Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Φρίκη! Κόλαση πέρασε το ζευγάρι στα χέρια τους – Για 2 ώρες τους…

Πα, 19 Δεκ 2025 21:44

Αδιανόητο περιστατικό σε πτήση πασίγνωστης εταιρείας! “Θεέ μου…” Επιβίβασαν ν@@@@ και τους έλεγαν ότι…

Πα, 19 Δεκ 2025 21:40

Έκτακτο – Συνέβη πριν από λίγο! – Ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενείς έπεσε πάνω σε…

Πα, 19 Δεκ 2025 19:56
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε σε άγρια ζώα.Ποιος ο κίνδυνος να επανέλθει ισχυρότερη στον άνθρωπο.Τι λένε επιστήμονες.

Τρ, 8 Φεβ 2022 19:40 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε και στην άγρια ζωή, και συγκεκριμένα σε ταράνδους σε περιοχή της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το πρώτο ζώο στο οποίο εντοπίζεται η συγκεκριμένη μετάλλαξη, ενώ, ως γνωστόν, ο κορονοϊός έχει προσβάλει στο παρελθόν και άλλα είδη του ζωικού βασιλείου.

 

Την ανακάλυψη αυτή έκαναν επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της Πενσιλβανίας, του Σικάγου και άλλων ερευνητικών ινστιτούτων.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα από αίμα 131 ταράνδων, που τα συνέλεξαν από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Όπως διαπίστωσαν, το 15% των ζώων είχαν αναπτύξει αντισώματα για τον Covid-19, ενώ στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι είχαν κολλήσει συγκεκριμένα τη μετάλλαξη Όμικρον.

 

Ορισμένα από τα ζώα πιθανότατα είχαν κολλήσει κορονοϊό και στο παρελθόν, γεγονός που δείχνει τη δυνατότητα της μετάλλαξης Όμικρον να υπερβαίνει το ανοσοποιητικό σύστημα των οργανισμών.

Τα ευρήματα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς οι τάρανδοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον Covid-19. Τον Ιανουάριο του 2021 βρέθηκε ότι το 80% των ταράνδων στην πολιτεία της Iowa είχαν νοσήσει από τον ιό.

 

Οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι τάρανδοι κόλλησαν από ανθρώπους, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστος ο τρόπος και ο μηχανισμός που συνέβη αυτό.

 

Όπως τόνισε ο μικροβιολόγος Vivek Kapur, που συμμετείχε στη μελέτη, τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να είναι ανησυχητικά, καθώς η «κυκλοφορία» του ιού στα ζώα μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να εξελιχθεί, αλλά και να «επιστρέψει» πιο ισχυρός στους ανθρώπους στο μέλλον.

Άγρια άνθρωπο.Τι Διάφορα Εντοπίστηκε επανέλθει επιστήμονες! ζώα.Ποιος ισχυρότερη κίνδυνος λένε μετάλλαξη Όμικρον στον
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φρίκη! Κόλαση πέρασε το ζευγάρι στα χέρια τους – Για 2 ώρες τους…
Πα, 19 Δεκ 2025 21:44
Αδιανόητο περιστατικό σε πτήση πασίγνωστης εταιρείας! “Θεέ μου…” Επιβίβασαν ν@@@@ και τους έλεγαν ότι…
Πα, 19 Δεκ 2025 21:40
Έκτακτο – Συνέβη πριν από λίγο! – Ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενείς έπεσε πάνω σε…
Πα, 19 Δεκ 2025 19:56
Αθήνα: Υπόθεση θρίλερ! “Μπέμπα μου, ξύπνα…” – Τι συνέβη με το δίδυμο μωρό; – Συγκλονίζει η…
Πα, 19 Δεκ 2025 19:47
Νέα Φιλαδέλφεια: Σοκαριστικό! “Πάγωσαν” όσοι το είδαν με τα μάτια τους – Κ@@@@@ στο…
Πα, 19 Δεκ 2025 16:35
Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – Πού θα χιονίσει; – Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς;
Πα, 19 Δεκ 2025 16:30
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.