Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έκτακτο – Σεισμός τώρα! Ταρακουνήθηκε η Αττική

Δε, 17 Νοέ 2025 23:33

Δημητρίου: Η οικογένεια της Τζένης Βάνου περνά στην αντεπίθεση, για τη δήλωση της Άντζελας το 2024

Δε, 17 Νοέ 2025 23:15

Αθήνα: Σε σοκ οι συνάδελφοί του! – Νεκρός, μόλις στα 49 του, ο…

Δε, 17 Νοέ 2025 23:08
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ελλάδα:Εντοπίστηκε η υποπαραλλαγή «Κράκεν» του κορωνοϊού.Ποια είναι τα συμπτώματα της.

Πε, 12 Ιαν 2023 18:39 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η υποπαραλλαγή XBB.1.5 «Κράκεν» του κορονοϊού έφτασε και στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ στην εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του (2-8 Ιανουαρίου) για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARSCoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV).

Η υποπαραλλαγή XBB.1.5 «Κράκεν» του κορονοϊού έχει ανιχνευτεί συνολικά σε 6 δείγματα (3 από αυτά προέκυψαν με αναδρομικό έλεγχο των δειγμάτων της υπο-παραλλαγής XBB προηγούμενων εβδομάδων).

Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για COVID-19 ήταν 1.632 (+7% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών για την εβδομάδα ήταν 233.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων δεν παρουσίασε σημαντική μεταβολή. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 128, ενώ καταγράφηκαν 149 θάνατοι (+2% εβδομαδιαία μεταβολή), με διάμεση ηλικία τα 85 έτη.

Η υπο-παραλλαγή ΒΑ.5 εξακολουθεί να είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της Όμικρον. Η ποσοστιαία αναλογία της υπο-παραλλαγής BQ.1.1 παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τις υπόλοιπες υπο-παραλλαγές του στελέχους ΒΑ.5. Μεταξύ των στελεχών BA.2, η συχνότερα αναγνωριζόμενη υπο-παραλλαγή είναι η BA.2.75 ακολουθούμενη από την υπο-παραλλαγή XBB. Η υπο-παραλλαγή XBB.1.5 έχει ανιχνευτεί συνολικά σε 6 δείγματα.

Κορονοϊός: Η μεταδοτικότητα και τα συμπτώματα της υποπαραλλαγής «Κράκεν»
Την ανησυχία της έχει εκφράσει η Maria Van Kerkhove, τεχνική επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς φαίνεται ότι η «Κράκεν» είναι η πιο μεταδοτική υποπαραλλαγή που έχει ανιχνευθεί. Βέβαια, η αυξημένη μεταδοτικότητα δε σημαίνει ότι τα συμπτώματα που προκαλεί το συγκεκριμένο στέλεχος είναι πιο σοβαρά συγκριτικά με προηγούμενες παραλλαγές.

Προς το παρόν, τα συμπτώματα της λοίμωξης φαίνεται να είναι αντίστοιχα με τις προηγούμενες υποπαραλλαγές του στελέχους Omicron, αν και είναι λιγότερο συνηθισμένη η απώλεια της γεύσης ή/και της όσφρησης, σε αντίθεση με τις παλαιότερες υποπαραλλαγές του Omicron.

Η πιθανότητα η νέα υποπαραλλαγή να προκαλέσει οξύαιχμο επιδημιολογικό κύμα λοιμώξεων COVID-19 σε μια κοινότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το επίπεδο της συλλογικής ανοσίας, οι ανθρώπινες δραστηριότητες και τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του ιού όπως η χρήση μάσκας.

«Είναι «Κράκεν» Διάφορα Ελλάδα:Εντοπίστηκε κορωνοϊού.Ποια Συμπτώματα υποπαραλλαγή
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο – Σεισμός τώρα! Ταρακουνήθηκε η Αττική
Δε, 17 Νοέ 2025 23:33
Δημητρίου: Η οικογένεια της Τζένης Βάνου περνά στην αντεπίθεση, για τη δήλωση της Άντζελας το 2024
Δε, 17 Νοέ 2025 23:15
Αθήνα: Σε σοκ οι συνάδελφοί του! – Νεκρός, μόλις στα 49 του, ο…
Δε, 17 Νοέ 2025 23:08
Οι αστρολογικές εκπλήξεις της νέας εβδομάδας: Ποια 4 ζώδια δέχονται απρόοπτα και μεγάλες αλλαγές
Δε, 17 Νοέ 2025 23:03
Είδηση της τελευταίας στιγμής! Παραιτήθηκε, μετά από 33χρόνια στο Star και πήγε στο ΣΚΑΙ
Δε, 17 Νοέ 2025 22:44
Φρίκη και ανατριχίλα στη Δράμα! Σκότωσαν και α@@@@@…
Δε, 17 Νοέ 2025 22:35
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.