Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Δευτέρα, 22 Ιουνίου: Σε αυτα τα 3 ζώδια “κολλάνε” σαν μαγνήτης οι θετικές εξελίξεις

Δε, 22 Ιούν 2026 00:32

Ελλάδα: Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου που πήγε σε πανηγύρι και κατέληξε στο νοσοκομείο – “Θα σε σ@@@@@”

Δε, 22 Ιούν 2026 00:12

Έκτακτο – Έγκλημα με θύμα φοιτητή συγκλονίζει την Κύπρο – Τον γνώρισε, πριν 5 μέρες, στο λεωφορείο και…

Κυ, 21 Ιούν 2026 21:23
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ερχεται μπόνους ως 3.000 ευρώ στους φορολογούμενους που…

Πα, 19 Ιούλ 2024 12:45 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Περισσότερες από 174.000 καταγγελίες για πειραγμένες αποδείξεις έχουν υποβάλει μέσω της εφαρμογής appodixi οι φορολογούμενοι με στόχο να βοηθήσουν τις αρχές στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Από τις ανωτέρω καταγγελίες οι 80.000 είναι επώνυμες, και σε όσες εξ αυτών εντοπιστεί ή έχει εντοπιστεί φοροδιαφυγή οι καταγγέλλοντες θα λάβουν ποσά που ανέρχονται από 100 έως 3.000 ευρώ.

Το φθινόπωρο αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση για τη διάθεση των ποσών αφού προηγουμένως η φορολογική διοίκηση διασφαλίσει την ανωνυμία των φορολογούμενων που έχουν καταγγείλει περιπτώσεις φοροδιαφυγής ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή τους. Και αυτό καθώς έχουν εντοπιστεί μετά από καταγγελίες κυκλώματα επιχειρήσεων που παραποιούν ταμειακές μηχανές, καθώς και πρατήρια καυσίμων για λαθρεμπόριο ή νοθευμένα καύσιμα. Σημειώνεται ότι στο κυνήγι της φοροδιαφυγής έχουν μπει περί τους 255.000 φορολογούμενους που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή appodixi.

Τα μπόνους
Στην περίπτωση που μετά από επώνυμη καταγγελίας σε βάρος επιχείρησης, μέσω της εφαρμογής σάρωσης “QR code appodixi” της ΑΑΔΕ που αφορά σε στοιχεία λιανικής πώλησης, διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος και επιβληθεί πρόστιμο, για παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση στη λειτουργία των ταμειακών μηχανών ο καταγγέλλων λαμβάνει χρηματική επιβράβευση. Δεν δικαιούνται τη χρηματική επιβράβευση υπάλληλοι της ΑΑΔΕ., του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ασκούν ελεγκτικά καθήκοντα.

Η χρηματική επιβράβευση ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής του εκδοθέντος στοιχείου λιανικής, για το οποίο έγινε η καταγγελία, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και σε καμία περίπτωση δεν υπολείπεται των 100 ευρώ, ούτε υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ. Αν η καταγγελία αφορά περισσότερα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσε η ίδια επιχείρηση, η χρηματική επιβράβευση υπολογίζεται επί του εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου με τη μεγαλύτερη αξία.

Η χρηματική επιβράβευση δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος και απαλλάσσεται από κάθε φόρο, κράτηση, τέλος ή εισφορά υπέρ του Δημοσίου, Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή τρίτων και είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά τους πρόσωπα, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Η απόφαση για την καταβολή της χρηματικής επιβράβευσης δεν αναρτάται στο Διαδίκτυο στο Πρόγραμμα “Διαύγεια” και ήδη αναζητείται τρόπος στην απόφαση και τα αποδεικτικά πληρωμής να μην εμφανίζεται το επώνυμο του καταγγέλλοντα.

Πηγή: Capital.gr

3.000 Διάφορα έρχεται ευρώ μπόνους που….. στους φορολογούμενους ως
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα, 22 Ιουνίου: Σε αυτα τα 3 ζώδια “κολλάνε” σαν μαγνήτης οι θετικές εξελίξεις
Δε, 22 Ιούν 2026 00:32
Ελλάδα: Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου που πήγε σε πανηγύρι και κατέληξε στο νοσοκομείο – “Θα σε σ@@@@@”
Δε, 22 Ιούν 2026 00:12
Έκτακτο – Έγκλημα με θύμα φοιτητή συγκλονίζει την Κύπρο – Τον γνώρισε, πριν 5 μέρες, στο λεωφορείο και…
Κυ, 21 Ιούν 2026 21:23
Νέα στοιχεία “έρχονται” στο φως για τη Σταυρούλα – Ποια είναι η πραγματική αλήθεια που κρύβει ο 43χρονος;
Κυ, 21 Ιούν 2026 20:50
Το φετινό καλοκαίρι τους ανήκει – Τα 2 ζώδια για τα οποία οι πλανήτες “ψήφισαν” επιτυχία
Κυ, 21 Ιούν 2026 20:08
Προειδοποίηση Αρναούτογλου για καύσωνα-ρεκόρ σε Δυτική και Κεντρική Ευρώπη – Η πρόβλεψη για την Ελλάδα
Κυ, 21 Ιούν 2026 18:58
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.