Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ένας μήνας χωρίς τον Μαζώ – Τα προφητικά λόγια του Γιώργου που ανατριχιάζουν, μετά τον θάνατό του

Πα, 9 Οκτ 2026 21:36

4 ζώδια θα ευνοηθούν από το Σύμπαν – Σε αυτόν τον τομέα της ζωής τους θα ανέβουν κατακόρυφα

Πα, 9 Οκτ 2026 20:41

Μαζωνάκης: “Θα μπορούσε να σκοτώσει και έναν υγιή άνθρωπο” – Τι βρέθηκε στον Γιώργο

Πα, 9 Οκτ 2026 20:37
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Αθηνά Λινού: «Κεραυνοί» για τα 150 ευρώ στους νέους – «Είναι επικίνδυνο ιατρικά»

Δε, 28 Ιούν 2021 17:09 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News
Την έντονη ανησυχία της για το Freedom Pass 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών που κάνουν το εμβόλιο εκφράζει η Αθηνά Λινού. «Είναι επικίνδυνο» τονίζει και εξηγεί τις σοβαρές ενστάσεις της.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, οι νέοι 18-25 ετών θα μπορούν να παίρνουν το Freedom Pass, ή τη δωροκάρτα 150 ευρώ για να πάνε διακοπές, σε συναυλίες ή να τα ξοδέψουν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή, εκτός από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που ξεσήκωσε, βρίσκει απέναντί της και ορισμένους ειδικούς.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, εξέφρασε μιλώντας στον Alpha 9,89 τις έντονες αντιρρήσεις της, καθώς, όπως εξήγησε, «είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν πράγματα μετά την πρώτη δόση και μάλιστα σε 24 ώρες από την πρώτη δόση».

«Εμένα αυτή η εξαγγελία με έκανε να ανησυχήσω ιδιαίτερα – δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή κίνηση» επισήμανε. Όπως εξήγησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, «ξέρουμε ότι η πρώτη δόση δεν καλύπτει και δεν καλύπτει καθόλου το variant Δέλτα, ελάχιστα, επομένως είναι πολύ επικίνδυνο ιατρικά. Επομένως, αν προκριθεί μια τέτοια κίνηση να είναι 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση».

Όταν κλήθηκε μάλιστα να σχολιάσει το ότι υπάρχει Επιτροπή που δίνει την κατεύθυνση για αυτές τις αποφάσεις, η κ. Λινού εξέφρασε την άποψη ότι «προφανώς δεν τους συμβουλεύτηκαν». «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας απλός γιατρός που διαβάζει στοιχειωδώς τη διεθνή βιβλιογραφία θα συμβούλευε και θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο» τόνισε.

«Όλες οι μελέτες λένε ότι είναι γύρω στο 30% η προστασία στο συγκεκριμένο στέλεχος που μας απασχολεί τώρα, το Δέλτα. Η πλειονότητα είναι υποψήφιοι να κολλήσουν και να κολλήσουν σοβαρά» επισήμανε η ίδια, επαναλαμβάνοντας πως είναι «πολύ ανησυχητικό».

«Να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά αλλά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση. Να μην τα ενθαρρύνουμε να μετακινηθούν όταν δεν είναι πραγματικά καλυμμένα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

«Είναι «Κεραυνοί» Αθηνά Διάφορα επικίνδυνο ευρώ ιατρικά» Λινού: νέους στους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας μήνας χωρίς τον Μαζώ – Τα προφητικά λόγια του Γιώργου που ανατριχιάζουν, μετά τον θάνατό του
Πα, 9 Οκτ 2026 21:36
4 ζώδια θα ευνοηθούν από το Σύμπαν – Σε αυτόν τον τομέα της ζωής τους θα ανέβουν κατακόρυφα
Πα, 9 Οκτ 2026 20:41
Μαζωνάκης: “Θα μπορούσε να σκοτώσει και έναν υγιή άνθρωπο” – Τι βρέθηκε στον Γιώργο
Πα, 9 Οκτ 2026 20:37
Μαζωνάκη: Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει όνομα και φωτογραφία στον τάφο του Γιώργου
Πα, 9 Οκτ 2026 20:28
Σοφία Καρβέλα: Η ανάρτηση μετά την κόντρα των γονιών της – Ποιον στηρίζει;
Πα, 9 Οκτ 2026 20:25
Καιρός: Μπαίνει ο χειμώνας μετά τις υψηλές θερμοκρασίες – “Έρχονται” τα πρώτα χιόνια
Πα, 9 Οκτ 2026 20:20
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.