε 24 ώρες από την πρώτη δόση».

«Εμένα αυτή η εξαγγελία με έκανε να ανησυχήσω ιδιαίτερα – δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή κίνηση» επισήμανε. Όπως εξήγησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, «ξέρουμε ότι η πρώτη δόση δεν καλύπτει και δεν καλύπτει καθόλου το variant Δέλτα, ελάχιστα, επομένως είναι πολύ επικίνδυνο ιατρικά. Επομένως, αν προκριθεί μια τέτοια κίνηση να είναι 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση».

Όταν κλήθηκε μάλιστα να σχολιάσει το ότι υπάρχει Επιτροπή που δίνει την κατεύθυνση για αυτές τις αποφάσεις, η κ. Λινού εξέφρασε την άποψη ότι «προφανώς δεν τους συμβουλεύτηκαν». «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας απλός γιατρός που διαβάζει στοιχειωδώς τη διεθνή βιβλιογραφία θα συμβούλευε και θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο» τόνισε.

«Όλες οι μελέτες λένε ότι είναι γύρω στο 30% η προστασία στο συγκεκριμένο στέλεχος που μας απασχολεί τώρα, το Δέλτα. Η πλειονότητα είναι υποψήφιοι να κολλήσουν και να κολλήσουν σοβαρά» επισήμανε η ίδια, επαναλαμβάνοντας πως είναι «πολύ ανησυχητικό».

«Να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά αλλά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση. Να μην τα ενθαρρύνουμε να μετακινηθούν όταν δεν είναι πραγματικά καλυμμένα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

«Είναι «Κεραυνοί» Αθηνά Διάφορα επικίνδυνο ευρώ ιατρικά» Λινού: νέους στους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/9: Αυτά τα ζώδια θα λάβουν μια ξαφνική πληροφορία που θα είναι καθοριστική για τη ζωή τους
Πα, 11 Σεπ 2026 21:49
Σοκ! Νεκρός ο αδελφός γνωστής Ελληνίδας – Βγήκε να παραλάβει φαγητό από delivery και κατέρρευσε
Πα, 11 Σεπ 2026 21:45
Μαζωνάκης: Ανατροπή! Οι 2 φωτογραφίες που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του γιατρού στο Κολωνάκι
Πα, 11 Σεπ 2026 21:36
Μαζωνάκης: Το άγνωστο περιστατικό που δεν έμαθε ποτέ κανείς ένα μήνα πριν τον θάνατό του
Πα, 11 Σεπ 2026 21:28
Μαζωνάκης: Σπαρακτική η ανάρτηση της μητέρας του Παντελίδη
Πα, 11 Σεπ 2026 18:27
Σπάραξε ο πατέρας του Μαζωνάκη – Τα είπε όλα για τον Γιώργο με 2 λέξεις
Πα, 11 Σεπ 2026 18:21
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.