Ένα περιστατικό που θυμίζει ταινία θρίλερ σημειώθηκε στα ανοιχτά της Φλόριντα, στις ΗΠΑ, όταν ένας 60χρονος άνδρας επιχείρησε να σκοτώσει τη σύζυγό του πετώντας την στη θάλασσα κατά τη διάρκεια ψαρέματος.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας στις αρχές της κομητείας Μανάτι, όλα ξεκίνησαν όταν το ζευγάρι, παντρεμένο τα τελευταία τρία χρόνια, απέπλευσε με το σκάφος του από την ιδιωτική αποβάθρα στην παραλία Χολμς και κατευθύνθηκε 33 μίλια ανοικτά του Bean Point.
Καθώς η σύζυγος καθόταν σε μια καρέκλα στην πρύμνη του 9μετρου σκάφους, το καλάμι του συζύγου έσπασε, γεγονός που φέρεται να τον εξόργισε σε τέτοιο βαθμό ώστε να ξεσπάσει σε βίαιη επίθεση εναντίον της.
Η γυναίκα δήλωσε πως, για να αποφύγει την επίθεση, πήδηξε στη θάλασσα κρατώντας ένα σκοινί δεμένο στο σκάφος.
Ο σύζυγός της έλυσε το σκοινί και απομακρύνθηκε, εγκαταλείποντάς την στη θάλασσα. Όταν όμως είδε άλλο σκάφος στον ορίζοντα, επέστρεψε.
Όπως είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς, «Όταν ανέβηκα ξανά στο σκάφος, με χτύπησε επανειλημμένα στο κεφάλι και όταν σωριάστηκα στο κατάστρωμα, με ποδοπάτησε στο κεφάλι με τα δύο του πόδια».
Η ίδια δήλωσε πως προσποιήθηκε ότι είναι νεκρή για να σταματήσει η επίθεση, αλλά ο σύζυγός της συνέχισε, σέρνοντάς την από τα μαλλιά στην πρύμνη, όπου προσπάθησε να την πνίξει.
«Θα σε σκοτώσω», φέρεται να φώναξε ο 60χρονος, σφίγγοντάς της τον λαιμό με τα δύο του χέρια και βυθίζοντας το κεφάλι της στο νερό.
Πιστεύοντας πως την άφησε νεκρή στο βαθύ πέλαγος, απομακρύνθηκε. Ωστόσο, η γυναίκα δεν εγκατέλειψε.
Κρατήθηκε από τη σκάλα του σκάφους δένοντας τα πόδια της γύρω της και σέρνονταν πίσω του, αγωνιζόμενη να αναπνεύσει. Όταν το σκάφος σταμάτησε απροσδόκητα, κατάφερε να ξανανεβεί – μόνο για να δεχτεί νέα επίθεση.
«Με γρονθοκόπησε ξανά και με ποδοπάτησε και μετά με έσπρωξε ξανά στη θάλασσα», είπε.
Αυτή τη φορά, κρατήθηκε από ένα σκοινί που κρεμόταν από την πρύμνη, δένοντάς το γύρω από τον αστράγαλό της. Ο 60χρονος έδεσε το σκάφος του στην παραλία Χολμς, χωρίς να έχει αντιληφθεί πως είχε σύρει πίσω του τη ματωμένη γυναίκα μέχρι το σπίτι τους.
Η ίδια κατάφερε να ανέβει ξανά στο σκάφος για τρίτη φορά και έτρεξε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε οίδημα στο δεξί μάτι, εκδορές και μώλωπες στον λαιμό και τα χέρια και σοβαρή διάσειση.
Ο Ντάγκλας Νάιερ συνελήφθη τη Δευτέρα και αντιμετωπίζει κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μανάτι.
Με πληροφορίες από: New York Post