Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ανακοινώθηκε, πριν από λίγο! – Πότε θα απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί; Ποιες μέρες δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία

Δε, 27 Απρ 2026 23:18

28 Απριλίου: 3 ζώδια θα κάνουν μια κίνηση-ματ στο σκάκι της ζωής τους, που θα αλλάξει τα δεδομένα!

Δε, 27 Απρ 2026 23:14

Χίο: Έτσι αποκαλύφθηκε η φρίκη που περνούσε στα χέρια της! – Τον τραβούσε από τα μαλλιά, του τ@@@@@…(Ανατριχιαστικό βίντεο)

Δε, 27 Απρ 2026 23:11
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Η Αθηνά Λινού για τη μετάλλαξη «Ο».Τι είναι αυτό που ανησυχεί.Τι θα γίνει με τα εμβόλια.

Σα, 27 Νοέ 2021 19:47 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Μεγάλη ανησυχία έχει φέρει η μετάλλαξη «Ο» και πλέον πολλά ερωτηματικά διατυπώνονται, ακόμη και για το εάν μπορεί αυτή η νέα μετάλλαξη να μας πάει σε lockdown. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς και περιμένουν όλες τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα. Όλα δείχνουν ότι η νέα μετάλλαξη «Ο» είναι πολυμεταδοτική.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Εκείνο που ανησυχεί είναι ότι η μετάλλαξη αυτή έχει πολλές αλλαγές στο κομμάτι του ιού που καταφέρνει να προσβάλει τα ανθρώπινα κύτταρα. Φοβόμαστε μην είναι τόσο διαφορετική ώστε να μην επηρεάζεται από τα εμβόλια, ή να είναι τόσο διαφορετική που να είναι πιο μεταδοτική. Οι επιστήμονες περιμένουν με κομμένη ανάσα. Φαίνεται ότι είναι πολυμεταδοτική χωρίς να έχουμε δεδομένα ακόμα. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με επιστήμονες της Νότιας Αφρικής», είπε η κ. Λινού αναφορικά με τη νέα μετάλλαξη.

«Δεν ξέρουμε αν θα καλύπτουν τα εμβόλια τη νέα μετάλλαξη»

«Δεν ξέρουμε αν μπορεί να ξαναμολυνθεί με τη νέα μετάλλαξη κάποιος που έχει περάσει κορονοϊό, ή αν θα μας καλύπτουν πλήρως τα εμβόλια. Προσωπικά πιστεύω ότι σε ένα μέρος θα μας καλύπτουν. Ήδη οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες, να είναι έτοιμοι ώστε να υπάρξει σύντομα ένα νέο εμβόλιο που να καλύπτει και αυτή τη μετάλλαξη», εξήγησε η ίδια.

Απαντώντας στο πόσα εμβόλια θα χρειαστεί να κάνουμε μέχρι να τελειώσουμε με την πανδημία, η κ. Λινού είπε ότι «Δε νομίζω ότι πρέπει να μας ανησυχεί το πόσα εμβόλια θα κάνουμε. Της γρίπης οι μεγαλύτεροι το κάνουμε κάθε χρόνο. Ανησυχητικό είναι να μην προλάβουμε να έχουμε εμβόλιο. Το εμβόλιο μας προφύλαξε μέχρι σήμερα. Απλά δεν ξέρουμε για τη νέα μετάλλαξη. Για ένα διάστημα θα παλεύουμε ακόμα με τη Δέλτα».

«Για αυτό ο ΠΟΥ πίεζε για να εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός, γιατί ο ιός μεταλλάσσεται στο ανθρώπινο σώμα», τόνισε.

«Επαναστάτησα για τη μάσκα»

Για τα νέα μέτρα και γενικότερα για τα μέτρα η κ. Λινού είπε ότι «Από την αρχή που δόθηκε η ελευθερία στους εμβολιασμένους να μη χρησιμοποιούν τη μάσκα, έχω επαναστατήσει. Επιμένω καθημερινά ότι η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται από όλους και σε όλους τους χώρους, εκτός αν έχουμε απόσταση μεγαλύτερη από 2-3 μέτρα από τους άλλους. Χρειαζόμαστε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου σε όλες μας τις επαφές, και ή δύο μάσκες ή μάσκα υψηλής αποδοτικότητας».

Ελπίζω ότι δε θα πάμε σε lockdown

«Ελπίζω ότι δε θα πάμε σε lockdown και ότι η καινούργια μετάλλαξη δε θα φτάσει στην Ελλάδα, γιατί αυτό θα είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη. Πρέπει να φορούν όλοι μάσκα, να εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι, σε καταυλισμούς, σε κέντρα στήριξης μεταναστών, να βγουν στους δρόμους εμβολιαστικές μονάδες και να εμβολιάζουν», σημείωσε η κ. Λινού αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει στο κομμάτι των εμβολιασμών.

«Η Αμερική έχει κέντρα που λένε έλα εμβολιάσου, χωρίς να δώσεις πληροφορίες. Θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στη χώρα μας χωρίς να είναι εμφανείς, ή τους Ρομά. Όσο πιο πολύ νοσήσουν τόσο πιο επικίνδυνο θα είναι για τον καθένα μας», πρόσθεσε.

Μιλώντας, τέλος, σχετικά με τις σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, η κ. Λινού ανέφερε ότι: «Εγώ δεν είμαι υπέρ των υποχρεωτικών πραγμάτων. Θα έδινα την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να αλλάξουν δουλειά, να βρουν μια άλλη δουλειά, που δε θα τους φέρνει σε επαφή με κόσμο αν είναι ανεμβολίαστοι, ώστε να προστατευθούν».

«Είναι «Ο».Τι Αθηνά ανησυχεί.Τι αυτό γίνει Διάφορα εμβόλια Λινού: μετάλλαξη
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοινώθηκε, πριν από λίγο! – Πότε θα απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί; Ποιες μέρες δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία
Δε, 27 Απρ 2026 23:18
28 Απριλίου: 3 ζώδια θα κάνουν μια κίνηση-ματ στο σκάκι της ζωής τους, που θα αλλάξει τα δεδομένα!
Δε, 27 Απρ 2026 23:14
Χίο: Έτσι αποκαλύφθηκε η φρίκη που περνούσε στα χέρια της! – Τον τραβούσε από τα μαλλιά, του τ@@@@@…(Ανατριχιαστικό βίντεο)
Δε, 27 Απρ 2026 23:11
Μπριζίτ Μακρόν: Αποκάλυψε για πρώτη φορά το δράμα που βιώνει – “Δυσκολεύομαι να δω τον γαλάζιο ουρανό”
Δε, 27 Απρ 2026 23:02
Ελλάδα: Έγινε γνωστό, πριν από λίγο και σόκαρε τους καλλιτέχνες! Πέθανε ξαφνικά η τραγουδίστρια…
Δε, 27 Απρ 2026 20:35
Άγιος Δημήτριος: Θρίλερ με τον 20χρονο δολοφόνο – Τι συμβολίζει το περίεργο τατουάζ με δάκρυ που έχει πάνω του;
Δε, 27 Απρ 2026 20:28
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.