Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τι τρώμε τη Μεγάλη Παρασκευή: Ποια τρόφιμα εξαιρούνται

Πε, 9 Απρ 2026 11:09

Αυτά τα ζώδια είναι “τσακωμένα” με τη νηστεία – “Λυγίζουν” γενικά μπροστά στο φαγητό!

Πε, 9 Απρ 2026 11:06

Τα πάνω – κάτω για αυτά τα 3 ζώδια την ημέρα του Πάσχα – Θα τους έρθει εκεί που δεν το περιμένουν…

Πε, 9 Απρ 2026 10:27
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Δήλωση βόμβα σεισμολόγου:Περιμένουμε σεισμό 6 ρίχτερ στη χώρα μας”

Σα, 27 Μαρ 2021 22:53 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Δήλωση βόμβα του σεισμολόγου  Γεράσιμου Παπαδόπουλου για σεισμό  6 Ρίχτερ στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και  σε μια ακτίνα έως 350 χιλιομέτρων από την Ελασσόνα

Ο διακεκριμένος σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO Γεράσιμος Παπαδόπουλος βασιζόμενος σε επιστημονικές ανακοινώσεις και σε στοιχεία από τη στατιστική και τη σεισμοτεκτονική, εκτίμησε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα σεισμό με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Θεσσαλίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Socialnet» στο Action24 που παρουσιάζει ο Φώτης Καρύδας χθες τη νύχτα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι σεισμοί στη Θεσσαλία, πολύ πιθανόν να οδηγήσουν στη διέγερση και άλλων σεισμών με παρόμοια χαρακτηριστικά στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Ποτέ δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, όμως θεωρώ ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανόν. Δεν κάνουμε μία πρόγνωση με την αυστηρή έννοια, κάνουμε όμως μία εκτίμηση, η οποία είναι απολύτως βάσιμη σύμφωνα με όλα τα σεισμολογικά και τεκτονικά δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα υπόψη μας. Και, φυσικά, με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία», υπογράμμισε ο σεισμολόγος.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των αχαρτογράφητων ρηγμάτων, και επισήμανε την αναγκαιότητα έρευνας για εντοπισμό και άλλων περιοχών όπου ενδέχεται να υπάρχουν αχαρτογράφητα ρήγματα. «Στη Θεσσαλία ενεργοποιήθηκαν τυφλά ρήγματα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, το 1978 στη Θεσσαλία, το 1980 στη Μαγνησία και το 1981 στις Αλκυονίδες . Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιος μηχανισμός, ο οποίος προκαλεί αυτή χρονική συσσώρευση σεισμών μέσα σε χρονικά διαστήματα, το πολύ, 2-3 ετών, με τα ίδια χαρακτηριστικά ρηγμάτων», τόνισε.

Πηγή protothema

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι τρώμε τη Μεγάλη Παρασκευή: Ποια τρόφιμα εξαιρούνται
Πε, 9 Απρ 2026 11:09
Αυτά τα ζώδια είναι “τσακωμένα” με τη νηστεία – “Λυγίζουν” γενικά μπροστά στο φαγητό!
Πε, 9 Απρ 2026 11:06
Τα πάνω – κάτω για αυτά τα 3 ζώδια την ημέρα του Πάσχα – Θα τους έρθει εκεί που δεν το περιμένουν…
Πε, 9 Απρ 2026 10:27
Μεγάλη αλλαγή στον ΕΦΚΑ! Ανατροπή με τις…
Πε, 9 Απρ 2026 09:01
Χαμός με Στραβελάκη και Κωνσταντοπούλου: “Μόνο που δε φώναξε φρουρααά”
Πε, 9 Απρ 2026 08:57
Χαμός σε κηδεία! Πήγαν οι ε@@@@@ του και πάνω στο…
Πε, 9 Απρ 2026 08:46
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.