Connect with us

Γεια, τι ψάχνετε;

Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη:Ποια μέτρα θα ανακοινώσει για τα Χριστούγεννα .Μήνυμα στους ανεμβολίαστους.

Σε τέσσερις άξονες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εστιάσει ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμα που θα απευθύνει προς τον ελληνικό λαό, πιθανότατα το απόγευμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση στην ενίσχυση των εμβολιασμών και κυρίως των άνω των 65, μιλώντας για την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης.

Επίσης, θα προειδοποιήσει τους ανεμβολίαστους πως δεν πρόκειται να χαλαρώσουν τα μέτρα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων ζητώντας απ’ όλους να τηρήσουν πιστά τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει και στην θωράκιση του συστήματος υγείας.

 

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην περιορίσει τις ελευθερίες των εμβολιασμένων, να μην επιβάλει lockdown στην χώρα, ούτε βεβαίως να βάλει σε καραντίνα τους ανεμβολίαστους.

Σε δύο εβδομάδες 292.000 ραντεβού

Η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών έχει προκαλέσει συγκρατημένη αισιοδοξία στην κυβέρνηση που βλέπει όλο και περισσότεροι πολίτες να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα. Μέσα σε δύο εβδομάδες κλείστηκαν 292.000 ραντεβού μόνο για την πρώτη δόση και 105.000 για την αναμνηστική δόση.

 

Πρόκειται για ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά στοιχεία, πάνω στα οποία θα σταθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα, με στόχο να πείσει και άλλους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, έτσι ώστε να αυξηθεί το τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία. Είναι ενδεικτικό πως χθες πραγματοποιήθηκαν 18.000 εμβολιασμοί για την πρώτη δόση και 45.600 για την τρίτη δόση, δύο στοιχεία που επιβεβαιώνουν την θετική ανταπόκριση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα για τους εμβολιασμούς.

Άλλωστε, όπως θα επισημάνει ο πρωθυπουργός, αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να αναχαιτιστεί το νέο κύμα του κορονοϊού και να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία που πιέζονται ασφυκτικά.

 

Δεν θα παραλείψει να αναφερθεί στην στήριξη του συστήματος υγείας με την αύξηση κλινών covid και την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά θα μιλήσει και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μία ακόμα σκληρή μάχη με την πανδημία κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Δεν χαλαρώνουν μέτρα και έλεγχοι

Ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει πως τα μέτρα λόγω των Χριστουγέννων δεν θα χαλαρώσουν, ενώ οι έλεγχοι θα ενταθούν. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στους κλειστούς χώρους της εστίασης, άρα το ρεβεγιόν θα πρέπει να το κάνουν σπίτι τους. Επίσης τα ψώνια στα εμπορικά καταστήματα θα γίνονται αφού έχουν στη διάθεση τους αρνητικό rapid τεστ, δεν αποκλείεται να ισχύσει το ίδιο και για την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ.

 

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημειώσει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν επί του παρόντος άλλοι περιορισμοί.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα αναμένεται να αναφερθεί και στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση είναι απέναντι στην κυβέρνηση για το ζήτημα της πανδημίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιχειρεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την υγειονομική κρίση λέγοντας “όχι” σε κάθε μέτρο που προτείνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

 

Στο Μαξίμου δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πριν καν ανακοινωθεί επίσημα το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού και χωρίς να έχει πληροφορηθεί το περιεχόμενο των όσων θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε πως θα κάνει δήλωση αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.