Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ηράκλειο: Φρικιαστικό περιστατικό! Mάλωσε με τη σύζυγό του και σαν βρικόλακας…

Δε, 12 Μάι 2025 11:26

Τα οικονομικά αυτών των ζωδίων βελτιώνονται τις επόμενες ημέρες

Δε, 12 Μάι 2025 09:40

“Κλείδωσαν” για χρόνια τα ενοίκια – “Δεν μπορεί να γίνει τίποτα”

Δε, 12 Μάι 2025 09:35
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

“Κλείδωσαν” για χρόνια τα ενοίκια – “Δεν μπορεί να γίνει τίποτα”

Δε, 12 Μάι 2025 09:35 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Το κόστος στέγασης παραμένει σταθερά υψηλό, με τα ενοίκια να συνεχίζουν να αποτελούν σημαντική επιβάρυνση για χιλιάδες ενοικιαστές, οι οποίοι αφιερώνουν σημαντικό ποσοστό του εισοδήματός τους μόνο για την πληρωμή του μισθώματος.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Αστεριάδης, ειδικός στον χώρο των ακινήτων, σε δηλώσεις του στο MEGA: «Αυτοί που αναζητούν να μισθώσουν, όντως υπάρχει ένα πρόβλημα, υπάρχει ένα κενό στην αγορά, δεν υπάρχουν ακίνητα».

Ο ίδιος επισημαίνει πως η κατάσταση είναι πιο έντονη σε ορισμένες περιοχές, εξαιτίας της δραστηριότητας της βραχυχρόνιας μίσθωσης:

«Σε κάποιες συγκεκριμένες γειτονιές έχει μπει και το Airbnb και τους έχει διώξει από αυτές τις περιοχές. Υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση, η ανάγνωση των ιδιοκτητών. Επιτέλους ένας ιδιοκτήτης μπορεί να εισπράττει ένα πολύ αξιοπρεπές εισόδημα από το ακίνητό του».

Ο κ. Αστεριάδης εξηγεί ότι η φύση του ακινήτου έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, μετατρεπόμενο πλέον σε επενδυτικό εργαλείο: «Το ακίνητο έχει γίνει ένα επενδυτικό προϊόν το οποίο είναι πάρα πολύ αξιόλογο στη χώρα μας».

Όσον αφορά τη συνεχιζόμενη αύξηση στις τιμές των ενοικίων, ο ίδιος αποσαφηνίζει ότι πρόκειται για θέμα ευρύτερης οικονομικής φύσεως: «Έχει αυξηθεί το επίπεδο κόστους του ενοικίου. Το ότι οι μισθοί είναι χαμηλοί, δεν φταίει η κτηματαγορά, αυτό είναι πρόβλημα της οικονομίας».

Παράλληλα, θέτει υπό συζήτηση τη γενικότερη λειτουργία της οικονομίας, καθώς, όπως τονίζει: «Το αν θα πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί ή να μειωθεί το κόστος ζωής, που μέσα κομμάτι του είναι και το κόστος στέγασης, αυτό είναι ένα τμήμα της οικονομίας των ακινήτων. Η γενικότερη οικονομία, είναι κάτι άλλο».

Καταλήγοντας, ο κ. Αστεριάδης υπογραμμίζει τον ρόλο της αγοράς στη διαμόρφωση των τιμών στα ενοίκια: «Η κτηματαγορά δεν μπορεί να κάνει καμία διόρθωση, είναι αποτέλεσμα προσφοράς και ζήτησης».

Δείτε το βίντεο – Εκτιμητής ακινήτων για τα νέα μέτρα: Αλλάζει η νοοτροπία και θα δηλώνονται όλα τα μισθώματα


– “Δεν “Κλείδωσαν” για γίνει Διάφορα ενοίκια μπορεί να Τα τίποτα” χρονιά
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηράκλειο: Φρικιαστικό περιστατικό! Mάλωσε με τη σύζυγό του και σαν βρικόλακας…
Δε, 12 Μάι 2025 11:26
Τα οικονομικά αυτών των ζωδίων βελτιώνονται τις επόμενες ημέρες
Δε, 12 Μάι 2025 09:40
“Κλείδωσαν” για χρόνια τα ενοίκια – “Δεν μπορεί να γίνει τίποτα”
Δε, 12 Μάι 2025 09:35
Μαρούσι: Στιγμές τρόμου για μητέρα – Το μωράκι της έμεινε μέσα στο…
Δε, 12 Μάι 2025 08:58
Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο λόγος που ο πατέρας δολοφόνησε τον 45χρονο γιο του – “Τι έκανα, τι έκανα;”
Κυ, 11 Μάι 2025 23:46
Ζάκυνθος: Αδιανόητο περιστατικό! – Θα μπορούσα να είχα π@θ@ν@@ – Μάλωσε με τη σύζυγό του και πήρε του σκύλου το…
Κυ, 11 Μάι 2025 21:40
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.