Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

5 κομψά κουρέματα που ανανεώνουν την εμφάνιση μετά τα 50

Πε, 9 Ιούλ 2026 20:55

Αυτά είναι τα 10 ελληνικά νησιά που δεν θα πέφτει καρφίτσα φέτος – «Σαρώνουν» οι κρατήσεις

Πε, 9 Ιούλ 2026 18:01

Αυτή είναι η πάθηση που νομίζατε ότι είχε εξαφανιστεί, αλλά επιστρέφει: 96 εκατ. διαγνώσεις μέχρι το 2050

Πε, 9 Ιούλ 2026 17:57
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Χωρίς ανάσα η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ κάθε μήνα

Πε, 25 Νοέ 2021 13:36 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Χωρίς ανάσα η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Μόλις τελειώσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2021 τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του ΕΝΦΙΑ 2022. Αυτός τουλάχιστον είναι ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως όλα δείχνουν ο νέος ΕΝΦΙΑ θα έχει αλλαγές και θα παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα, ενώ από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2022. Κάθε μήνα, όσοι έχουν ακίνητο θα πληρώνουν ένα σταθερό ενοίκιο για τον ΕΝΦΙΑ.

 

Τις νέες εξελίξεις επιβεβαιώνει η έκθεση των δανειστών, σύμφωνα με την οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «οι Αρχές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση του φόρου ακίνητης περιουσίας ΕΝΦΙΑ με βάση τη νέα ευρύτερη βάση φόρου ακινήτων με πληρωμές που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2022 και παρείχαν χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα».

 

Να σημειωθεί ότι στον νέο ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του φόρου, αξίες οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές που ισχύουν σήμερα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η μείωση που θα προκύψει θα είναι της τάξεως του 2,5%-3% έρχεται να προστεθεί στη μεσοσταθμική μείωση 22% που ισχύει από το 2019.

 

Η εξόφληση του φόρου, θα γίνει σε 10 ή 12 δόσεις, αρχής γενομένης από το τέλος Μαρτίου και η τελευταία ή θα είναι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2022 ή στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Μένει βέβαια να ξεκαθαριστεί ο αριθμός των δόσεων. Δηλαδή εάν θα «κρατηθεί» ο ορίζοντας ολοκλήρωσης των καταβολών το Φεβρουάριο κάθε επόμενου χρόνου, ή θα επιλεγεί να ολοκληρώνεται η πληρωμή με το τέλος του εκάστοτε τρέχοντος έτους, δηλαδή το Δεκέμβριο.

 

Σήμερα προηγείται η εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ κι έτσι η φορολογική αρχη γνωρίζει το εάν κάποιος ή κάποια δικαιούται έκπτωσης ΕΝΦΙΑ.

ανάσα Διάφορα ΕΝΦΙΑ κάθε Μίνα πληρωμή Χωρίς
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5 κομψά κουρέματα που ανανεώνουν την εμφάνιση μετά τα 50
Πε, 9 Ιούλ 2026 20:55
Αυτά είναι τα 10 ελληνικά νησιά που δεν θα πέφτει καρφίτσα φέτος – «Σαρώνουν» οι κρατήσεις
Πε, 9 Ιούλ 2026 18:01
Αυτή είναι η πάθηση που νομίζατε ότι είχε εξαφανιστεί, αλλά επιστρέφει: 96 εκατ. διαγνώσεις μέχρι το 2050
Πε, 9 Ιούλ 2026 17:57
Ελλάδα: Γίνεται τώρα – Φωτιά σε βιοτεχνία (Βίντεο)
Πε, 9 Ιούλ 2026 16:22
Ελλάδα: Γίνεται τώρα – Αναγκαστική προσγείωση F-16 – Τυλίχτηκε στις φλόγες (Βίντεο σοκ)
Πε, 9 Ιούλ 2026 15:45
Τρίκαλα: Δεν έχει ξαναγίνει – Εφιάλτης στον ξύπνιο της – Στεκόταν από πάνω της
Πε, 9 Ιούλ 2026 14:25
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.