Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Θρίλερ με τον νεκρό αστυνομικό στον Άγιο Δημήτριο: “Πολύ μυστήριο για να είναι παθολογικά”

Τε, 12 Αυγ 2026 21:31

Πάρος: Καρέ καρέ η στιγμή της τραγωδίας με το 4χρονο στο beach bar – Όσα κατέγραψαν οι κάμερες

Τε, 12 Αυγ 2026 21:24

Αστακαμαρονάδα στη μισή τιμή: Το μικροσκοπικό ελληνικό νησί που δεν πατάνε οι “δήθεν” και η σεζόν κρατάει 30 μέρες

Τε, 12 Αυγ 2026 21:18
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Αθηνά Λινού: «Να μην βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους»

Τε, 23 Ιούν 2021 13:11 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Αθηνά Λινού: «Να μην βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους», ανέφερε η γνωστή Ελληνίδα επιδημιολόγος.

Αθηνά Λινού: Τι είπε αρχικά

Για την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού στην χώρα μας μίλησε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης αναφερόμενη στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει, και σε κάποιες χώρες εφαρμόζεται η αλλαγή της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, «δεν υπάρχει ένδειξη ότι υπάρχουν παρενέργειες». Ωστόσο, όπως είπε «δεν ξέρουμε την αποτελεσματικότητα». Επίσης, πρόσθεσε πως οι επιστήμονες εξετάζουν τώρα αυτό το θέμα.

Αθηνά Λινού: Όσα ανέφερε στη συνέχεια

Στην συνέχεια η κυρία Λινού σημείωσε πως είναι σημαντικό να εμβολιαστούν όλοι. Η ίδιασ πρόσθεσε από εκεί και πέρα πως είναι θετικό το γεγονός να μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες παρενεργειών από τα εμβόλια. Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε η οδηγία το εμβόλιο της AstraZeneca να γίνεται μόνο από άτομα άνω των 60 ετών.

Η κυρία Λινού είπε πως δεν θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξει τέταρτο κύμα πανδημίας. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό θα αφορά κυρίως ανεμβολίαστους. Αντίθετα, οι εμβολιασμένοι αν νοσήσουν, θα έχουν ήπια συμπτώματα.

Αθηνά Λινού: Πώς έκλεισε τις δηλώσεις της

Σχετικά με τις μεταλλάξεις και συγκεκριμένα για την μετάλλαξη τύπου «Δέλτα» η κ. Λινού είπε ότι την πιάνουν τα εμβόλια. Όμως, δεν προστατεύονται όσοι έχουν κάνει μόνο την μια δόση AstraZeneca. Επίσης, επανέλαβε ότι «πρέπει να πείσουμε όλους τους ανθρώπους να εμβολιαστούν». Σημείωσε ακόμα ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι «πολύ μεταδοτική» και πρόσθεσε ότι «αν μπει στην Ελλάδα θα έχουμε πρόβλημα αν δεν έχουμε εμβολιαστεί».

Τέλος, για την συζήτηση σχετικά με το να βγουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους η κ. Λινού προτείνει «να μην βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους», καθώς όπως είπε ο ιός ακόμα μεταδίδεται και τόνισε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο τα εμβόλια καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις».

Α. Λινού: Ακολουθεί βίντεο, με τις δηλώσεις της από την τηλεόραση του «Ant1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Αθηνά βγάλουν Διάφορα εμβολιασμένοι εξωτερικούς Λινού: μάσκες στους χώρους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρίλερ με τον νεκρό αστυνομικό στον Άγιο Δημήτριο: “Πολύ μυστήριο για να είναι παθολογικά”
Τε, 12 Αυγ 2026 21:31
Πάρος: Καρέ καρέ η στιγμή της τραγωδίας με το 4χρονο στο beach bar – Όσα κατέγραψαν οι κάμερες
Τε, 12 Αυγ 2026 21:24
Αστακαμαρονάδα στη μισή τιμή: Το μικροσκοπικό ελληνικό νησί που δεν πατάνε οι “δήθεν” και η σεζόν κρατάει 30 μέρες
Τε, 12 Αυγ 2026 21:18
Η σημερινή έκλειψη Ηλίου φέρνει γεγονότα που θα αλλάξουν τη ζωή 4 ζωδίων – Παίρνουν άλλη πορεία
Τε, 12 Αυγ 2026 15:47
Αύγουστος: Αυτό το ζώδιο θα κάνει τη μεγάλη επιστροφή, μετά από πολλά και δύσκολα χρόνια
Τε, 12 Αυγ 2026 15:43
Πέθανε γνωστός Έλληνας ραδιοφωνικός παραγωγός που συντρόφευε με τη φωνή του χιλιάδες ακροατές
Τε, 12 Αυγ 2026 15:41
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.