Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Πάτρα: Φρίκη οι λεπτομέρειες του β@@@@ της 12χρονης – Την πήγε μέσα σε…

Τρ, 18 Νοέ 2025 12:25

Συναγερμός ΕΦΕΤ για το ψωμί στους φούρνους – Βρέθηκε ότι…

Τρ, 18 Νοέ 2025 12:22

O Τάσος Δούσης είπε αυτό που δεν τόλμησε κανείς για τον Μαρτίκα – Τον “τελείωσε” με τρεις λέξεις

Τρ, 18 Νοέ 2025 11:13
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Δήλωση βόμβα σεισμολόγου:Περιμένουμε σεισμό 6 ρίχτερ στη χώρα μας”

Σα, 27 Μαρ 2021 22:53 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Δήλωση βόμβα του σεισμολόγου  Γεράσιμου Παπαδόπουλου για σεισμό  6 Ρίχτερ στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και  σε μια ακτίνα έως 350 χιλιομέτρων από την Ελασσόνα

Ο διακεκριμένος σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO Γεράσιμος Παπαδόπουλος βασιζόμενος σε επιστημονικές ανακοινώσεις και σε στοιχεία από τη στατιστική και τη σεισμοτεκτονική, εκτίμησε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα σεισμό με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Θεσσαλίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Socialnet» στο Action24 που παρουσιάζει ο Φώτης Καρύδας χθες τη νύχτα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι σεισμοί στη Θεσσαλία, πολύ πιθανόν να οδηγήσουν στη διέγερση και άλλων σεισμών με παρόμοια χαρακτηριστικά στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Ποτέ δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, όμως θεωρώ ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανόν. Δεν κάνουμε μία πρόγνωση με την αυστηρή έννοια, κάνουμε όμως μία εκτίμηση, η οποία είναι απολύτως βάσιμη σύμφωνα με όλα τα σεισμολογικά και τεκτονικά δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα υπόψη μας. Και, φυσικά, με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία», υπογράμμισε ο σεισμολόγος.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των αχαρτογράφητων ρηγμάτων, και επισήμανε την αναγκαιότητα έρευνας για εντοπισμό και άλλων περιοχών όπου ενδέχεται να υπάρχουν αχαρτογράφητα ρήγματα. «Στη Θεσσαλία ενεργοποιήθηκαν τυφλά ρήγματα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, το 1978 στη Θεσσαλία, το 1980 στη Μαγνησία και το 1981 στις Αλκυονίδες . Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιος μηχανισμός, ο οποίος προκαλεί αυτή χρονική συσσώρευση σεισμών μέσα σε χρονικά διαστήματα, το πολύ, 2-3 ετών, με τα ίδια χαρακτηριστικά ρηγμάτων», τόνισε.

Πηγή protothema

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάτρα: Φρίκη οι λεπτομέρειες του β@@@@ της 12χρονης – Την πήγε μέσα σε…
Τρ, 18 Νοέ 2025 12:25
Συναγερμός ΕΦΕΤ για το ψωμί στους φούρνους – Βρέθηκε ότι…
Τρ, 18 Νοέ 2025 12:22
O Τάσος Δούσης είπε αυτό που δεν τόλμησε κανείς για τον Μαρτίκα – Τον “τελείωσε” με τρεις λέξεις
Τρ, 18 Νοέ 2025 11:13
Φαίη Σκορδά: Η σοβαρή πάθηση στα μάτια, που την έστειλε στο νοσοκομείο
Τρ, 18 Νοέ 2025 10:22
Πάτρα: Φρίκη! Συναντήθηκε 12χρονη με γνωστό της στον δρόμο και…
Τρ, 18 Νοέ 2025 10:13
Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση χιλιάδων
Τρ, 18 Νοέ 2025 09:09
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.