Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για την γυναίκα που για τα μάτια της έγινε το φονικό στην Αιτωλοακαρνανία – Τι έκανε μέσα στο μαντρί

Δε, 19 Ιαν 2026 00:19

Πολύ δύσκολες στιγμές για την Τόνια Σωτηροπούλου! – Τραγική ειρωνεία…

Κυ, 18 Ιαν 2026 23:29

Έκτακτο – Νεκροί και τραυματίες! – Τρένα με 317 επιβάτες εκτροχιάστηκαν σε ευρωπαϊκή πόλη!

Κυ, 18 Ιαν 2026 23:13
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ερντογάν:Εξουσιοδότηση για Λιβύη ζητά ο Ερντογάν ώστε να επιτεθεί στην Ελλάδα.Έρχεται θερμό καλοκαίρι.

Τρ, 14 Ιούν 2022 20:23 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Τι υποστηρίζει το site Τούρκου αντικαθεστωτικού Nordic Monitor

Ο Ερντογάν ανοίγει την “αυλαία” για ένα “θερμό” καλοκαίρι. Προαναγγείλει ότι θα βγάλει το 4ο γευτρύπανό του στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Αθήνα δεν μπαίνει σε λεκτικούς διαξιφισμούς. Απαντά, όμως, ότι η αποτρεπτική μας ισχύς είναι υπερ-επαρκής/ Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
Εξουσιοδότηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση με αφορμή τη Λιβύη, που θα του δίνει τη δυνατότητα να επιτεθεί σε «άλλες χώρες» θα ζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα Nordic Monitor, του Τούρκου αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος ζει μόνιμα στη Νορβηγία, καθώς κατηγορείται από την κυβέρνηση της Άγκυρας σαν «γκιουλενιστής».

Ελλάδα και σύμμαχοι «καίνε» το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η εξουσιοδότηση όμως θα δίνει την έγκριση ουσιαστικά για στρατιωτική επίθεση και στην Ελλάδα αν χρειαστεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως υποκρύπετεται από την αναφορά «σε άλλες χώρες».

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Μητσοτάκη, τα λόγια σου είναι γεμάτα ψέματα»

Το Nordic Monitor αναφέρει ότι ο Ερντογάν στην εξουσιοδότηση που ζητά υποστηρίζει ότι «ο αποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός δεν έχει θέση στη Λιβυκή Πολιτική Συμφωνία και είναι παράνομος τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» και ότι εξαπέλυσε επίθεση για να καταλάβει την πρωτεύουσα της Τρίπολης στις 4 Απριλίου 2019, με στόχο να ανατρέψει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA)». Θα υποστηρίζει επίσης ότι «οι επιθέσεις με στόχο αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές δημιούργησαν ένα κατάλληλο περιβάλλον για το ISIS, την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, τις παράνομες ένοπλες ομάδες, την παράνομη μετανάστευση και την εμπορία ανθρώπων, που απειλούν την ακεραιότητα και τη σταθερότητα της Λιβύης, με αποτέλεσμα, η GNA να ζητήσει υποστήριξη από την Τουρκία, τον Δεκέμβριο του 2019».

Επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές στην Κωνσταντινούπολη

Το σημείο που ανοίγει «παράθυρο» για επίθεση στην Ελλάδα με τη «βούλα» της τουρκικής Βουλής!
Ο Ερντογάν υποστηρίζει στην πρότασή του ότι «οι κίνδυνοι και οι απειλές, που τίθενται σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, εξακολουθούν να υφίστανται στη Λιβύη» και ότι εάν επαναληφθούν οι επιθέσεις κατά της «νόμιμης κυβέρνησης», τα συμφέροντα της Τουρκίας τόσο στη Μεσόγειο όσο και στη Βόρεια Αφρική θα επηρεαστούν αρνητικά.

Για τον ίδιο λόγο ζητά την έγκριση του κοινοβουλίου για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων «σε ξένες χώρες» για επιχειρήσεις και επεμβάσεις, προκειμένου «να προστατευθούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα της Τουρκίας στην κατεύθυνση άσκησης δυναμικής πολιτικής». Ακριβώς η συγκεκριμένη αναφορά σε «ξένες χώρες» και όχι «χώρα» ή ρητά στη Λιβύη, είναι αυτή που ερμηνεύεται ως εξουσιοδότηση για επίθεση και στην Ελλάδα αν χρειαστεί!

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική εθνοσυνέλευση έχει ήδη εγκρίνει την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, στις 2 Ιανουαρίου 2020, όπως και την παράταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στις 2 Ιανουαρίου 2021.

Την πρόταση καταψήφισε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που ανέφερε ότι η Τουρκία θα έπρεπε να συμμετέχει σε ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη Λιβύη, ενώ την καταψήφισε και το Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ.

Διεθνή Ελλάδα.Έρχεται επιτεθεί Ερντογάν Ερντογάν:Εξουσιοδότηση ζητά Θερμό καλοκαίρι Λιβύη στην ώστε
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για την γυναίκα που για τα μάτια της έγινε το φονικό στην Αιτωλοακαρνανία – Τι έκανε μέσα στο μαντρί
Δε, 19 Ιαν 2026 00:19
Πολύ δύσκολες στιγμές για την Τόνια Σωτηροπούλου! – Τραγική ειρωνεία…
Κυ, 18 Ιαν 2026 23:29
Έκτακτο – Νεκροί και τραυματίες! – Τρένα με 317 επιβάτες εκτροχιάστηκαν σε ευρωπαϊκή πόλη!
Κυ, 18 Ιαν 2026 23:13
Survivor spoiler: Ποιος κερδίζει σήμερα (18/1) την πρώτη ασυλία – Ο κανόνας “φωτιά” που φέρνει ανατροπή
Κυ, 18 Ιαν 2026 19:23
Προειδοποίηση μετεωρολόγων! Σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο «αλλάζει» από Τρίτη τον καιρό – Τι θα συμβεί;
Κυ, 18 Ιαν 2026 17:24
Έκτακτο – Ελλάδα: Θρίλερ σε εξέλιξη! 8 άτομα γλίστρησαν και έπεσαν στη…
Κυ, 18 Ιαν 2026 15:19
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.