Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μεγάλη θλίψη! Πέθανε, μόλις στα 31 του χρόνια, ο Έλληνας δημοσιογράφος της…

Τρ, 6 Ιαν 2026 20:24

Θλίψη ανήμερα των Θεοφανείων! – Πέθανε η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός που πρωταγωνίστησε

Τρ, 6 Ιαν 2026 19:56

Φλώρινα – Θεοφάνεια: Ο κακός χαμός! Απίστευτες εικόνες! Πιάστηκαν στα χέρια για τον σταυρό – Ο Δένδιας…(Βίντεο σοκ)

Τρ, 6 Ιαν 2026 16:56
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Εμβόλιο Pfizer:Ποια είναι η αποτελεσματικότητα της αναμνηστικής τρίτης δόσης

Πε, 21 Οκτ 2021 16:26 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματική κατά 95,6% κατά των συμπτωματικών μορφών της νόσου.
Αυτό δείχνει κλινική δοκιμή φάσης 3 που έγινε από τη Pfizer και τη BioNTech και τα αποτελέσματά της δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η κλινική δοκιμή φάσης 3, η οποία έγινε με τη συμμετοχή “10.000 ανθρώπων άνω των 16 ετών”, δείχνει “σχετική αποτελεσματικότητα 95,6%” και “ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας”, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, οι οποίες επισημαίνουν ότι η δοκιμή της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου τους έγινε κατά τη διάρκεια περιόδου κατά την οποία το κυρίαρχο στέλεχος του νέου κορονοϊού ήταν το Δέλτα.

 

“Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά την χρησιμότητα των αναμνηστικών δόσεων στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τον πληθυσμό από την νόσο αυτή”, σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά σε δήλωσή του που αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 53 χρόνια, 55,5% από αυτούς ήταν ηλικίας ανάμεσα στα 16 και τα 55 έτη και 23,3% από αυτούς ήταν ηλικίας 65 ετών ή μεγαλύτεροι.

 

Οι δύο εταιρείες πρόσθεσαν ότι θα υποβάλουν λεπτομερή αποτελέσματα της δοκιμής τους για αξιολόγηση από ομοτίμους στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) και άλλες ρυθμιστικές υπηρεσίες το ταχύτερο δυνατό.

Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν ήδη εγκρίνει μια τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και της Moderna Inc για ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, οι οποίοι είναι πιθανό να έχουν μικρότερη προστασία από το σχήμα δύο δόσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είναι pfizer:Ποια αναμνηστικής αποτελεσματικότητα Διάφορα δόσης εμβόλιο τρίτης
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη θλίψη! Πέθανε, μόλις στα 31 του χρόνια, ο Έλληνας δημοσιογράφος της…
Τρ, 6 Ιαν 2026 20:24
Θλίψη ανήμερα των Θεοφανείων! – Πέθανε η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός που πρωταγωνίστησε
Τρ, 6 Ιαν 2026 19:56
Φλώρινα – Θεοφάνεια: Ο κακός χαμός! Απίστευτες εικόνες! Πιάστηκαν στα χέρια για τον σταυρό – Ο Δένδιας…(Βίντεο σοκ)
Τρ, 6 Ιαν 2026 16:56
Σέρρες: Οικογενειακό δράμα ανήμερα των Θεοφανείων – Φρίκη στο υπόγειο του σπιτιού – Το στοιχείο “κλειδί”
Τρ, 6 Ιαν 2026 13:02
Πανικός σε διαμέρισμα του Βόλου: “Βοήθεια…” – Στο πόδι ολόκληρη η γειτονιά που άκουγε τα ουρλιαχτά της, όταν
Τρ, 6 Ιαν 2026 11:00
Είδε στην κάμερα ασφαλείας την πεθερά της να μπαίνει κρυφά στο σπίτι της και…
Τρ, 6 Ιαν 2026 10:45
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.