Connect with us

Γεια, τι ψάχνετε;

Διάφορα

Φώφη Γεννηματά:Όταν εισήχθη στον Ευαγγελισμό ήταν ήδη αργά

Άπαντες δηλώνουν συγκλονισμένοι από τον χαμό της γενναίας Φώφης Γεννηματά.

Τονίζουν, παραλλήλως, πως δεν περίμεναν αυτήν τη αιφνίδια εξέλιξη. Όλα έγιναν απίστευτα γρήγορα, λένε όλοι.

Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, τη στιγμή που η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εισήχθη στο νοσοκομείο, ήταν μάλλον αργά για την ίδια.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου έχοντας συμπτώματα ατελούς ειλεού, τα οποία εν τέλει αποδόθηκαν σε υποτροπή του καρκίνου.

Αγωνίστηκε με όλες της τις δυνάμεις, όμως, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και υπέστη ηπατικό σοκ. Το αποτέλεσμα αυτής της τραγικής εξέλιξης ήταν να καταλήξει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των θεραπόντων γιατρών.

Πιο αναλυτικά, η ΕΡΤ μετέδωσε πως η Φώφη Γεννηματά βρισκόταν στην τελική ευθεία όταν έφθασε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

 

Είχε ήδη συμβεί διασπορά στην κοιλιακή χώρα και η ίδια ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Οι γιατροί, ωστόσο, δίνουν πάντοτε την δική τους πάλη μέχρι την τελευταία στιγμή και η σπουδαία αυτή αγωνίστρια γνώριζε πολύ καλά πως και αυτήν τη φορά θα έδιναν μια τεράστια μάχη, τόσο εκείνοι, όσο και η ίδια.

Όλα αυτά μέχρι πριν από λίγα 24ωρα, οπότε κι επιβαρύνθηκε κατά πάρα πολύ μεγάλο βαθμό η κατάσταση της υγείας της.

Ως αγωγή, πλέον, ακολούθησε την λεγόμενη παρηγορητική φροντίδα του καρκίνου και σήμερα επήρθε το μοιραίο: άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η Φώφη Γεννηματά «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της 25ης Οκτωβρίου, τέσσερα λεπτά μετά από τις 12:00, έχοντας υποστεί υπατικό σοκ.

Νοσηλευόταν στον 10ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», έχοντας ως θεράπουσα ιατρό την καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έχασε τη μάχη στα 56 της χρόνια. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα, 25 Οκτωβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

 

Ο σύζυγός της βρισκόταν στο πλευρό της κυριολεκτικώς μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Θυμίζουμε πως πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο τον Απρίλιο του 1994, μόλις επτά μήνες ύστερα από τον θάνατο της συζύγου του και μητέρας της, Κάκιας Βέργου.

Πριν από 13 χρόνια, η Φώφη Γεννηματά διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και μετάσταση σε οστό. Η πολιτικός θα δοκιμαζόταν από την ίδια ασθένεια που έπληξε την οικογένεια της και θα πολεμούσε επί πολλά έτη.

Αρχικώς υπεβλήθη σε αφαίρεση όγκου στην Αθήνα και κατόπιν ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερική, όπου υπεβλήθη σε πρωτοποριακή θεραπεία. Επέστρεψε στην Ελλάδα κι επί χρόνια η κατάσταση της υγείας της ήταν καλή. Η Φώφη Γεννηματά είχε βγει νικήτρια από της πρώτη της μάχη.

 

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μ.μ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων γιατρών», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της», προστίθεται.