Connect with us

Γεια, τι ψάχνετε;

Επικαιρότητα

Είδηση-σοκ για τον κορωνοϊό – Αν περάσει αυτό το μέτρο, τότε θα μιλάμε για ονειδος…

Αν θα θέλαμε να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, χωρίς να προσπαθούμε να χρυσώσουμε ένα ήδη σάπιο χάπι, θα έπρεπε να πούμε τα εξής: 5 μήνες, σχεδόν, lockdown. Έξυπνα μέτρα, τα οποία διαδέχονται βλακώδη μέτρα, απαγόρευση κυκλοφορίες στις 18.00 τα Σαββατοκύριακα, μετά στις 21.00, ανοιχτά σχολεία ημίχρονο-κλειστά σχολεία τελικό και… και… και…

Το αποτέλεσμα;

Μηδέν εις το πηλίκο: τα καθημερινά κρούσματα καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι διασωληνωμένοι το ίδιο, ενώ και οι θάνατοι παραμένουν, δυστυχώς, σε υψηλότατο επίπεδο.

“This is insane” Supercar Blondie’s F1 crash course

Ο κορωνοϊός, για όσους (ευτυχώς λίγους πια) συνεχίζουν να κυνηγούν ανεμόμυλους καμωμένους από τούβλα συνωμοσιολογίας, δεν είναι απλά εδώ, αλλά συνεχίζει να σφυροκοπεί σύσσωμο τον πλανήτη, βάζοντας δύσκολα σε όλες τις κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Η χώρα μας- η οποία, όπως η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, κινείται με αργούς ρυθμούς στο ζήτημα των εμβολιασμών- πλήττεται βάναυσα και αναζητώνται τρόποι προκειμένου να περιοριστεί, ει δυνατόν, η επέλαση της πανδημίας.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, έπεσε (ορθότατα) στο τραπέζι το θέμα των self-tests. Τα τεστ ανίσχνευσης covid, δηλαδή, τα οποία θα μπορεί να τα κάνει ο καθένας εξ ημών είτε μόνος του στο σπίτι είτε στο φαρμακείο της γειτονιάς του με τη βοήθεια του/ της φαρμακοποιού.

Το συγκεκριμένο μέτρο, φυσικά, θ’ αποδειχθεί σωτήριο- και, μεταξύ μας, είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό: αν γνωρίζει ο οποιοσδήποτε ότι είναι φορέας του ιού (και ιδίως οι νέοι, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν πολύ ήπια συμπτώματα) θα μπαίνει σε καραντίνα και θα περιορίζεται, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικότατα η διασπορά του ιού.«Μοιραία», έτσι, στο απώτερο μέλλον θα πέσει σημαντικότατα ο Rt (ο δείκτης μετάδοσης του κορονοϊού) και δεδομένου του ότι θα διενεργούνται ατομικά εκατομμύρια τεστ θα μπορέσουμε, πάντα σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, να τσακίσουμε την κορωνοϊό.

Μέχρι εδώ, φυσικά, όλα καλά. Οι όποιες ανησυχίες ξεκινούν από το κόστος που θα έχουν αυτά τα τεστ. Από την κυβέρνηση γνωστοποιήθηκε πως τα συγκεκριμένα τεστ θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες, απλά και μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους- και αυτό είναι το σωστό, φυσικά: όταν μιλάμε για ζητήματα δημόσιας υγείας το κόστος θα πρέπει να είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η Ελλάδα είναι μία χειμαζόμενη χώρα, της οποίας η οικονομία έχει κατακρημνιστεί και εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο χορεύει στους ρυθμούς των αναστολών και των (όποιων) επιδομάτων.

Ωστόσο, τα πράγματα σχετικά με την τιμή και το δωρεάν της υπόθεσης ενδέχεται να διαφέρουν: «με αμοιβή και υπό προϋποθέσεις, θα διενεργούν οι φαρμακοποιοί τα ατομικά τεστ για τον κορωνοϊό» ήταν το… πόρισμα του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Αν περάσει αυτό το μέτρο, τότε θα μιλάμε για ονειδος…

πηγη menshouse