Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

16/9: Σε 3 ζώδια συμβαίνει μία μεγάλη αλλαγή – Τα επόμενα βήματά τους θα είναι διαφορετικά

Τε, 16 Σεπ 2026 00:13

Έκτακτο: Θρίλερ στα δικαστήρια με το ζευγάρι γιατρών του Μαζωνάκη – Κατέρρευσε η Γάκα

Τε, 16 Σεπ 2026 00:07

Μαζωνάκης: Τι άλλο θα ακούσουμε – Αυτό ζήτησε η Γάκα από τους αστυνομικούς και έμειναν όλοι άφωνοι

Τρ, 15 Σεπ 2026 22:00
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Γαλλία:Η ενεργειακή κρίση σβήνει τον Πύργο του Άιφελ.Ποιες άλλες περικοπές ακολουθούν.

Τρ, 13 Σεπ 2022 17:35 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Το δημαρχείο του Παρισιού, ο Πύργος Σεν-Ζακ, τα δημοτικά μουσεία, τα δημαρχεία των διαμερισμάτων της πρωτεύουσας δεν θα φωτίζονται πλέον την νύκτα από τις 22.00 αρχής γενομένης από τις 23 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, ανακοίνωσε την Τρίτη η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

Η δήμαρχος του Παρισιού θα ζητήσει από το γαλλικό κράτος και από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες να λάβουν μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση για τα εθνικά και τα ιδιωτικά μνημεία. Ο νυκτερινός φωτισμός θα συνεχισθεί στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας για λόγους ασφαλείας. Μεταξύ των επιβλητικότερων μνημείων του Παρισιού, το Δημαρχείο (Hôtel de Ville) ήταν μέχρι σήμερα φωτισμένο μέχρι την 01.00, όπως και ο Πύργος του Άιφελ, που θα σβήνει με την αναχώρηση του τελευταίου επισκέπτη στις 23.45, επιβεβαίωσε η Αν Ινταλγκό. Οσο για τις γέφυρες της πρωτεύουσας, το τέλος του διακοσμητικού φωτισμού μπορεί να έρθει αν αυτό θα είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις ασφαλείας της ναυσιπλοΐας στο ποτάμι, διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Οικολογικής Μετάβασης Νταν Λερτ.

Η θερμοκρασία στα δημοτικά κτίρια θα χαμηλώσει κατά έναν βαθμό στην ημέρα, από τους 19° στους 18° Κελσίου, εκτός των γηροκομείων και των βρεφονηπιακών σταθμών και στους 12° Κελσίου το βράδυ και τα σαββατοκύριακα, ανακοίνωσε επίσης η Αλ Ινταλγκό. Ο δήμος του Παρισιού θα μεταθέσει επίσης την έναρξη λειτουργίας της θέρμανσης «πλησιάζοντας περισσότερο προς τον χειμώνα» και σε καθημερινή βάση η θέρμανση θα ξεκινά 30 λεπτά αργότερα. Η θερμοκρασία των κολυμβητηρίων θα μειωθεί κατά έναν βαθμό, τόσο εντός του νερού όσο στους υπόλοιπους χώρους. Σήμερα, είναι ρυθμισμένη στους 26 βαθμούς στο νερό και 27 στην ατμόσφαιρα. Στόχος του σχεδίου περικοπών είναι η μείωση κατά ακόμη 10% της ενεργειακής κατανάλωσης της πόλης, που αντιστοιχεί την ενεργειακή κατανάλωση 226 σχολείων, διευκρινίζει η δήμαρχος του Παρισιού.

Άιφελ.Ποιες ακολουθούν. άλλες Γαλλία:Η Διάφορα ενεργειακή κρίση περικοπές Πύργο: σβήνει

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/9: Σε 3 ζώδια συμβαίνει μία μεγάλη αλλαγή – Τα επόμενα βήματά τους θα είναι διαφορετικά
Τε, 16 Σεπ 2026 00:13
Έκτακτο: Θρίλερ στα δικαστήρια με το ζευγάρι γιατρών του Μαζωνάκη – Κατέρρευσε η Γάκα
Τε, 16 Σεπ 2026 00:07
Μαζωνάκης: Τι άλλο θα ακούσουμε – Αυτό ζήτησε η Γάκα από τους αστυνομικούς και έμειναν όλοι άφωνοι
Τρ, 15 Σεπ 2026 22:00
Μαζωνάκης: Με ποιους μίλησε η Γάκα όταν ο Μαζωνάκης ήταν νεκρός; Σε ποιους έστειλε τη φωτογραφία του; Γιατί λείπει η κουβέρτα;
Τρ, 15 Σεπ 2026 18:23
Μαζωνάκης: Νέες αποκαλύψεις για το τσαντάκι του Γιώργου – Τι είχε μέσα και τι έκαναν με αυτό οι γιατροί
Τρ, 15 Σεπ 2026 14:23
Αφθονία και τύχη για 3 ζώδια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου – Νέες ευκαιρίες και σημαντικές ευκαιρίες
Τρ, 15 Σεπ 2026 14:18
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.