Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Καλλιθέα: Περιστατικό από ταινία θρίλερ! Διαρρήκτες «μπούκαραν» σε σπίτι ο ένοικος τα “πήρε” κρανίο και…(Βίντεο)

Πε, 4 Ιούν 2026 23:38

05/06: Αυτά τα ζώδια θα έχουν ένα “χρυσό” 24ωρο – Παίρνουν το «εισιτήριο» από το Σύμπαν για…

Πε, 4 Ιούν 2026 23:31

Ελλάδα: Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Συνελήφθη γνωστός τραγουδιστής για α@@@@@@ 14χρονης

Πε, 4 Ιούν 2026 23:24
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Χωρίς ανάσα η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ κάθε μήνα

Πε, 25 Νοέ 2021 13:36 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Χωρίς ανάσα η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Μόλις τελειώσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2021 τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του ΕΝΦΙΑ 2022. Αυτός τουλάχιστον είναι ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως όλα δείχνουν ο νέος ΕΝΦΙΑ θα έχει αλλαγές και θα παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα, ενώ από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ 2022. Κάθε μήνα, όσοι έχουν ακίνητο θα πληρώνουν ένα σταθερό ενοίκιο για τον ΕΝΦΙΑ.

 

Τις νέες εξελίξεις επιβεβαιώνει η έκθεση των δανειστών, σύμφωνα με την οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «οι Αρχές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση του φόρου ακίνητης περιουσίας ΕΝΦΙΑ με βάση τη νέα ευρύτερη βάση φόρου ακινήτων με πληρωμές που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2022 και παρείχαν χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα».

 

Να σημειωθεί ότι στον νέο ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του φόρου, αξίες οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές που ισχύουν σήμερα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η μείωση που θα προκύψει θα είναι της τάξεως του 2,5%-3% έρχεται να προστεθεί στη μεσοσταθμική μείωση 22% που ισχύει από το 2019.

 

Η εξόφληση του φόρου, θα γίνει σε 10 ή 12 δόσεις, αρχής γενομένης από το τέλος Μαρτίου και η τελευταία ή θα είναι στο τέλος Δεκεμβρίου του 2022 ή στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Μένει βέβαια να ξεκαθαριστεί ο αριθμός των δόσεων. Δηλαδή εάν θα «κρατηθεί» ο ορίζοντας ολοκλήρωσης των καταβολών το Φεβρουάριο κάθε επόμενου χρόνου, ή θα επιλεγεί να ολοκληρώνεται η πληρωμή με το τέλος του εκάστοτε τρέχοντος έτους, δηλαδή το Δεκέμβριο.

 

Σήμερα προηγείται η εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ κι έτσι η φορολογική αρχη γνωρίζει το εάν κάποιος ή κάποια δικαιούται έκπτωσης ΕΝΦΙΑ.

ανάσα Διάφορα ΕΝΦΙΑ κάθε Μίνα πληρωμή Χωρίς
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλλιθέα: Περιστατικό από ταινία θρίλερ! Διαρρήκτες «μπούκαραν» σε σπίτι ο ένοικος τα “πήρε” κρανίο και…(Βίντεο)
Πε, 4 Ιούν 2026 23:38
05/06: Αυτά τα ζώδια θα έχουν ένα “χρυσό” 24ωρο – Παίρνουν το «εισιτήριο» από το Σύμπαν για…
Πε, 4 Ιούν 2026 23:31
Ελλάδα: Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Συνελήφθη γνωστός τραγουδιστής για α@@@@@@ 14χρονης
Πε, 4 Ιούν 2026 23:24
Έκτακτο – Ελλάδα: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη – Δίνουν μάχη πυροσβέστες και κάτοικοι
Πε, 4 Ιούν 2026 23:07
5 τρόφιμα που ένας γιατρός δε βάζει στο καλάθι του σούπερ μάρκετ για να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου
Πε, 4 Ιούν 2026 20:30
Τραγωδία που σοκάρει! Ραγδαίες εξελίξεις με την 11χρονη Λυάνα – Ποιον συνέλαβαν;
Πε, 4 Ιούν 2026 20:28
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.