Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

2 Οκτωβρίου: Μια συζήτηση θα αποκαλύψει κάτι που δεν είχαν καταλάβει 2 ζώδια – Βοήθεια από άνθρωπο που δεν περιμένουν

Πε, 1 Οκτ 2026 21:45

Αυτό είναι το πιο τυχερό ζώδια Οκτωβρίου

Πε, 1 Οκτ 2026 21:42

Μαζωνάκης: Αυτό είναι το βίντεο που τράβηξε η γιατρός όταν ο Γιώργος ήταν στη θεραπεία

Πε, 1 Οκτ 2026 18:44
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Φρίκη και ανατριχίλα στη Γαλλία: Μητέρα άφησε τη 13χρονη κόρη της να…

Δε, 20 Ιαν 2025 19:54 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Η δίκη μιας μητέρας που κατηγορείται ότι άφησε τη 13χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα ξεκίνησε σήμερα στο δικαστήριο του Μονπελιέ, στη νότια Γαλλία.

Στις 6 Αυγούστου 2020, όταν πέθανε η Αμαντίν από καρδιακή ανακοπή μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Μονμπλάν, κοντά στο Μπεζιέρ, ζύγιζε μόλις 28 κιλά και είχε ύψος 1,55. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο θάνατός της οφειλόταν σε λιμοκτονία, σε συνδυασμό με σηψαιμία και ένα πιθανό σύνδρομο ακατάλληλης επανασίτισης. Το κορίτσι είχε χάσει πολλά δόντια και της είχαν ξεριζώσει τα μαλλιά.

Η Σαντρίν Πισαρά, 54 ετών, μητέρα οκτώ παιδιών από τρεις διαφορετικούς συντρόφους, κατηγορείται για “βασανιστήρια που οδήγησαν στον θάνατο” της κόρης της αλλά και για βιαιοπραγία σε βάρος της τα προηγούμενα έξι χρόνια. Εάν κριθεί ένοχη μπορεί να της επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο σύντροφός της, Ζαν-Μισέλ Κρος, 49 ετών, κατηγορείται γα “στέρηση ιατρικής φροντίδας ή τροφής” καθώς δεν έκανε τίποτα για να σώσει το παιδί “από βέβαιο θάνατο”.

Από πολύ μικρή ηλικία η Αμαντίν ήταν ο “στόχος” της μητέρας της που της στερούσε την τροφή, της επέβαλε ατελείωτες “γραπτές τιμωρίες” και την έκλεινε στο κελάρι, παρακολουθώντας την με κάμερες. Σύμφωνα με την ψυχιατρική εκτίμηση, η Πισαρά “μετέφερε το μίσος της” για τον πατέρα της Αμαντίν στο σώμα της κόρης της.

Τα βασανιστήρια εντάθηκαν από τον Μάρτιο του 2020, όταν, με αφορμή την πανδημία της Covid-19, η έφηβη σταμάτησε το σχολείο.

Τέσσερις ενώσεις για την προστασία του παιδιού έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, σκοπεύοντας να καταγγείλουν τις ανεπάρκειες του συστήματος προστασίας των ανηλίκων. Οι αρχές είχαν ενημερωθεί πολλές φορές για τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν η Αμαντίν αλλά δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να την σώσουν.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο την Παρασκευή.

13χρονη ανατριχίλα άφησε Γαλλία Διεθνή και κόρη μητέρα να… στη της τι Φρίκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2 Οκτωβρίου: Μια συζήτηση θα αποκαλύψει κάτι που δεν είχαν καταλάβει 2 ζώδια – Βοήθεια από άνθρωπο που δεν περιμένουν
Πε, 1 Οκτ 2026 21:45
Αυτό είναι το πιο τυχερό ζώδια Οκτωβρίου
Πε, 1 Οκτ 2026 21:42
Μαζωνάκης: Αυτό είναι το βίντεο που τράβηξε η γιατρός όταν ο Γιώργος ήταν στη θεραπεία
Πε, 1 Οκτ 2026 18:44
Ο Λαζόπουλος είπε αυτό που δεν τόλμησε κανείς για τον Γιώργο Μαζωνάκη – Χείμαρρος…
Πε, 1 Οκτ 2026 13:34
Οκτώβριος: Άγχος, στρες, αναποδιές και πίεση στα οικονομικά – Αυτά τα 3 ζώδια θα περάσουν δύσκολα
Πε, 1 Οκτ 2026 13:08
Έκτακτο – Θρίλερ με την κακοκαιρία που σαρώνει την Κρήτη – Υπάρχει αγνοούμενος – Ζευγάρι κατέληξε σε ποτάμι
Πε, 1 Οκτ 2026 13:03
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.