Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Σεπτέμβριος: Το Σύμπαν δίνει ανάσα σε 4 ζώδια – Τα πράγματα βελτιώνονται σε όλους τους τομείς της ζωής τους

Πα, 4 Σεπ 2026 09:37

Φλώρος: Αποκάλυψε για το Survivor αυτό που δεν γνώριζε κανείς – Αν ισχύει είναι σοκαριστικό

Πα, 4 Σεπ 2026 09:26

Θρίλερ σε εξέλιξη στον Μαραθώνα – Δεν βρέθηκε η ηλικιωμένη στην αυλή – Ο ρόλος της εγγονής

Πα, 4 Σεπ 2026 00:01
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Αθηνά Λινού: Σχολεία θα κλείσουν, έξαρση σε 2-3 εβδομάδες

Δε, 13 Σεπ 2021 10:37 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Την εκτίμηση ότι «τις επόμενες 2-3 εβδομάδες υπάρχει κίνδυνος να δούμε έξαρση στα σχολεία» έκανε η Αθηνά Λινού μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1.

 

«Πριν κρυώσει ο καιρός θα έχουμε κρούσματα. Σήμερα – αύριο θα βρεθούν παιδιά που δεν έχουν ιδωθεί εδώ και σχεδόν 3 μήνες. Σήμερα δεν θα βρεθούν κρούσματα. Δεν είχαμε συγχρωτισμό τις προηγούμενες μέρες. Θα αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και σταδιακά», είπε και συνέχισε: «Τις επόμενες 2-3 εβδομάδες είναι πιθανό να δούμε έξαρση. Πέρυσι είχαμε άλλο στέλεχος. Φέτος είναι πολύ πιο μεταδοτικό».

 

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία, είπε: «Κάποια σχολεία θα κλείσουν και θα κλείσουν όχι μόνο λόγω της διασποράς, αλλά επειδή αρκετοί γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο μετά από κρούσματα στην τάξη. Και δεν μπορείς να πεις τίποτα στους γονείς που φοβούνται».

 

Στη συνέχεια η Αθηνά Λινού είπε ότι οι γονείς πρέπει να περάσουν το μήνυμα της αυτοπροστασίας στα παιδιά, αλλά χωρίς να τους δημιουργούν αγωνία και στρες.

 

«Μικρότερο από το 10% είναι το ποσοστό των παιδιών που είναι πλήρως εμβολιασμένο, αλλά ακόμα κι αυτό είναι βοήθεια. Δεν λύνει, όμως, το πρόβλημα. Τα παιδιά είναι αυθόρμητα, θα έρθουν κοντά. Πρέπει να περάσει το μήνυμα της αυτοπροστασίας», είπε και πρόσθεσε: «Το δεύτερο είναι το στρες που δημιουργείται στα μικρά κυρίως παιδιά. Έχουν μια αγωνία οι γονείς που μεταφέρεται στα παιδιά. Έντεχνα οι γονείς πρέπει να κρατάνε τις ανησυχίες τους κρυφές από τα παιδιά και να τα ενθαρρύνουν παράλληλα να τηρούν τα μέτρα. Πρέπει να λέμε στα παιδιά να προσέχουν, αλλά και ότι είμαστε μια χώρα με καλούς γιατρούς και δεν πρέπει να φοβούνται. Είναι αγχωτικό όλο αυτό για τα παιδιά».

 

«Γιατί τα τεστ να γίνονται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς χώρους;»

 

Για το κόστος των τεστ τα οποία υποχρεούνται πλέον να κάνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι μίλησε η Αθηνά Λινού, προτείνοντας να μην πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικούς χώρους. «Είναι δύσκολο οικονομικά το κόστος αυτών των τεστ. Το καταλαβαίνω και είναι ακόμα πιο δύσκολο για όσους είναι σε αναστολή. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να το λύσουμε εύκολα. Η παρατήρηση που είχαν κάνει από την αρχή είναι γιατί να γίνονται τα τεστ αποκλειστικά σε ιδιωτικούς χώρους; Γιατί να μην πηγαίνουν αυτά τα χρήματα σε ένα κρατικό κορβανά και να πηγαίνουν για την καταπολέμηση της πανδημίας;»

 

«Τρύπες στις οδηγίες»

 

«Υπάρχουν τρύπες στις οδηγίες. Όπως και σε αυτές για τα σχολεία. Σκεφτείτε ότι σε ένα τμήμα που αρρωστήσει ένα παιδάκι, θα πρέπει ο δάσκαλος να δει με ποιον καθόταν, ποιοι κάθονταν πίσω του, με ποιους έκανε παρέα», είπε για τα μέτρα που ξεκινούν από σήμερα.

Πηγή ieidiseis.gr

Αθηνά Διάφορα εβδομάδες έξαρση κλείσουν, Λινού: σχολεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σεπτέμβριος: Το Σύμπαν δίνει ανάσα σε 4 ζώδια – Τα πράγματα βελτιώνονται σε όλους τους τομείς της ζωής τους
Πα, 4 Σεπ 2026 09:37
Φλώρος: Αποκάλυψε για το Survivor αυτό που δεν γνώριζε κανείς – Αν ισχύει είναι σοκαριστικό
Πα, 4 Σεπ 2026 09:26
Θρίλερ σε εξέλιξη στον Μαραθώνα – Δεν βρέθηκε η ηλικιωμένη στην αυλή – Ο ρόλος της εγγονής
Πα, 4 Σεπ 2026 00:01
4 Σεπτεμβρίου: Δύο ζώδια γίνονται πρωταγωνιστές της ημέρας – Θα πάρουν αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία τους
Πε, 3 Σεπ 2026 23:50
Ελλάδα: Νεκρός πρώην αντιδήμαρχος – Αν ισχύουν οι πρώτες πληροφορίες είναι πραγματικά τραγικό
Πε, 3 Σεπ 2026 23:43
Προ των πυλών το φαινόμενο Ελ Νίνιο – «Ίσως το ισχυρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ» – Πού θα χτυπήσει πιο πολύ
Πε, 3 Σεπ 2026 18:32
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.