Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Φρίκη και ανατριχίλα! 2χρονo παιδί σκότωσε καταλάθος τη μητέρα του με… (Βίντεο)

Δε, 16 Ιούν 2025 22:43

Χαλκιδική: Θρήνος για τον 38χρονο που βρήκε φρικτό τέλος σε παραλία – Σοκάρουν οι τελευταίες του στιγμές – Ήταν γνωστός…

Δε, 16 Ιούν 2025 21:17

Σοκ! Νεκρή η πασίγνωστη Ελληνίδα ιδιοκτήτρια των γυναικείων ρούχων…

Δε, 16 Ιούν 2025 16:09
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Φωτιές:Σε πύρινο κλοιό η χώρα.Ανεξέλεγκτη ηη φωτιά στην Άμφισσα.Ισχυρό μέτωπο στο Κρανίδι, εκκενώθηκε ξενοδοχείο.

Δε, 4 Ιούλ 2022 22:06 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, με την Πυροσβεστική να αντιμετωπίζει πολλαπλά μέτωπα. Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο Σερνικάκι Φωκίδας, κοντά στην Άμφισσα, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής. Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε απόψε σε δασική έκταση στο Κρανίδι Αργολίδας, όπου εκκενώθηκε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Η πυρκαγιά εντοπίστηκε στην πρώτη είσοδο του τουριστικού συγκροτήματος και στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα και προσωπικό από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου καθώς και από Ναύπλιο και Άργος. Από την πυρκαγιά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τουλάχιστον πέντε τουριστικές κατοικίες, σύμφωνα με το δήμαρχο Ερμιονίδος Γιάννη Γεωργόπουλο.

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε πράσινο φως για την εκκένωση της βόρειας πλευράς της Ιτέας και μάλιστα άμεσα. Περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με την δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει απειλητικά.

Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι η δεύτερη περιοχή που αναγκάζεται η Πυροσβεστική να διατάξει την εκκένωσή της, καθώς εκκενώθηκε νωρίτερα το χωριό Σερνικάκι.

«Καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικης υπηρεσίας» είπε ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Άμφισσα και την ευρύτερη περιοχή, που ξεπερνούν και τα 6 μποφόρ, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στις πυροσβεστικές δυνάμεις για να ελέγξουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς. Επιχειρούν 141 πυροσβέστες και 4 πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά το μεσημέρι, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα.

Το ένα μέτωπο κινείται βόρεια προς την πλευρά που είναι το γυναικείο μοναστήρι του προφήτη Ηλία, που εκκενώθηκε προληπτικά από τις οκτώ μοναχές. Ήδη, οι ισχυρές δυνάμεις προσπαθούν να συγκρατήσουν το μέτωπο για να μην προχωρήσει προς το μοναστήρι και από εκεί σε δασική έκταση.

Το δεύτερο μέτωπο δείχνει να είναι το πιο απειλητικό. Έχει κατεύθυνση προς το χωριό Σερνικάκι, απέχει όμως από το χωριό, το οποίο σε αυτή τη φάση δεν κινδυνεύει. Ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από εδάφους και από αέρος μαζί με εθελοντές και μηχανήματα, προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Το τρίτο μέτωπο κινείται μέσα στον ελαιώνα, ενώ τα επίγεια μέσα προσπαθούν να το θέσουν σε περιορισμό.

Σε ύφεση είναι η φωτιά σε Αχαΐα και Ηλεία, όπου είχε αναζωπυρωθεί νωρίτερα η πυρκαγιά στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης. Καθώς οι φλόγες κινούνταν προς το χωριό Λάττα, εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

Έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Βρυσούλα Σχηματαρίου και πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 για αποφυγή μετακινήσεων. Ο δήμος Τανάγρας έδωσε εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι. Χάρη στις προσπάθειες των εναέριων και επίγειων μέσων, η φωτιά μέσα σε 4 ώρες τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Πενήντα δύο δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Πολύ υψηλός κίνδυνος για 5 περιφέρειες την Τρίτη
«Στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές (…)» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός. Ανέφερε ότι την Τρίτη «θα πνέουν δυνατοί άνεμοι. Όλες οι δυνάμες παραμένουν σε επιφυλακή. Παρακαλούμε πάρα πολύ προσοχή. Η φωτιά έχει δύναμη».

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Τρίτη στις περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Σε 24ωρη επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική αλλά και οι δυνάμεις των εθελοντών.

Άμφισσα.Ισχυρό Διάφορα εκκενώθηκε κλοιό Κρανίδι, μέτωπο ξενοδοχείο! πύρινο στην φωτιά»! Φωτιές:Σε χώρα.Ανεξέλεγκτη
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φρίκη και ανατριχίλα! 2χρονo παιδί σκότωσε καταλάθος τη μητέρα του με… (Βίντεο)
Δε, 16 Ιούν 2025 22:43
Χαλκιδική: Θρήνος για τον 38χρονο που βρήκε φρικτό τέλος σε παραλία – Σοκάρουν οι τελευταίες του στιγμές – Ήταν γνωστός…
Δε, 16 Ιούν 2025 21:17
Σοκ! Νεκρή η πασίγνωστη Ελληνίδα ιδιοκτήτρια των γυναικείων ρούχων…
Δε, 16 Ιούν 2025 16:09
Πέθανε ο ιδιοκτήτης πασίγνωστης εταιρείας καλλυντικών – Ήταν γιος της…
Δε, 16 Ιούν 2025 14:09
Έρχεται ανατροπή με τον καιρό τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα – Γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί
Δε, 16 Ιούν 2025 13:26
Θεσσαλονίκη: Νοίκιασε διαμέρισμα Airbnb, αλλά στο μπαλκόνι του διπλανού έκρυβε…
Δε, 16 Ιούν 2025 10:42
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.