Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Καύσωνας: Η τελευταία «καυτή» ημέρα – «Κλείδωσαν» βροχές και καταιγίδες – Από πού θα ξεκινήσουν;

Δε, 20 Ιούλ 2026 18:48

Ναύπακτος: Σε θρίλερ κατέληξε η επιστροφή 12χρονης από τη θάλασσα με τη μητέρα της – Ποιος να το φανταζόταν;

Δε, 20 Ιούλ 2026 18:39

Αθήνα: Τελευταίες εξελίξεις – Μαθεύτηκαν τα πρώτα στοιχεία για τη γυναικεία σορό στη βαλίτσα

Δε, 20 Ιούλ 2026 17:23
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Εμμανουέλ Μακρόν: Γίναμε ένα έθνος 66 εκατ. κατηγόρων

Πε, 21 Ιαν 2021 21:12 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

«Οι Γάλλοι πολίτες απέκτησαν το συνήθειο να ασκούν κριτική σε οποιονδήποτε παίρνει πρωτοβουλία και προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Απευθυνόμενος σε μία ομάδα φοιτητών και ακαδημαϊκών σε πανεπιστήμιο του Παρισιού, ο Μακρόν ανέφερε πως στη Γαλλία, υπάρχει «ένα αδιάκοπο κυνήγι λαθών. Έχουμε γίνει ένα έθνος 66 εκατομμυρίων κατηγόρων».

«Αυτός δεν είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς τις κρίσεις ή να προχωρήσει μπροστά. Όλοι κάνουν λάθη καθημερινά» συμπλήρωσε.

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, εάν αναφερόταν στον εαυτό του, αλλά ένας από τους πολιτικούς αντιπάλους του δήλωσε πως τα σχόλια αυτά δείχνουν ότι ο Μακρόν έχει πληγωθεί από την κριτική σε βάρος της τετραετούς διακυβέρνησής του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ένας πρώην επενδυτικός τραπεζίτης, ηλικίας 43 ετών, ήλθε στην εξουσία το 2017 υποσχόμενος έναν νέο τρόπο άσκησης της πολιτικής. Όμως, μεγάλο μέρος της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων «πνίγηκε» στις μάχες με τα συνδικάτα και διαφωνίες ξέσπασαν ακόμα και μεταξύ των ίδιων των συμμάχων του.

Η διαχείρισή της πανδημίας δίχασε την κοινή γνώμη, με ορισμένους Γάλλους να λένε ότι τα πήγε καλύτερα σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ άλλοι κατηγορούν την κυβέρνησή του για ανικανότητα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop, η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν ανέρχεται τώρα σε ποσοστό 45%, μειωμένη από το 66%, όταν ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα τον Μάιο του 2017. Βρίσκεται αντιμέτωπος με προεδρικές εκλογές τον επόμενο χρόνο, όπου βασική αντίπαλός του ενδέχεται να είναι η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Ο Ζιλμπέρ Κολάρ, μέλος του κόμματος της Λεπέν, είπε ότι ο Μακρόν πρέπει να αποδεχθεί ότι η κριτική σε βάρος του επικεφαλής του κράτους είναι μέρος του να ζει κανείς σε μια δημοκρατία.

«Πληγώθηκε» από την κριτική σε βάρος του, ανέφερε ο Κολάρ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV. «Ανησυχώ για τον πρόεδρο». / καθημερινή

Γίναμε Διάφορα έθνος εκατ. Εμμανουέλ κατηγόρων Μακρόν:
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καύσωνας: Η τελευταία «καυτή» ημέρα – «Κλείδωσαν» βροχές και καταιγίδες – Από πού θα ξεκινήσουν;
Δε, 20 Ιούλ 2026 18:48
Ναύπακτος: Σε θρίλερ κατέληξε η επιστροφή 12χρονης από τη θάλασσα με τη μητέρα της – Ποιος να το φανταζόταν;
Δε, 20 Ιούλ 2026 18:39
Αθήνα: Τελευταίες εξελίξεις – Μαθεύτηκαν τα πρώτα στοιχεία για τη γυναικεία σορό στη βαλίτσα
Δε, 20 Ιούλ 2026 17:23
Ιούλιος: Αλλάζει το κλίμα για 4 ζώδια – Έρχονται απαντήσεις, φεύγουν τα εμπόδια και βρίσκονται λύσεις
Δε, 20 Ιούλ 2026 15:28
Ελλάδα – ΕΟΦ: Μην το χρησιμοποιήσετε – Ανακαλείται αυτό το βερνίκι νυχιών από την ελληνική αγορά
Δε, 20 Ιούλ 2026 14:05
Κόνιτσα: Φρικτό δυστύχημα για ηλικιωμένο στο ίδιο του το σπίτι – Δεν το χωράει ο νους και μόνο που το ακούς
Δε, 20 Ιούλ 2026 13:15
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.