Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μεγάλος σάλος μετά από τραγικό λάθος νοσοκομείου – Τώρα αυτή η γυναίκα τι θα κάνει;

Δε, 10 Αυγ 2026 22:09

Τρίτη, 11/08: 2 ζώδια βγαίνουν μπροστά και τα πράγματα γυρνάνε υπέρ τους – Παίρνουν αυτό που θέλουν

Δε, 10 Αυγ 2026 22:04

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία χτύπησε σπίτι στα Τρίκαλα

Δε, 10 Αυγ 2026 21:58
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ερντογάν:Εξουσιοδότηση για Λιβύη ζητά ο Ερντογάν ώστε να επιτεθεί στην Ελλάδα.Έρχεται θερμό καλοκαίρι.

Τρ, 14 Ιούν 2022 20:23 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Τι υποστηρίζει το site Τούρκου αντικαθεστωτικού Nordic Monitor

Ο Ερντογάν ανοίγει την “αυλαία” για ένα “θερμό” καλοκαίρι. Προαναγγείλει ότι θα βγάλει το 4ο γευτρύπανό του στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Αθήνα δεν μπαίνει σε λεκτικούς διαξιφισμούς. Απαντά, όμως, ότι η αποτρεπτική μας ισχύς είναι υπερ-επαρκής/ Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
Εξουσιοδότηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση με αφορμή τη Λιβύη, που θα του δίνει τη δυνατότητα να επιτεθεί σε «άλλες χώρες» θα ζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα Nordic Monitor, του Τούρκου αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος ζει μόνιμα στη Νορβηγία, καθώς κατηγορείται από την κυβέρνηση της Άγκυρας σαν «γκιουλενιστής».

Ελλάδα και σύμμαχοι «καίνε» το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η εξουσιοδότηση όμως θα δίνει την έγκριση ουσιαστικά για στρατιωτική επίθεση και στην Ελλάδα αν χρειαστεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως υποκρύπετεται από την αναφορά «σε άλλες χώρες».

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Μητσοτάκη, τα λόγια σου είναι γεμάτα ψέματα»

Το Nordic Monitor αναφέρει ότι ο Ερντογάν στην εξουσιοδότηση που ζητά υποστηρίζει ότι «ο αποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός δεν έχει θέση στη Λιβυκή Πολιτική Συμφωνία και είναι παράνομος τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» και ότι εξαπέλυσε επίθεση για να καταλάβει την πρωτεύουσα της Τρίπολης στις 4 Απριλίου 2019, με στόχο να ανατρέψει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA)». Θα υποστηρίζει επίσης ότι «οι επιθέσεις με στόχο αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές δημιούργησαν ένα κατάλληλο περιβάλλον για το ISIS, την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, τις παράνομες ένοπλες ομάδες, την παράνομη μετανάστευση και την εμπορία ανθρώπων, που απειλούν την ακεραιότητα και τη σταθερότητα της Λιβύης, με αποτέλεσμα, η GNA να ζητήσει υποστήριξη από την Τουρκία, τον Δεκέμβριο του 2019».

Επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές στην Κωνσταντινούπολη

Το σημείο που ανοίγει «παράθυρο» για επίθεση στην Ελλάδα με τη «βούλα» της τουρκικής Βουλής!
Ο Ερντογάν υποστηρίζει στην πρότασή του ότι «οι κίνδυνοι και οι απειλές, που τίθενται σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, εξακολουθούν να υφίστανται στη Λιβύη» και ότι εάν επαναληφθούν οι επιθέσεις κατά της «νόμιμης κυβέρνησης», τα συμφέροντα της Τουρκίας τόσο στη Μεσόγειο όσο και στη Βόρεια Αφρική θα επηρεαστούν αρνητικά.

Για τον ίδιο λόγο ζητά την έγκριση του κοινοβουλίου για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων «σε ξένες χώρες» για επιχειρήσεις και επεμβάσεις, προκειμένου «να προστατευθούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα της Τουρκίας στην κατεύθυνση άσκησης δυναμικής πολιτικής». Ακριβώς η συγκεκριμένη αναφορά σε «ξένες χώρες» και όχι «χώρα» ή ρητά στη Λιβύη, είναι αυτή που ερμηνεύεται ως εξουσιοδότηση για επίθεση και στην Ελλάδα αν χρειαστεί!

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική εθνοσυνέλευση έχει ήδη εγκρίνει την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, στις 2 Ιανουαρίου 2020, όπως και την παράταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στις 2 Ιανουαρίου 2021.

Την πρόταση καταψήφισε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που ανέφερε ότι η Τουρκία θα έπρεπε να συμμετέχει σε ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη Λιβύη, ενώ την καταψήφισε και το Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ.

Διεθνή Ελλάδα.Έρχεται επιτεθεί Ερντογάν Ερντογάν:Εξουσιοδότηση ζητά Θερμό καλοκαίρι Λιβύη στην ώστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλος σάλος μετά από τραγικό λάθος νοσοκομείου – Τώρα αυτή η γυναίκα τι θα κάνει;
Δε, 10 Αυγ 2026 22:09
Τρίτη, 11/08: 2 ζώδια βγαίνουν μπροστά και τα πράγματα γυρνάνε υπέρ τους – Παίρνουν αυτό που θέλουν
Δε, 10 Αυγ 2026 22:04
Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία χτύπησε σπίτι στα Τρίκαλα
Δε, 10 Αυγ 2026 21:58
«Κλείδωσε» ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο – Σε ποιες περιοχές θα χρειάζεται μπουφανάκι, σύμφωνα με γνωστό μετεωρολόγο
Δε, 10 Αυγ 2026 21:52
Αν φας αυτό το φρούτο, πριν τον ύπνο, μπορεί να βοηθήσει να κοιμηθείς πιο γρήγορα – Λέγεται και “το υπνωτικό της φύσης”
Δε, 10 Αυγ 2026 20:27
Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος, μετά τα 50, για να ανανεώσεις το πρόσωπο – Το κούρεμα που γλυκαίνει και χαρίζει φρεσκάδα
Δε, 10 Αυγ 2026 19:41
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.