Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Το σύμπαν ευνοεί σκανδαλωδώς 4 ζώδια – “Εμφανίζονται ξαφνικά…”

Κυ, 21 Δεκ 2025 10:14

Θρήνος για πασίγνωστο ηθοποιό! Πέθανε η αδερφή του…

Κυ, 21 Δεκ 2025 10:08

Χανιά: Άσχημο παιχνίδι της μοίρας λίγες ημέρες, πριν τα Χριστούγεννα – Θρήνος για τον Λάζαρο που…

Σα, 20 Δεκ 2025 23:16
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Δήλωση βόμβα σεισμολόγου:Περιμένουμε σεισμό 6 ρίχτερ στη χώρα μας”

Σα, 27 Μαρ 2021 22:53 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Δήλωση βόμβα του σεισμολόγου  Γεράσιμου Παπαδόπουλου για σεισμό  6 Ρίχτερ στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και  σε μια ακτίνα έως 350 χιλιομέτρων από την Ελασσόνα

Ο διακεκριμένος σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO Γεράσιμος Παπαδόπουλος βασιζόμενος σε επιστημονικές ανακοινώσεις και σε στοιχεία από τη στατιστική και τη σεισμοτεκτονική, εκτίμησε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα σεισμό με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Θεσσαλίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Socialnet» στο Action24 που παρουσιάζει ο Φώτης Καρύδας χθες τη νύχτα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι σεισμοί στη Θεσσαλία, πολύ πιθανόν να οδηγήσουν στη διέγερση και άλλων σεισμών με παρόμοια χαρακτηριστικά στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Ποτέ δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, όμως θεωρώ ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανόν. Δεν κάνουμε μία πρόγνωση με την αυστηρή έννοια, κάνουμε όμως μία εκτίμηση, η οποία είναι απολύτως βάσιμη σύμφωνα με όλα τα σεισμολογικά και τεκτονικά δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα υπόψη μας. Και, φυσικά, με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία», υπογράμμισε ο σεισμολόγος.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των αχαρτογράφητων ρηγμάτων, και επισήμανε την αναγκαιότητα έρευνας για εντοπισμό και άλλων περιοχών όπου ενδέχεται να υπάρχουν αχαρτογράφητα ρήγματα. «Στη Θεσσαλία ενεργοποιήθηκαν τυφλά ρήγματα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, το 1978 στη Θεσσαλία, το 1980 στη Μαγνησία και το 1981 στις Αλκυονίδες . Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιος μηχανισμός, ο οποίος προκαλεί αυτή χρονική συσσώρευση σεισμών μέσα σε χρονικά διαστήματα, το πολύ, 2-3 ετών, με τα ίδια χαρακτηριστικά ρηγμάτων», τόνισε.

Πηγή protothema

Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το σύμπαν ευνοεί σκανδαλωδώς 4 ζώδια – “Εμφανίζονται ξαφνικά…”
Κυ, 21 Δεκ 2025 10:14
Θρήνος για πασίγνωστο ηθοποιό! Πέθανε η αδερφή του…
Κυ, 21 Δεκ 2025 10:08
Χανιά: Άσχημο παιχνίδι της μοίρας λίγες ημέρες, πριν τα Χριστούγεννα – Θρήνος για τον Λάζαρο που…
Σα, 20 Δεκ 2025 23:16
Ελλάδα: Όλοι βρίσκονται σε σοκ! Ξαφνικά κατέρρευσε την ώρα που οδηγούσε και πέθανε ο πρόεδρος του…
Σα, 20 Δεκ 2025 19:15
Καταπέλτης η Γερμανού για Μαζωνάκη! – “Τη γνώμη μου την έχω…”
Σα, 20 Δεκ 2025 18:18
Αγρίνιο: Σοκαριστική σκηνή! Οι γείτονες δεν πιστευαν στα μάτια τους – Τον βρήκαν μέσα στην αυλή…
Σα, 20 Δεκ 2025 18:04
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.