Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Έκτακτο: Συναγερμός πάλι στην Ευρώπη – Αναγκαστικές προσγειώσεις, νέο χάος – Περιστατικά και στην Ελλάδα

Πε, 5 Νοέ 2026 13:40

Αυτά τα 3 ζώδια, μέχρι την Πρωτοχρονιά, θα γεμίσουν το πορτοφόλι τους

Πε, 5 Νοέ 2026 13:01

Νοέμβριος: 4 ζώδια ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο – Η μέρα “κλειδί” για οικονομικά ξεκαθαρίσματα

Πε, 5 Νοέ 2026 08:45
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Ιταλία:Ο 6χρονος που επέζησε από το ατύχημα με το τελεφερίκ απήχθη από τον παππού του

Δε, 25 Οκτ 2021 19:33 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Ισραηλινό δικαστήριο διέταξε σήμερα την επιστροφή στην Ιταλία του παιδιού, του μοναδικού επιζώντα του δυστυχήματος με τελεφερίκ τον Μάιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι γονείς του. Το παιδάκι είχε οδηγήσει πίσω στο Ισραήλ ο παππούς του.

«Το δικαστήριο διέταξε την επιστροφή του ανηλίκου στον τόπο συνήθους διαμονής του στην Ιταλία και καταδίκασε τον παππού να καταβάλει τα έξοδα και τις αμοιβές του δικηγόρου ύψους 70.000 σεκέλ (19.000 ευρώ)», αναφέρεται στην απόφαση της δικαιοσύνης, που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Η ιταλική δικαιοσύνη είχε αναθέσει τη φροντίδα του Εϊτάν Μπιράν, ηλικίας 6 ετών, στη θεία του, την αδελφή του πατέρα του, η οποία ζει στην επαρχία Παβία, στη βόρεια Ιταλία, αφότου οι γονείς του, όπως και ο μικρότερος αδελφός του και άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν κατά την πτώση ενός τελεφερίκ, στις 23 Μαΐου στη Στρέζα, στο Πεδεμόντιο, με απολογισμό 14 νεκρούς.

Η οικογένεια της μητέρας του, που διαμένει στο Ισραήλ, είχε δικαίωμα να επισκεφθεί τον Εϊτάν και η ιταλική δικαιοσύνη είχε διατάξει την παράδοση του διαβατηρίου του, το οποίο είχε στην κατοχή της.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το παιδί μεταφέρθηκε στο Ισραήλ από τον παππού του, τον πατέρα της μητέρας του, με ιδιωτικό τζετ, κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης, μετά το πέρας της οποίας υποτίθεται ότι θα έπρεπε να επιστρέψει το παιδί πίσω στη θεία του.

Η ιταλική δικαιοσύνη άνοιξε τότε φάκελο για απαγωγή. Η οικογένεια της μητέρας του Εϊτάν Μπιράν απέρριψε τις κατηγορίες της απαγωγής, διαβεβαιώνοντας πως οι γονείς του αγοριού επιθυμούσαν εκείνο να μεγαλώσει στο Ισραήλ.

 

«Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του παππού, σύμφωνα με τους οποίους η επιστροφή του ανηλίκου στην Ιταλία παραβιάζει το καθήκον της προστασίας του ανηλίκου ούτε από τον φόβο των ζημιών που θα μπορούσαν να προκληθούν στο παιδί από την επιστροφή του στην Ιταλία», αναφέρει το δικαστήριο οικογενειακών υποθέσεων του Τελ Αβίβ.

 

«Υπό αυτές τις συνθήκες, τίποτα δεν εμποδίζει την επιστροφή του ανηλίκου στον τόπο συνήθους διαμονής του παιδιού στην Ιταλία, όπου τα ζητήματα που σχετίζονται με την ευημερία του, σε ευρύτερη έννοια, όπως και με το μέλλον του θα πρέπει να αποσαφηνιστούν».

Οι γονείς του Εϊτάν Αμίτ Μπιράν, ηλικίας 30 ετών και Ταλ Μπελέγκ, ηλικίας 27 ετών, ζούσαν εδώ και χρόνια στην Ιταλία, όπου ο Αμίτ σπούδαζε ιατρική.

6χρονος απήχθη ατύχημα: Διάφορα επέζησε Ιταλία:Ο παππού τελεφερίκ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκτακτο: Συναγερμός πάλι στην Ευρώπη – Αναγκαστικές προσγειώσεις, νέο χάος – Περιστατικά και στην Ελλάδα
Πε, 5 Νοέ 2026 13:40
Αυτά τα 3 ζώδια, μέχρι την Πρωτοχρονιά, θα γεμίσουν το πορτοφόλι τους
Πε, 5 Νοέ 2026 13:01
Νοέμβριος: 4 ζώδια ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο – Η μέρα “κλειδί” για οικονομικά ξεκαθαρίσματα
Πε, 5 Νοέ 2026 08:45
Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Πληρωμές σε 2 δόσεις
Πε, 5 Νοέ 2026 08:42
Σοκ! Νεκρός σε ξενοδοχείο Υπουργός Οικονομίας
Πε, 5 Νοέ 2026 08:39
5/11: 2 ζώδια θα βρουν απαντήσεις που ζητούσαν καιρό – Ξεκαθαρίζουν πράγματα που κρύβονταν
Τε, 4 Νοέ 2026 23:19
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.