Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αθήνα: Σοκ! Γιος γνωστού Έλληνα ποινικολόγου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού – Δείτε ποιος είναι

Κυ, 26 Απρ 2026 00:49

Απρίλιος – 26/4: Ιδιαίτερο το σκηνικό αύριο! Απρόσμενες εξελίξεις και εντάσεις! Ποια ζώδια θα τα βρούν “σκούρα”

Σα, 25 Απρ 2026 22:24

Τέλος χρόνου για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Δεν είναι όπως τα ξέρατε! Πώς θα μπορέσετε να…

Σα, 25 Απρ 2026 22:16
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Γώγος: «Πολύ πιθανό νέο κύμα τον Σεπτέμβριο. Σπάνιες οι παρενέργειες του εμβολίου»

Κυ, 23 Μάι 2021 16:12 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Στο Open μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος για το αποτύπωμα της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και του ανοίγματος της εστίασης.

Ο καθηγητής ανέφερε πως «έχει φανεί ότι η ύφεση της καμπύλης δεν είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε 10-15% ελάττωση ιικού φορτίου και έχουν μειωθεί πολύ οι νοσηλείες και βαριά πάσχοντες. Το ποσοστό θετικότητας 4% είναι καλό».

«Σπάνιες περιπτώσεις» οι θρομβώσεις

Αναφορικά με το περιστατικό θρόμβωσης της 44χρονης στην Κρήτη έπειτα από το εμβόλιο με σκεύασμα AstraZeneca σημείωσε ότι έχουμε να κάνουμε με «σπάνιες περιπτώσεις. Μια στο δισεκατομμύριο να έχουμε θρομβοπενία, είναι εξαιρετικά σπάνια αυτή η παρενέργεια» ενώ τόνισε ότι αν κάποιος έχει θρομβωτικό επεισόδιο μετά την Α δόση του εμβολίου, «τότε μόνο μπορεί να αλλάξει τη Β δόση με άλλο εμβόλιο».

Όσον αφορά την αξιοπιστία των self test, υπογράμμισε ότι όποιος έχει συμπτώματα πρέπει να κάνει μοριακό ή rapid test και όχι μόνο το το self test. «Τα self test δεν έχουν την ίδια ευαισθησία με τα μοριακά ή τα rapid. Μπορεί να μην ανιχνεύει το 100% αλλά το 60-80%», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Γώγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε ένα νέο κύμα της πανδημίας τον Σεπτέμβριο, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «τίποτα δεν αποκλείεται. Η αβεβαιότητα είναι χαρακτηριστικό αυτής της πανδημίας. Αλλά είναι στο χέρι μας. Με πάνω από το 50-60% εμβολιασμένων μέσα στο καλοκαίρι, θα το αποφύγουμε».

Γώγος Διάφορα εμβολίου κύμα παρενέργειες πιθανό πολύ, Σεπτέμβριο Σπάνιες
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα: Σοκ! Γιος γνωστού Έλληνα ποινικολόγου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού – Δείτε ποιος είναι
Κυ, 26 Απρ 2026 00:49
Απρίλιος – 26/4: Ιδιαίτερο το σκηνικό αύριο! Απρόσμενες εξελίξεις και εντάσεις! Ποια ζώδια θα τα βρούν “σκούρα”
Σα, 25 Απρ 2026 22:24
Τέλος χρόνου για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Δεν είναι όπως τα ξέρατε! Πώς θα μπορέσετε να…
Σα, 25 Απρ 2026 22:16
Βόλος: Σοκαριστικό και ανατριχιαστικό! Δεν πάμε καλά! Καθηγήτρια έβαζε τους μαθητές στο σχολείο να…
Σα, 25 Απρ 2026 22:11
Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου έκοψε τα μαλλιά της και δείχνει νεότερη 10 χρόνια – Βρήκε το κούρεμα που της κολακεύει όλες!
Σα, 25 Απρ 2026 22:08
Αυτά τα 6 κουρέματα θα είναι τάση το καλοκαίρι – Κολακεύουν όλες τις γυναίκες άνω των 60
Σα, 25 Απρ 2026 19:17
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.